Erfarenheter från IKEA-krisen #2

Vi är många som med spänning följer hur IKEA hanterar krisen med anledning av Uppdrag gransknings reportage. Man kan kalla det en storm i ett vattenglas, men det är onekligen en stor snackis, och därmed något som kvalificerar som informationskris. Det bevisas om inte annat av IKEAs eget agerande. Till exempel satt man snabbt upp en chattfunktion.

IKEA chattar

Adressen till sidan slutar på ikea_svarar.html och det är väl vad man förväntar sig av en chatt. När jag testade den i morse var det obemannat, men jag uppmanades skriva min fråga i ett formulär och fick löfte om svar. Jag gjorde det (min fråga var relevant, enkelt besvarad och inte raljant eller elak), och väntande. Kl 13:51 kom svaret i min mailbox, och så här ser det ut:

IKEA chattar inte...

Jag blir inte så sugen på att återkomma med fler frågor. Blir du?

Erfarenhet #2 från IKEA-krisen befäster den gamla sanningen: Lova inte något du inte tänker hålla.

(erfarenhet #1 är ”Be honest and do good shit”)

3 thoughts on “Erfarenheter från IKEA-krisen #2”

  1. Jag kom fram till chatten, som tyvärr var en “privat” 1-till1 chatt . Ställde i sammanhanget relevanta frågor kring skenkontoret, OKQ8/Coop affären och undanhållandet av Interogo. Alla dessa frågor besvarades med duckande “goddag yxskaft”-svar. På frågan om OKQ8/Coop affärerna blev svaret i kungaklass alá vända blad: “Dessa fall ligger bakåt i tiden och planen framåt är att investeringar (om de ligger utanför IKEAs verksamhetsområde) till största delen ska göras inom miljöområdet.”

    Men vad ska man egentligen kunna vänta sig av en “chatt” av detta slag än “jag hör vad du/ni säger”…

    Reply

Leave a Reply