Wikipedia är uppslagsverket som byggs upp av oss användare och vem som helst kan redigera artiklarna. Att då påstå att Wikipedia är hackat när någon gjort en redigering är magstarkt. Det är liksom hela fundamentet för Wikipedia. Det vet de flesta utom IDG, som idag skriker ut att ”Svenska Wikipedia hackades

Störst på IT - dagliga IT-nyheter, tester, gratis forum, guider, skolor och nyhetsbrev mm

Men det är inget hack. Någon har helt enkelt lagt in en html-snutt i en artikel som var utvald att inkluderas på ettan. Det får väl kallas för ett litet bus, ett ganska påhittigt sådant. Men knappast något som kan sägas ha verkshöjd nog för att vara i närheten av ett hack. Dessutom är det lätt att konstatera exakt vad som hände, redigeringarna på wikipedia är fullständigt transparenta.

Wikipedia:Utvald artikel/Fredriksberg - Wikipedia

Alla kan själv kolla diffen. En helt vanlig redigering. Om IDG hade haft koll på läget hade de väl åtminstone kunnat skriva ”hackades” inom citat, och gjort någon slags twist på storyn.

Uppdatering: Det bör också nämnas att redigeringen gjordes kl 02.03 natten mot måndag. 52 minuter senare rullades redigeringen tillbaka av Grillo, och sidan var återställd i ursprungligt skick. Det är också en del av skönheten med wikipedia, alla som håller koll på läget (även om de ibland är lite för nitiska;)

Uppdatering: Som synes nere i kommentarerna så dök IDG hedervärt upp och svarade, raderade och rättade. Nu är artikeln i huvudsak korrekt – men sin vana trogen så creddar eller länkar man inte. Det är ok, den här gången ;)