Googles röstigenkänning i iPhone – min värld gungar en smula.

Det här är så mycket större än bara en teknikdemo. Tro mig. Och testa. Tanka hem (iTunes) Google Mobile App och prova själv. Lyft bara luren mot örat (ja, faktiskt), när den säger bliddeliblupp så säger du det du vill söka på. Allt som du skulle kunna skriva in i sökrutan på google funkar, alltså inte bara vanliga sökfraser. Helst ska det sägas på nordamerikansk engelska, men jag misslyckades inte med en enda av de fraser jag testade. Googles egen video:

Jag testade bland annat:

  • ”Pizza” och ”Sushi” och fick utmärkta krogförslag, automatiskt baserat på min position.
  • ”The time in New York”, och fick såklart klockslaget tillbaka
  • ”27 times 18” och fick svaret tillbaka
  • ”News about Barack Obama” och en klockren länk till google news.

Det är verkligen löjligt bra. Med ett bättre urval lokala källor så kommer det att bli fantastiskt. När du står vi busshållplatsen om ett år så kan du ställa frågan ”när kommer bussen”, ”har jag några polare på den bussen” och ”hinner jag hem till Greys anatomy”. Du kan förhoppningsvis också ställa frågan ”Har det hänt något nytt idag” och få svar från din lokala nyhetsleverantör.

Nu väntar jag bara på att den ska svara mig med ”Hello Dave” istället för bliddeiblupp när det är dags för mig att prata…

Läs mer på googlebloggen eller på knuff.

Leave a Reply