Kolla bilden jag infogar här ovan, det är en kartbild över Kairo från i november 2010

Den visar i detalj var jag befunnit mig, och det går att zooma in avsevärt mer än så här. Upplösningen är mer än tillräcklig för att dra slutsatser. Dessutom är det timestamp på varje punkt vilket gör att det går att spela upp den som en liten film.

Det här är möjligt för att Apple väljer att spara den här informationen i min iPhone och sedan spara över det i alla datorer som jag synkar min iPhone med. Via Pete Warden och Alasdair Allan vet jag nu om att det görs. Deras applikation iPhone Tracker visar upp det på ett föredömligt, men skrämmande sätt. Undrar om Apple någonsin tänkte berätta det här för mig?

Jag är transparensivrare och kör själv realtidslokalisering via Latitude – men det är MITT val. När jag reste runt i Egypten i november på uppdrag av Svenska Institutet så var jag noga med att tänka på skillnaden mellan min transparens och andras transparens. Jag ville inte utsätta de jag träffade för någon risk, och aktade mig nog för mitt vanliga beteende.

Och nu visar det sig att jag passerat genom Egyptisk säkerhetskontroll på flygplatsen (och turkisk också för den delen) med all den här informationen i min dator och i mina telefoner! Apple, fattar ni hur mycket det SUGER?

Ursprungskällan hos O’Reilly.  Feber har också skrivit. Mymlan är inte förvånad. Det kommer bli en lång länklista…

Det verkar som Digital Forensics varit på tråden sedan januari. Ouch, september 2010 var det redan känt. Det börjar kännas som jag levt under en sten.

Fredrik Wass skriver på DN, och Josefin Pehrson på SvD och här efter ett samtal med mig.

Uppdatering: Titta på det här klippet där Steve Jobs berättar om Apples syn på integritet och platstjänster. ”Privacy means people know what they sign up for” och ”Ask them. Ask them again and again”… Jo, tjenare.

Nu har så många länkat mig till den här texten av @alexlevinson så jag får väl lägga in den då. Men jag tycker den mest är ”surt sa räven” över att någon annan fick uppmärksamheten. Då tycker jag TC gör en mer gedigen story här om man nu ska fortsätta gräva innan apple kommenterat.

Nu har Apple kommenterat. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska säga. Jag är stum. Det händer inte så ofta. ”Apple is not tracking the location of your iPhone. Apple has never done so and has no plans to ever do so.” Men för fan!