Uppdatering: Det verkar vara fler som missar det här än jag trodde initialt. Det vore guld om ni ville hjälpa till att sätta sökarljus på det här så att alla blir medvetna om det. Ännu roligare vore om någon ville hacka ihop en lösning som gick igenom alla bloggar i kända källor (politometern, knuff, bloggportalen, inflytande etc) och byggde en lista över de som saknar mobilstats. Jag tror det skulle uppskattas väldigt mycket.

Allt fler siffror talar om att mobilsurfandet ökar lavinartat (även på nyhetssajter), så i helgen bestämde jag mig för att kolla hur det såg ut på min sajt. Och det såg inte alls bra ut. Kallsvettig insåg jag att det tema som jag skickar mobilanvändarna vidare till inte hade några statistik-koder alls.

Long story short – kolla så att du lagt in dina koder för Google Analytics, Clicky etc i mobiltemat också. Det finns flera sätt att göra det på, beroende på vilken statistik och vilket tema, så jag tänkte vi tipsar varandra i kommentarsfältet. En snabb koll efter att ställt frågan på Twitter visar att vi är många som gjort samma tabbe som jag.

När jag fixade det fick jag en trafikboost på runt 10% på sajten. Wow!