jardenberg kommenterar – 5 Dec, 2010 #jjk

Psst, missa inte storyn bakom den här bilden. Klicka.
 1. Bryta en gammal jultradition
 2. – Fantastiska pepparkaksskapelser och en tanke bakom som är värd att tänka många gånger.

  Dags att sätta igång och jobba. Vi ses under dagen. Tänkte hinna med ett par blioggposter. Du också? Isf ses vi i bloggsfären. Länka säkert!

 3. Utbildningsradion satsar på iTunes U
 4. – Babysteps

 5. Wikileaks: Power shifts from secrecy to transparency
 6. – “Business, be warned: You are next.” Jag gillade också hans utvikningar på temat i en nylig http://twit.tv. Hittar du inte länken så hojta.

 7. iPad, skola, 1-1 och ?
 8. – Ännu ett intressant skolresonemang. Jag kan barabhålla med om att “verktygen spelar väl ingen roll” gnager som en sten i min sko också. Tekniken förändrar mycket, om vi är öppna för att låta den göra det.

  Ni vet, man brukade säga om Aristoteles att han var den sista människan att veta allt som fanns att veta. Internet har gjort oss alla till potentiella Aristoteles-kloner, men då krävs det låg friktion i accessen. Annars fortsätta vi på den ignoranta stigen.

 9. Korten säger det är lördag (alla fattar utom du)
 10. – Ryktet om det där mediet har inte nått ner till Ramlösa. Någon som kan skvallra lite mer än Mr Bacon?

 11. Skolan och omvärlden är samma sak!
 12. – Om skoldebatten, och vad skolan ska syssla med. Jag gillar, kanske inte helt otippat formuleringar som

  “Debatten bör ju istället handlar om hur vi hanterar den verklighet där jobb och fritid flyter ihop. En värld där vi alla är ständigt uppkopplade. En värld där inte kunskap i första hand är en framgångsfaktor utan istället kreativt tänkande.”

  En parentes. Den här fina posten, och den här intressanta bloggen, hittade jag via en länk hit. Väldigt många av de bloggar jag har i mitt flöde nu har landat där på samma sätt. En länk är en fantastiskt sätt att introducera sig.

 13. Fantastic: Airbnb Service Launches iPhone App
 14. – Jag älskar ju verkligen AirBnb så den här måste jag slå ett slag för. Även om det är en app ;)

 15. Mer förvirring om Wikileaks
 16. – Men problemet är ju att de åtgärder som diskuteras här sker utan påverkan av normalt rättsväsende. Det är som ett slags marknadskrafternas medborgargarde.

  Nu tror jag det löser sig ändå, på sikt. Jag tror på den goda kapitalismen. Men det kommer att krävas bondeoffer på den resan.

 17. Why Is The WikiLeaks Twitter Account Only Following TweetBackup?
 18. – Inser att jag missat något. Först blev jag glad för det här är ju @jonasl tjänst. Men sedan följer jag upp lite och verkar som han inte äger den längre? Jag är inte bekväm med att känna mig lost och oinformerad. Kan någon upplysa mig, har Jonas gjort en försäljning som jag missat?

 19. Chinese passenger train reaches 302mph, claims speed record for unmodified trains
 20. – Det här skulle ta mig till Sthlm på ca 1,5h. Om det inte opererades av SJ alltså…

 21. Intressant i Sydsvenskan – men Apple inget hot mot tidningar
 22. – Visst pågår det processer. Nu senast är det väl en av de danska tidningarna som drar Apple inför eu-domstolen, typ, för att de inte får visa bara bröst på sin siden-[n]-pige. Buhu. Då tycker jag nog att vi har lite större problem med tex agerandet mot wikipedia från easydns, amazon, paypal et al.

  Ffa är det ju inget problem så länge man inte petar i vad vi får göra med vår webbläsare.

 23. Who Framed Roger Rabbit
 24. – Stationsvakten förgyller söndagen. Nothing like a good smile.

 25. Skarpsint.
 26. – Haha, spot on. Ibland behövs inte så många ord…

 27. Forget the PDF, save a tree, save as WWF
 28. – Jag är ingen miljömupp och det här är så klart otroligt naivt på många sätt. Ändå är det så skönt att nackhåren reser sig. Papperslösa livet ftw! Save as .wwf! Crazycool;)

 29. Hej då PayPal
 30. – @nikkelin följer upp paypal-storyn som jag berättade om igår. Jag har inte avslutat mitt konto än, istället mailade jag dem igår och uttryckte min avsikt att göra det inom tio dagar om jag inte fick en hållbar förklaring. Det är inte säkert att jag kommer kunna göra det, av lite olika skäl kan det ta avsevärt längre tid, men jag vill att de ska känna till mitt missnöje. Uppmanar alla som tidigare protesterade på bloggen att antingen göra som Nikke eller jag. Lite pain ska de iaf känna av.

 31. Facebook Testing New Registration Social Plugin
 32. – Men det här kräver och en smart och försiktig balansgång. Användaren kan ju också bli ganska avtänd om känslan är övervakning och kontroll.

  Annars håller jag till fullo med om behovet av förenkling, user dropoff är enorm så snart du ber om en registrering. Nästan oavsett hur enkel den görs.

 33. The world's worst boss
 34. – Det låter nästan som något ur @lowengrip:s egoboost;) Rätt, oavsett. Lite i linje med posten häromveckan på temat “there’s no ecsuse”. Med internet vid får fingertoppar finns det inte längre någon ursäkt att inte utnyttja vår fulla potential. Inget skäl att inte leta upp svaret när vi undrar något. Ingen anledningen att inte sätta spaden i marken och börja göra något när tanken kommer. Just fucking do it. Din chef är du. Din tid är nu.

 35. Veronica Palm: En bild säger mer än tusen ord…
 36. – Ahhh, en utmärkt kandidat till nästa partiledare. Hon verkar ha en skönt avslappnad attityd till upphovsrätt iaf. Me like!

 37. WTF? Google annonserar på Facebook
 38. – Coolt!

 39. RICHARD TRACY nano watch strap… and beer opener. by Jason Hilbourne — Kickstarter
 40. – Så klart, när man gör ett case på hur Scott Wilson drar in över en halv miljon dollar via kickstarter (http://www.observer.com/2010/daily-transom/interview-kickstarters-first-half-millionaire-scott-wilson) så får man sådana här intressanta spinnoffer.

  Hur är det nu jag brukar säga? JAG ÄLSKAR INTERNET!

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 5 Dec, 2010 #jjk”

Leave a Reply