Tjoho! TV4 goes responsive

Jag är ju ett stort fan av ”responsive design”, sajter som anpassar sig och fungerar lika bra i mobilen, som på paddan och dator. Borde vara en självklarhet idag, men tyvärr ser inte verkligheten ut så. Inte ens vid nylanseringar eller omgörningar är det tillräckligt många som gör rätt. Märkligt. Sorgligt.

Desto viktigare då att verkligen ge en klapp av uppmuntran till de som tar steget, som gör jobbet. I synnerhet när det är viktiga spelare som SVTPlay / SVT – och nu också TV4 på sin nylanserade huvudsajt. Läs mer om fyrans omgörning på bloggen, och skicka lite pepp till dem.

Jag applådera dem, står upp i bänkarna och jublar. Men noterar också att annonserna fortfarande är problem, det där måste lösas snabbt och snart (ping IAB?). Och så blir det tydligt på den här sortens medie-sajter att man skalar bättre neråt än uppåt – och det gäller både fyran och SVT. Bisarrt stor Lotta Engberg, eller wasted space. Pest eller kolera.

Men det är nästa steg, ingen ko på isen. Just nu är jag bara glad.

Tipstack till @mjomark.

5 thoughts on “Tjoho! TV4 goes responsive”

 1. Trevligt!
  Men jag hoppas dom sätter en maxbredd eller anpassar sidan bra mycket bättre för mig som sitter med 1920×1200 samt 2560×1440. Faktum är att man INTE ser mer med en upplösning på 1920×1200 än med 1280×1024.

  Bara för att man har högre upplösning betyder det inte att man vill ha större bilder. Jag vill främst slippa scrolla!

  Och som du säger. Reklamen. Hur tänkte dom där?

  Något jag brukar irritera mig på med responsive webb är att man bara trycker ihop saker. Jag föredrar 3-4 olika anpassade vyer. T.ex om man har portrait mode så kan menyn vara där uppe. Har man landscape så kan menyn vara på sidorna.

  Men kul att det rör på sig!

  Reply
 2. Jag är med ett stort fan av Responsive Design men man bör tänka på vad man gör när man skapar en sida som anpassar sig. Många sidor skalar av information när användaren surfar på sin mobil, vilket kan bli lite knasigt om användaren egentligen vill se den vanliga hemsidan. Läste ett annat bra blogginlägg angående detta (som jag tyvärr inte hittar nu) där skribenten tog upp precis det jag nämnde ovan. Men hellre Responsive Design än ingen!

  /Jim Kollevik

  http://jimkollevik.se

  Reply

Leave a Reply