Facebook störst i mobilen i UK

I förra veckan skrev jag om att allt fler använder sociala nätverk via mobilen. Det var siffror från Nielsen Mobile som visade antalet användare i bland annat USA och de stora länderna i Europa. Storbritannien visade sig ligga i topp med högst andel mobilanvändare som använder sociala nätverk via mobilen.

Nielsen Mobile har nu publicerat mer siffor (pdf) om de mobila sociala nätverken i Storbritannien. Siffrorna visar att nästan hälften (44 procent) av mobilanvändarna tillhör något socialt nätverk. Av dessa har en fjärdedel använt mobilen för att komma åt det sociala nätverket.

Facebook är det populäraste sociala nätverket för mobilen. I genomsnitt besökte 557000 britter Facebook från mobilen varje månad under det första kvartalet 2008. Det motsvarar 9 procent av alla som använder mobilt internet i Storbritannien.

Most popular social networks on uk mobile

De fyra mest populära sociala nätverken via mobilen rankas exakt likadant när det gäller popularitet från vanliga datorer. WAYN (Where are you now?) som rankas som nummer 7 har en stark ställning bland mobilanvändarna, från vanliga datorer hamnar WAYN först på plats 21. Också Faceparty har en stor andel mobila användare.

Det vanligaste sättet att använda de sociala nätverken i mobilen är att skicka och ta emot meddelanden och mail. Också att titta på och ladda upp bilder är populärt. Var tredje britt som använder sociala nätverk via sin mobil tittar på bilder i mobilen och nästan lika många (29 procent) laddar upp bilder.

Activities on mobile social network, uk

Leave a Reply