Konserthuset Hackday – första mötet med HKWV

Kanske har du hört talas om hur Kattis och jag fick ett ryck för någon månad sedan och på 24h snickrade ihop en ny sajt till Helsingborgs Konserthus. Vi imponerades själva över hur mycket två entusiaster kunde åstadkomma utan att vara proffs, och hur snabbt det gick. K lyckades till och med flytta över all information så det var verkligen 24 timmar från ingenting till en fungerande sajt.

Men vi känner våra begränsningar, det finns otroligt mycket kvar att göra. Lyckligtvis är vi inte de enda entusiasterna. Så… Snabbt som ögat uppstod HKWV, en lös grupperingen som kan läsas ut som ”HelsingborgsKonserthusWebbVänner” ;) Den består av riktiga webbproffs som tillsammans tycker kulturen är viktig och som gärna bidrar med sin kompetens. Så idag möts vi för vår första hackday.

På långfredagens eftermiddag samlas @hepp, @windyjonas, @crusell, @pettzon, @kattis_j och @jocke (that’s me;) hemma hos oss i Annexet över italiensk påsklunch – och jobbar tillsammans. Inte för att vi måste, utan för att vi vill. Är det inte världens bästa drivkraft?

Och när vi ändå har skoj så passar vi på att skoja till det lite till. Pilsner och kanban, kan det blir bättre? Ska försöka se till att de av er som vill vara med kan bidra under eftermiddag. Vi får se hur det ska gå till Vi kommer dels att posta löpande uppdateringar, men hoppas också att ni klickar in på Kundos ”kundtjänstflik” i högerkanten på helsingborgskonserthus.se och rapporterar buggar, önskemål och tummar upp.


Tjuvstart för att testa färgtanken. Grönt är innehåll, orange är hardcore och rosa är form. Bra plan?

Lite live från terassen, under tiden arbetet pågår!

Högra kolumnen på vår kanban board, gissa om vi är nöjda – klicka på bilden om du vill se detaljerna

En timme efter att gänget lämnat har K och jag hunnit samla oss nog för att göra en liten summering. Vilken fantastisk eftermiddag!

8 thoughts on “Konserthuset Hackday – första mötet med HKWV”

  1. Vacker fortsättning på ett vackert projekt. Hur skulle världen se ut om all offentlig förvaltning och utveckling skulle ske med samma snille och kärlek? Svindlande.

    Reply

Leave a Reply