1. Strandh.DigitalPR » Strandh DigitalPR omvärldskoll [2011/01/14]
 2. – @deeped (digitalpr.se), @stroemberg (fredrikstromberg.se) och @doktorspinn (doktorspinn.se) är bara tre bra av alla blänkare som jag själv läser med stor behållning. Nattens bibliotek har gjort en sammanställning av några ytterligare. Det börjar bli väldigt trångt i segmentet. Jag måste tänka om med mina kommentarer och jag tror svaret är, just nu iaf, att gå över till en kvällsedition istället. Andra får hjälpa er att starta dagen, så försöker jag sammanfatta den på kvällen istället.

  Vad säger du, det sista du läser innan du släcker lampan – kan det bli #jjk? Please, kommentera och tyck till.

 3. Official Google Blog: World IPv6 Day: firing up the engines on the new Internet protocol
 4. – Jag kom av mig totalt med försöket att lägga upp en IPv6-länk om dagen. Intresset var helt enkelt för svagt, både att bidra med länktips och att engagera sig i frågan. Det är anmärkningsvärt att det ska vara så svårt. Ny ansats. Det här är faktiskt löjligt viktigt. Och lite av var och ens ansvar.

 5. Planeto ny på listan | Emerging101
 6. – Välkommen in i spelet ;)

 7. Sökordsverktyget hjälper dig att bli mobil
 8. – Har folk annorlunda sökmönster när de är ute och springer jämfört med när de sitter hemma i soffan? You bet. Så det här är inte dumt.

  MEN vi måste också vara beredda på att det snart är för trubbigt att titta på device för att skapa en idé om kontext. Det är länge sedan jag passerade gränsen där jag använder min iPhone minst lika mycket I hemmet som UTANFÖR det. Just saying…

 9. Viber | Free calls, free voip, free phone calls from iPhone
 10. – Jag har avvaktat länge med att skriva om Viber. Och jag är fortfarande lite tveksam till hur de hanterar privacy issues, med sin lite halvskumma policy runt min adressbok och mina samtalslistor etc. Men jag måste nog kapitulera inför de råa siffrorna. Jag har testkört på ett mindre känt nummer och med en i princip tom adressbok ett bra tag nu, men när jag igår jackade ihop det med mitt riktiga nummer och min kompletta adressbok blev jag överraskad.

  Av ca 1300 aktiva kontakter var det över 100 som redan körde Viber – och det var långt från bara nördar. Man kunde se tydliga kluster av användare, långt utanför teknik-kretsen. Lite som med Skype, idén om gratis ”telefoni” är en killer för att få vänner att installera vänner.

  Men som sagt, juryn är fortfarande ute, så det är ingen förbehållslös rekommendation du ser från mig. (http://blog.agmon.com/2010/12/04/why-i-will-not-install-viber/)

 11. How Much is Flickr Worth to Yahoo? Not Very Much (Updated)
 12. – Jag kan inte förmå mig att tro att en skatt som Flickr skulle vara utsatt för något rejält hot – annat än att dö sotdöden, totalt ignorerade av ignoranta Yahoo-tomtar. Sajten kommer att överleva, men sannolikt snart utan Yahoo som ägare. Och då får den fart igen, kanske rent av Heather Champ kommer tillbaka ;) För som man konstaterar här: ”What’s wrong with the internet, though, if millions of people can pay $25 per year to store a visual catalog of the world and that’s not good enough, financially?”

  BTW, missa inte länken till Dave Winers löst relaterade post: http://scripting.com/stories/2011/01/13/whyBucketsharingIsSoImport.html

 13. The science of the hashtag – Twitter Media
 14. – Analyserandet som jag skrev om förra veckan fortsätter, och det är intressant att se hur djupt man kan gå i analyser som den här. Det här är långt ifrån slutet, snart får vi se försök till demografiska analyser också (vilket är långt från trivialt på Twitter eftersom uppgifterna inte finns på samma sätt som på tex Facebook).

  Dagens lärdom känns inte helt obekant. Rätt followers är viktigare än många followers, iaf om du vill bygga medskapande och engagemang.

