Ja, jag har varit @sweden så jag får lov att tycka lite extra om det här med Stephen Colbert och #artificialswedener ;) Och jag tycker att VisitSweden och Svenska institutet fattar helt rätt beslut.

Sweden says no to Colbert Twitter takeover

Plättlätt.

  • Jag älskar Colbert och jag tror han hade varit en lysande @sweden. På sitt sätt. Inte på ett svenskt sätt. Inte ens på det spretiga, okontrollerade sätt som @sweden är svenskt idag. Helt enkelt för att han inte är svensk.
  • Genom att inte hugga på det här köttbenet så visar vi faktiskt att @sweden inte BARA är marknadsföring till varje pris, utan att det betyder något och att det finns en mening.
  • Uppmärksamhet har vi redan fått. Visst hade vi fått ännu mer uppmärksamhet om han fått kontot, han har ändå 3,6M followers. Men frågan är om det gett så mycket mer. Han har ju redan pushat hårt för oss, utan att det hänt så mycket mer på @sweden. Peak-Stephen kanske redan är passerat. Är det då inte coolare att bli hågkomna som de som faktiskt stod upp för sin princip?

Däremot, och det är en förhoppning jag inte tänker ge upp: om Stephen Colbert kommer hit, och stannar under hela sin vecka, då är det en helt annan sak. Då kan han faktiskt berätta om Sverige, på @sweden, i linje med kontots syfte: att ge så många olika bilder som möjligt av vårt land.

Jag kan till och med tänka mig att ställa upp som hans värd för en vecka…