Gammalt möter nytt

Rolf van den Brink har skrivit en text som mot slutet ger en känga åt initiativet med Mindparks bloggteam.

Läs texten ”Tillsammans 2.0 – eller hur kapitalet kapar Almedalsbloggen”, och läs sedan min kommentar nedan. Kort, det finns mer att säga, men jag hinner inte nu. Kände bara att jag var tvungen att dra en lans för gänget, de förtjänar verkligen inte RvdB:s sura uppkastningar och billiga poänger.

Du applicerar gammalt tänk på nya tider. Det håller inte.

Bloggteamet gör inte mer för mig än jag gör för dem, alla är vinnare. Det är iaf min tanke, men jag kan mycket väl tänka mig att du vill väva in mörkare motiv. Det är du så klart fri att göra, så får vi se sedan hur det egentligen blev.

Men jag vänder mig starkt mot två saker.

1. Att du försöker göra idioter, nyttiga eller inte, av mina vänner i bloggteamet. De är alldeles säkert minst lika kloka som du. Skillnaden är att de vet vad kollaborativt skapande och samarbete handlar om.

2. Du säger: “Tillsammans 2.0, om hur de digitala proggarna väver sina osynliga band i de digitala vävstolarna”. Tokfel. Ingenting är osynligt. Allt är vidöppet och transparent. Fråga så ska du få svar.

5 thoughts on “Gammalt möter nytt”

Leave a Reply