Fasten your seatbelts: Mindpark är igång

Det har varit en lång sommar. När advokaterna får sätta tänderna i en bolagsbildning som ska ägas av fem mediehus så tickar timmarna snabbt. Men nu är det klart. Idag skrev vi på alla papper och det som jag redan levt med i ett par månader är nu på riktigt. Nu kan vi börja jobba.

Det handlar alltså om det coola lilla företag som jag berättade om redan den 31/5. Nu heter vi Mindpark. Nu finns vi.

Just nu är vi en VD, en analytiker på plats och en projektledare på väg in. Vi är också en tom lokal på Kungsgatan 2 i Helsingborg och ett skrivbord hos vänner på Drottninggatan 25 i Stockholm.

Vi är en engagerad och förväntansfull styrelse som har koll på de stora pilarna på kartan, och ett action-team på ca 15 personer ute på företagen som ska se till att det händer saker.

Vi är givetvis en rullande affärsplan och en budget med mycket muskler. Vi är strategier och målsättningar (tjäna pengar även i morgon och ge Schibsted en rejäl match). Förhoppningsvis är vi också en fungerande formel för hur sånt här ska göras. Det måste bli händ och inte snack.

Det finns många tankar på hur vi ska jobba modernt och jag tror jag kommer att ta upp kampen med Björn på Good Old om att bli den mest transparenta VD:n. Vi kommer givetvis ha en öppen (på riktigt) företagsblogg. Vi ju måste ju berätta vad vi sysslar med, om alla ni smartskallar där ute ska veta att det oss ni ska komma till.

I både stort och smått ska vi försöka bryta mot konventionerna i branschen vi kommer från – ”så har vi aldrig gjort” ska vara något positivt för oss.

Det finns så mycket mer, men precis som man laddar adventskalendern inför jul så stannar jag här nu. Det blir ju så mycket roligare om man får en godisbit om dagen.

Men en sak kan jag berätta redan nu: När man om tre år tänker på framgångsrika och stilbildande företag inom medieområdet i skandinavien – då ska man tänka på Mindpark och vår lilla familj. So be it.

Undrar du något, eller har en bra idé till oss så hör av dig direkt. Du hittar mig på [email protected] eller på 070… (lämna meddelande;)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

18 thoughts on “Fasten your seatbelts: Mindpark är igång”

 1. Stort Grattis – jag antar att du hamnar i ditt rätta element nu!!!

  Låter väldigt kul och utmanande. Jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt bra.

  Reply
 2. Stort Grattis – jag antar att du hamnar i ditt rätta element nu!!!Låter väldigt kul och utmanande. Jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt bra.

  Reply
 3. Sällar mig till gratulationsskaran! Föredömlig ambitionsnivå på programplanen, ni kommer att bli nyttiga för alla delägarbolagens utveckling. Undrar om dom egentligen fattat hur mycket dom behöver en satsning som Mindpakr i dessa tider?

  Reply
 4. Sällar mig till gratulationsskaran! Föredömlig ambitionsnivå på programplanen, ni kommer att bli nyttiga för alla delägarbolagens utveckling. Undrar om dom egentligen fattat hur mycket dom behöver en satsning som Mindpakr i dessa tider?

  Reply
 5. Nu skulle jag ju skicka någon slags virtuell skumpa men grattis iallafall dåra…

  Reply
 6. Nu skulle jag ju skicka någon slags virtuell skumpa men grattis iallafall dåra…

  Reply
 7. Stort grattis och jag hoppas på en värdig konkurrent till de stora mediehusen :-) Som Dan på Dan.se skrev så kan du ju alltid höra av dig om du behöver nån strateg, verksamhetsledare eller Scrum Master på konsultbasis till lådan ;-)

  Reply
 8. Stort grattis och jag hoppas på en värdig konkurrent till de stora mediehusen :-) Som Dan på Dan.se skrev så kan du ju alltid höra av dig om du behöver nån strateg, verksamhetsledare eller Scrum Master på konsultbasis till lådan ;-)

  Reply

Leave a Reply