Jag har för mycket jag vill säga. Varje dag tar jag mig genom tusentals blogginlägg i min Google Reader och många av dem är otroligt bra. Jag tänker, ”det här vill jag skriva om”, sätter en stjärna – och sedan kommer något annat mellan. Det är trist och nu ska det bli ändring på det. Dags för första testversionen av en ny utkanal.

Klicka på feeds.feedburner.com/JardenbergKommenterar så får du möjlighet att prenumerera på ett nytt rss-flöde som jag fyller på flera gånger under dagens lopp. Du får helt enkelt en länk till en schysst bloggpost inom de områden som intresserar mig, och en kort kommentar. Ibland är det lättsamt, ibland är det allvarligt. Alltid personligt. Förhoppningsvis oftast relevant. Skrik på mig annars, min mailbox lyssnar alltid.

Tekniken bakom är kanske intressant för den som vill göra något likande.

  • För det första, en bra rss-läsare. Jag använder Google Reader. Den är så snygg i iphone också.
  • Sedan en möjlighet att sätta egna notes. Enkelt i Reader, och det som verkligen kickade igång mig var när iphone-varianten nu också fått den möjligheten. Nu kan jag använda ”in between-times” till det här, istället för att det blir ett massivt uppdrag varje natt.
  • Share with notes är snygg i Readern, men den funkar inte att exportera så som jag vill (kortfattad). Tack vara smartskallen plindberg hittade jag helt rätt lösning på dapper.net. Med lite trixade gick det att få ut exakt det jag ville. Du borde kunna klicka här för att använda min dapp som grund för en egen: www.dapper.net/dapp-howto-use.php?dappName=Jardenbergkommenterar
  • Sedan tog jag den feed som blev resultatet av dapper-manglingen och körde in den via feedburner, helt enkelt för att det är tjänstefel att inte göra ett rss-flöde via feedburner. Klart.

Nu ska jag skruva vidare på det här, men som en första version är jag helnöjd. Det var precis det här jag ville uppnå. Enkelt och rakt. Någon tycker kanske det är för tillkrånglat, jämfört med tex Beta Alfas Plus-flöde – men jag ville ha med mina kommentarer och inte bara göra ett länkflöde av det. Två bra lösningar, men olika syfte.

Det kommer mer godis till version 2.0, tex vill jag såklart ha en returkanal. Men tills dess, kommentera gärna här vad du saknar – både i form och innehåll.