Hoppet lever: om Socialdemokraterna och upphovsrätten

Socialdemokraterna letar efter ny partiledare och en som nämns flitigt är Veronica Palm. Det är inte mitt parti, så jag har egentligen ingen åsikt. Men det är en stor och viktigt post, så det är klart att jag håller minst ett öga på de som nämns som tänkbara efterträdare till Mona Sahlin.

Då blir jag givetvis lycklig av det här inlägget på Veronicas blogg, för den här texten lovar ju gott

Äntligen en politiker från (s) med en avslappnad syn på upphovsrätten...

Socialdemokratin har ju inte precis gjort sig kända för att dela värdegrund med Piratpartiet, men här verkar det ju onekligen finnas en modern hållning. Spännande. Det känns som man är på väg bort från principen att ”upphovsrätten är självklar”. Jag välkomnar det.

Och jag håller så klart med till fullo om rubriken. En bild säger mer än 1000 ord. Heja Veronica!

7 thoughts on “Hoppet lever: om Socialdemokraterna och upphovsrätten”

 1. Briljant. Ibland förekommer handlingen tanken.

  Så småningom kanske även tanken börjar inse att det är bättre att segla med vinden än att envisas med att kämpa mot den. Och då menar jag inte opinionsvinden.

  Reply
  • Eller hur. Precis så. Det kanske blir en extra tankeställare när hon inser hur naturligt det var för henne själv. Sedan är det iof ett par ”dots” ytterligare som behöver kopplas ihop, men det här kan ju vara ett bra första steg ,)

   Reply
 2. Nog vill jag läsa mer om och av denna Palm innan jag jublar. Vet vi något om vad hon tycker och tänker kring integritet och FRA?

  Reply
 3. Enligt valpejl så tycker hon det är ett “ganska bra förslag” att riva upp FRA-lagen, typ i stil med partilinjen.
  Men det är nog knappast några större positiva överraskningar att vänta.

  Mvh

  /J-O

  Reply

Leave a Reply