Facebook inte bara för kidsen

De yngre användarna var de som först hakade på de sociala nätverken och så även bland Facebook. Och fortfarande är yngre personer dominerande bland de som besöker Facebook, men tillväxten är störst bland medelålders.

Nielsen har tittat på hur Facebooks publik har växt det senaste året i världen (nåja, iallafall Australien, Brasilien, Tyskland, Schweiz, Storbritannien, Italien, Spanien, Frankrike och USA). Och den största tillväxten sker bland personer i åldern 35-49 år. I denna åldersgrupp har de unika besökarna ökat med 24 miljoner från december 2007 till december 2008. Den näst största ökningen står 18-34-åringar för, upp 22,8 miljoner. Även 50-64-åringar ökar kraftigt, med nästan 14 miljoner fler unika besökare i den senaste mätningen.

facebook publik ökning

2 thoughts on “Facebook inte bara för kidsen”

  1. Det här är fullständigt logiskt egentligen. FaceBook handlar mycket om att hålla kontakt med sina vänner. När man går i skolan och på universitetet har man flera timmar om dagen att bara hänga med polare. När man blir medelålders och försöker kombinera karriär med vara förälder och hinna barnens aktiviteter … då får man vara glad om man har ett par timmar i veckan. FB är helt enkelt fantastiskt för att det ger mig illusionen av att hålla kontakt med alla mina gamla kompisar, trots att jag bara kan lägga kanske 10-15 minuter om dagen på det.

    Reply
  2. Det här är fullständigt logiskt egentligen. FaceBook handlar mycket om att hålla kontakt med sina vänner. När man går i skolan och på universitetet har man flera timmar om dagen att bara hänga med polare. När man blir medelålders och försöker kombinera karriär med vara förälder och hinna barnens aktiviteter … då får man vara glad om man har ett par timmar i veckan. FB är helt enkelt fantastiskt för att det ger mig illusionen av att hålla kontakt med alla mina gamla kompisar, trots att jag bara kan lägga kanske 10-15 minuter om dagen på det.

    Reply

Leave a Reply