  ”Katy Perry’s 5.2 million followers saw #LessAmbitiousMovies, laughed, and moved on. Lizz Winstead and Barracks O’Bama’s crew of 35,000 saw it—and they made it their own.”

 15. Daring Fireball: The Practical vs. Idealistic Scenarios for the Near-Term Future of Online Video
 16. – Gruber gör en gedigen sammanfattning i mina ögon och landar i slutsatsen: ”Thus, dropping native H.264 playback from Chrome while still allowing H.264 playback via Flash Player isn’t going to drive adoption of WebM. It just means that Chrome users will get H.264 via Flash.”

  Så vad har vi egentligen vunnit?

 17. Why You Should Never Search For Free WordPress Themes in Google or Anywhere Else – WordPress, Multisite and BuddyPress plugins, themes, news and help – WPMU.org
 18. – Generande att det finns så mycket skit där ute, och att de lyckats så bra med att optimera upp sig på Google. Vi borde väl hjälpas åt att försöka länka upp de bra och sunda tema-sajterna istället. Bra läge att pusha för http://notesblog.com/ ;)

 19. Apple, News Corp. Delay ”Daily” iPad Newspaper | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 20. – Åhh, men mitt tålamod… Jag vill inte vänta. Men det är väl bara att bita ihop. Däremot är jag inte förvånad över att det dröjer hos apple, det man försöker göra verkar otroligt komplext – om inte vi användare ska bli fullständigt skogstokiga över oväntade sidoeffekter…

 21. SoundCloud Wants To Be The YouTube For Music | All Things Video | AllThingsD
 22. – ”Meet Alexander Ljung, whose Web music startup with a growing userbase, a big pile of new investment money, and very ambitious goals.”

  Jag ÄLSKAR verkligen soundclouds höga ambitioner. Och deras förmåga att leverera i varje steg på väg mot det målet.

 23. Västerbottens Folkblad | Hur tänkte ni, Resumé?
 24. – Jag håller med. Och tackar Daniel Nordström för att jag slipper länka till Resumé.

 25. Män som heter Kjell | Fredrik Backman
 26. – Gammalt men jag hittar det först nu via @skagedal. Skrattar så tårarna rinner. Och det finns mer. Mycket mer. Lovely!

 27. IMPULS | Mellan identitet och integritet
 28. – Ronja Boije vann lilla Augustpriset 2005, så hon kan verkligen skriva. Dessutom kan hon göra sin research, jag tror aldrig jag stött på en journalist som kommit så oerhört välförberedd till ett möte. Det var en fröjd att få sitta ner med henne i ett par timmar och det resultatet kommer att landa i en intervjubok inom projektet Nordic Mediascape 2020. Den ser jag fram emot.

  Men det blev också en liten krönika, som jag är mycket imponerad av. Jag tycker att hon har fångat det precis. Se tex det här stycket:

  ”Identitet och integritet är sålunda två sidor av samma mynt, vilket vår webbtillvaro gör tydligare än någonsin tidigare. De som talar om att ”lämna ut sig” på nätet har inte förstått att våra facebookstatusar och twitterinlägg inte i första hand handlar om att blottlägga vår identitet utan om att konstruera den.”

  Eller hur?

 29. 11 hand stamped business cards:
 30. – Jaaaaa, så snyggt! (måste erkänna att mitt hjärta klappar lite extra för fysiska visitkort. Det är något med det kompakta formatet som identitetsbärare som är spännande. Lite som en tweet, fast i en helt annan genre)

 31. Angélique Widengrens officiella hemsida. Angélique är en svensk artist och låtskrivare.
 32. – Ni missade väl inte ycdbsoya och Mikael E. Widengrens framfart här bland kommentarerna igår? Man kan ana att det är han som ligger bakom formuleringarna på fruns sajt också, eller hur?

  ”Namnet ”Angelique Widengren” är upphovsrättskyddat.
  Det är inte tillåtet att efterfråga eller publicera något utan upphovsmannens tillstånd. Inte heller är det tillåtet att använda forum som redskap för sådan spridning.”

  Jag förstår verkligen inte ett ord, men jag undrar om jag gör något otillåtet nu?