jardenberg kommenterar – 29 May, 2011 #jjk

 1. Slussenolyckan – så blir Twitter den snabbaste kanalen | Emanuels randanmärkningar
  – Emanuel gör en bra genomgång. The times they are a-changing, men det har vi ju sagt länge nu. Repetition är däremot fortfarande kunskapens moder. Nu kör vi!
 2. Toppbloggaren Joakim Jardenberg:”Hemligheten bakom framgången? Expertis, engagemang och envishet”
  – Jag svarar på lite frågor, och Cision borde se över spamfiltret för kommentarerna ;)
 3. Korta klipp – 27 Maj 2011
  – Ibland, inte så ofta, men i ibland blir jag trött på riktigt på Fredrik. Som att blocketdödaren skulle handla om teknik. Det resonemang som Per Åström och jag (kodarglin ;) förde handlade om äffarsmodellens egentliga trasighet. Men Mr Grumpy har ju de där tjocka filterna som han ser allt genom. Svårt då, att se klart liksom.
 4. Now you can see twitter the way I see twitter
  – Twitter bli ytterligare lite mer Jaiku ;)
 5. Observations from exotic Sweden
  – Kinga är tillbaka från BA, och verkar återupptäcka sverige på ett sällsamt yrvaket sätt hur charmigt som helst.
 6. Hacking for Egypt
  – Nätet är en god kraft, i allt väsentligt. Inte rakt igenom perfekt, men hur skulle det vara möjligt? For better for worse heter det ju. Det onda med det goda.
 7. Intervju med Tobias ”Tejbz” Öjerfalk – Sveriges största YouTube-profil!
  – @joinsimon tar pulsen på de nya internetstjärnorna bättre än någon annan. Strålande.
 8. 24 Hour Business Camp strikes back!
  – #24hbc, tillbaka igen – och med en charmerande twist. Det här vill du inte missa! Jag har under åren på avstånd upplevt en del kopior, men inget kommer i närheten av originalet. Det sitter något i väggarna där ute på Hasseludden.
 9. Opne og frie data blir bomba i stykker
  – Superintressant resonemang från idolerna på NRK. Klart man ska ha unika nycklar.
 10. Veckan som gick – vecka 20
  – “Man kanske ändå måste ta det med en viss nypa salt eftersom det är Facebooks egna siffror.” Min uppfattning är att Facebook är extremt konservativa med sina siffror. Jag tror utan reservation på 1,2 miljoner svenskar som facebookar via mobilen. Hade nästan trott det var fler.
 11. Entreprenörspris igen!
  – Jag var Hugos mentor under hans sista gymnasieår, och det var en ren fröjd. Hans drivkraft kan flytta berg, han är en genial estradör i ordets allra bästa betydelse, han är nästan löjligt smart och han har det största hjärta man kan tänka sig.Härom kvällen upptäckte jag att jag att han dessutom har tagit ombord B och smittat honom med arbetsglädje och engagemang. Helt ljuvligt. Karma!
 12. Arbetsförmedlingen öppnar upp eget API
  – Det här borde det gå att göra kul saker på. Förvisso är väl marknaden ganska mättad, men med tillgång till fri data händer alltid magiska saker. Proppen ur, varje dag.
 13. Är detta världens första ”Bloggomat”?
  – Får mig att minnas “tyckomaten” som vi byggde på Aftonbladet. Någon gång på artonhundratalet. Funderar på om jag inte ska gräva fram lite gamla koncept. Kul repristexter.

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 May, 2011 #jjk”

  • Inte alls hemligt. Samarbetet med Internetdagarna – se klippet här: http://www.internetdagarna.se/nyheter/se-hela-talkshowen

   Och med de också en ökad närhet till investerare eftersom Internetdagarna och lirar ihop en en ny upplaga av Internet Discovery Day. 

   Transparens: jag är inblandad i hela konkarongen. Men jag hade ändå puffat för det, det här är grymt bra.

   Reply
 1. Angående #3, så är “kodarglin” rätt talande för synen på teknisk kompetens på många håll i den svenska mediabranschen. Teknik ses av vissa som “något som bara skall fungera”, inte det som faktiskt driver hela affären.

  Reply

Leave a Reply