Du sitter inte längre på läktaren bara för att du inte står på scenen

Jag älskar twittrandet och interaktiviteten på konferenserna av idag. Allra helst när man lägger upp backchannel på en skärm på scenen så att publiken blir publikt delaktig. Det är då det rockar på riktigt. När online möter offline, när publiken möter scenen, när rummet möter internet. Men allt för ofta landar det i en slags kamp om att dissa och vara cool. Not cool.

Så i korthet handlar det om: Var inte en baksäteschaufför. Sitt inte och gnäll på läktaren, utan kom in i matchen istället. Du har ju chansen att göra hela upplevelsen bättre för alla deltagare, och dessutom känna dig lite nyttig själv.

Läser om hur Judith reagerat på något som jag planerat få fram tydligare i min avslutande presentation på #webbdagarna. Jag skriver: ”I inledningen listar jag också mina houserules som bygger på att vi ska göra den här presentationen tillsammans.” och ”Twittra – #webbdagarna (hissa och dissa men försök ffa vara konstruktiv. Bidra)”. Jag tror jag slarvade bort det lite i tidsbristen, men tanken var iaf att försöka uppmuntra till länkletande/delande, utvidgade kommentarer, tillägg, fördjupande insikter etc.

En grym resurs, men bara om vi gör något av det.

Visst är det kul ibland att tokdissa en och annan #melfest, och visst kan man ibland bli #surkund även på en konferens. Men i stort lovar jag härmed att försöka bidra. Kollaborativt och participatoriskt. Hänger du med?

4 thoughts on “Du sitter inte längre på läktaren bara för att du inte står på scenen”

Leave a Reply