Härliga (och jobbiga) ringsignaler för iPhone

Vi kom till att prata om ringsignaler för iPhone. Dels om att det är lite bökigt att skapa dem, men också om vilka signaler vi använder i våra lurar.

Jag har två versioner av Que Sera, Sera framförda av Röda Arméns manskör som jag växlar mellan.

Du kan få låna dem av mig, här är en 40s version av det stillsamma introt och här är en 21s version av första gången de sjunger titelstrofen. Båda är klara att lägga i iTunes och synka över till din iPhone.

I diskussionen önskades också ett modemljud. Bisarr önskan, om du frågar mig. Men kan man hjälpa till så gör man ju det. Klart för iTunes, 27s oerhört enerverade ljud från ett 56.6K modem som kopplar upp. Det är inte en tid man önskar tillbaka.

Uppdatering: Från vännen och ljudnörden @mansaxel kommer det här:

Fälttelefon m/37, plus en del signalbehandling. Inspelad av undertecknad, med hjälp av Dyr Tysk Mikrofon (Neumann KM85i som suttit i rosenrabatten på Fredriksdalsteatern; jag köpte den av Eva Rydberg).

Jag blir naturligtvis alldeles varm och fuzzy, en perfekt inspelad fältapa! Vilken efterklang. Hämta hem som färdig ringsignal för din iPhone. Den slår vilken ”classic phone” som helst med hästlängder. Frågade Måns efter licensen på hans inspelning: ”BSD. Smittolicenser som GPL håller vi inte på med.” Han är för skön ;)

Du kan provlyssna via soundcloud (OBS: laddar du ner filerna från soundcloud får du .mp3 som inte fungerar iPhone, använd i stället länkarna i texten)

Bildcred: photo: Piotr Bieniecki / www.fototeo.pl license: CC BY-SA 4.0

7 thoughts on “Härliga (och jobbiga) ringsignaler för iPhone”

 1. Jag skulle vilja ha möjlighet att välja olika vibrationssignaler. Tänk ett helt rum med folk som har tysta telefoner. Vems är det som surrar nu?

  Reply
 2. Är det inte direkt skamligt att iPhone inte tar mp3 som ringsignal? #fail #fail #fail

  Min N900 kan jag programmera vibrorytmer och notification-led-blink-färg-och-mönster. ÖPPET för faen, Ö P P E T ! ! !

  Hrmpf!

  /Z

  Reply

Leave a Reply