Hur man vet att man har problem

Jag tror att Adlibris fortfarande är Sveriges största boklåda på nätet. De borde rimligtvis ha en ganska stor fanbase och de borde rimligtvis göra en del affärer en fredag, inte minst för att julen närmar sig.

Men när så sajten är stendöd i åtta timmar – de första sju timmarna fick vi bara en vit skärm – är det plågsamt tyst på den nya svenska klagomuren. En twitter-sökning på AdLibris ger en intressant insyn i hur mycket folk verkar bry sig. I princip inget alls, alltså. (Det är inte direkt något drag på deras facebooksida heller)

De flesta som svarar på min frågeställning där ute i kanalerna konstaterar helt kallt; ”när inte adlibris svarade så gick jag till [någon annan sajt som säljer böcker]”. Ingen sentimentalitet. Ingen känsla. Ingen lojalitet. Inte ens någon ilska. Det borde vara en rejäl varningsflagga för gänget på Adlibris.

Folk går fullständigt i taket när SJ spårar ur så de inte kan komma hem. Eller när H&M fular med lönerna i Bangladesh. För att inte tala om när Instagram hickar till och har problem i ett par minuter. Men när sveriges största boklåda går ner, så är det enda intresset av något slags meta-karaktär.

Nu hoppas jag att problemen löser sig, och att man sedan sätter sig ner på måndag och funderar på hur man ska tolka vårt totala ointresse.

4 thoughts on “Hur man vet att man har problem”

 1. Mitt intresse är alltid av meta-karaktär. Det vet du väl?
  Gissa om jag spanar på vad som händer kring mindpark-domänen och dess länkar just nu t.ex. Där är det metameta!

  Reply
  • Haha, det var absolut inte illa menat. Det var bara ännu ett tecken på hur trasig adlibris position på marknaden är.
   Ska vi ta en hangout eller skype om det där andra, sjukt nyfiken.

   Reply
 2. Skillnaden anser jag att folk gillar att handla på HM och blir upprörda när dom gör fel. SJ är många tvingade att vara kund hos plus att dom fortfarande ses som samhällsservice och ska funka som el och vatten. Men när Adlibris inte funkar är det bara att byta förmedlare, för det är ju inte unika produkter Adlibris har utan är bara en “växel”.

  Reply

Leave a Reply