1. This is the web right now – The Oatmeal
 2. – Jag tror det var @deeped som tipsade om den här. Sannolikheten är stor att en del bilder lär dyka upp i en och annan presentation snart…

  Och nu blir det nog inte mer för idag. Time flies

 3. Värt att uppmärksamma, vecka 3 – madr.se
 4. – Anders Ytterström, en ny blänkare i mitt flöde. Håll ett öga på.

 5. Rättighet att inte vara med på bild?
 6. – Kanske är det osorterat, men ändå avsevärt mer genomtänkt än mycket annat som skrivits om lagförlaget.

 7. Magasinet Filter
 8. – @pelles tipsar om Gimme Indie, på tal om gårdagens länk om framtiden för evenemang. Strålande. Och när jag läser:

  ”Varför gör du det här?
  – När jag under en konsert får beskedet från min kompis att det låter bra – då kan jag luta mig tillbaka, njuta av konserten och tänka på att folk sitter hemma och tycker att det låter gött. När jag sände Beach House och fick meddelandet om att allt lät bra fällde jag faktiskt en tår i tredje låten.”

  Så känner jag igen mig från de snart otaliga livesändningar jag själv har bakom mig. Det är något alldeles, alldeles speciellt med att vara länken mellan HÄR och INTERNET och att vara det i realtid.

 9. Google – Salems kommun går över till Google Apps för både anställda och… – MyNewsdesk
 10. – Rätta mig nu, men visst har jag glömt länka till den här?

 11. Facebook Experimenting With Voice Calling
 12. – Hej operatör ;)

 13. What Stops Female Founders? – Founders at Work
 14. – Jag ser inte svaret på rubriken i texten, det är ju egentligen generella råd till vilken aspirerande entreprenör som helst. Men det är bra råd, så jag länkar ändå – och hoppas att det finns ett par kvinnor i läsekretsen (ni vet vilka ni är) som betraktar det som ännu en knuff att göra det som ni går och klurar på. Spaden i marken.

 15. Larry Page’s Google 3.0 – BusinessWeek
 16. – Den här åkte in i instapaper. Jag tror inte det är så mycket nytt, men ett så här stort stycke lär innehålla föda för tanken. Så den läser jag och återkommer ev till.

 17. Google Starts Censoring BitTorrent, RapidShare and More | TorrentFreak
 18. – Det var väl bara en tidsfråga. Men när ska det kollektiva uppvaknandet komma, när ska företagen se det kompletta problemet med sluttande plan.

 19. Amazon.com: Kindle Singles
 20. – Som en slags omvänd, twistad, smartare Reader’s Digest. Jag tror det här är grymt smart. Som TED talks, i textformat. Eller hur;)

  Å andra sidan, är det inte så här bloggarna funkar?

  Så klart. När dagtidningar blir magasin är det ju bara logiskt att böcker också blir det. Nu ska det bara kompletteras med en snygg möjlighet att ta valfri tagg eller kategori från sin blogg och dunka in i deras editor, göra lite redigering och sedan sälja som en Kindle Single.

 21. axplock med twitter och mental notes 2011-01-26 | axbom
 22. – Axbom blänker bra och förtjänar blänkas själv. I det här numret tycker jag ffa att han är spot on i frågan om Lindex. SvD och Expressen borde skämmas. Gör jobbet, för fan!

  Uppdatering: jag pekade oförtjänt vidare fingret på SvD. Ber om ursäkt för det. Uppmärksammas i kommentar på att de gjorde jobbet. Det borde jag ha anat, och JAG borde gjort mitt jobb. Förlåt!