1. In and out
 2. – Bra där Seth, tack för den sparken. Visserligen är mycket av min intake numera kombinerad med output, men det finns ju en del som bara behöver skrivas också.

  Så då gör jag det nu. Ses snart igen!

 3. Learning to Cook
 4. – Och jag älskar att laga mat – ändå blir det alldeles för lätt precis så här när verkligheten knackar på dörren.

 5. Microsoft Loses Another $543 Million Online
 6. – Som jag nog säger i något sammanhang framöver. Microsoft förstår inte internet. Eller så här, de förstår IT-chefer, men inte människor – och internet består av det senare.

 7. 24-hour view of the sky
 8. – Så vackert. Så nytt och så udda. Makes my mind sing.

 9. IPcalypse Now — Less Than 4 days Until IPv4 Exhaustion
 10. – För den som kanske inte riktigt förstå min länk en bit ner. En bättre illustration. Ledsen att jag missade den tidigare. Kolla in länkarna i den här posten också.

 11. Example #2,439,329 Of Why Watching Fox News Makes You Stupid
 12. – Men för fan?

 13. API måndag – nytt från Flattr, Facebook, Google och Amazon
 14. – Mycket spännande som händer på API-fronten nu, både från de stora bjässarna (google analytics, tex, som jag skrivit om innan) men också från de mindre spelarna. Ska bli spännande att se vad som kommer ut Flattrs nya öppning.

 15. The World’s Best Photos by jardenberg – Flickr Hive Mind
 16. – Hmm, gamla flickrhivemind har börjat bubbla upp i sökresultat ser jag. Någon som vet varför? Någon som använder den aktivt?

 17. Hur svarar man alla grattis på Facebook?
 18. – Jag var ju också inne på det här den 15 oktober. Och jag tackade ALLA. Känslan jag fick då var att det är ett enormt belönande arbete. Jag klickade igenom och kollade på gamla och glömda vänner, nya och okända, och så klart nära och kära. Det blev en underbar stund att svara på nästan 500 hälsningar. Men det finns så klart en smärtgräns.

  Och så klart, det påverkar den här löken högst avsevärt. Det är snart dags för en uppdatering http://www.flickr.com/photos/[email protected]/2943100945

 19. AppleInsider | Apple’s 4% mobile market share rakes in over half the industry’s profit
 20. – Vi har sett de här bilderna förr, men jag ser dem gärna igen. Det är disruption när det är som bäst. Helt magnifikt att jämföra apple och nokia i de två bilderna.

 21. Worldwide mobile data traffic exploding, nearly tripled in 2010, Cisco says | Technology | Los Angeles Times
 22. – ”In 2010 alone, the amount of mobile data sent was 2.6 times what it was in 2009. And by 2015, people will send 26 times more mobile data than they do now” siffrorna kommer från Cisco som lever på att sälja burk till den här datatrafiken. That said, jag ser ingen större anledning att misstro dem. Det här är gigantiskt och jag ser tiden då vi inte längre skiljer på mobil och ”annat” komma närmare i raketfart.

 23. Egypt Shuts Down Noor, Its Last ISP
 24. – Nu har man stängt Noor också. Det säger en hel del om vad man är beredd att göra, hur långt man är beredd att gå. Scary

 25. Official Google Blog: Some weekend work that will (hopefully) enable more Egyptians to be heard
 26. – Så. Bra. (förlåt Ulrika, jag vet att det är ute att skriva så, men det kändes ändå berättigat med ett stilbrott).

  Jag tror till och med det nämndes i nyheterna i morse, alltså är det inte bara bra utan också smart.

 27. APNIC – Two /8s allocated to APNIC from IANA
 28. – För många av er betyder det här ingenting. Men för en del av oss är det ett definierande ögonblick. Den gamla adressrymden, IPv4, är nu definitivt på väg att köra slut på reservtanken. Nu lär det bli fart på övergången till IPv6, något som borde skett för många år sedan.

  Existerande användare berörs inte (annat än ev strul när vi påverkas av övergången), men internets expansion kan allvarligt hindras av nuläget. Våra kära nätrallare lär får spotta i nävarna nu, nu när kostymerna äntligen kommer fatta att det är akut.

  Faktiskt, aftonbladet har nästan rätt i sin gamla rubbe – om än på ett annat sätt än de tänkte sig ;)
  http://www.flickr.com/photos/jocke66/456944713/

 29. Cash, please! A Nordic change of heart on net neutrality
 30. – Det här vapenskramlet är inte nytt, men det ska bli spännande att se var det landar. Känns som den kraftfullaste attacken so far. Bakom kulisserna läser jag en kommentar som kan vara värd att ha i åtanke innan vi får panik här hemma:
  Internetpeering fungerar fundamentalt annorlunda i Norge än i Sverige.
  ”I Norge finns väldigt många mediabolag, tv, tidningar, företag och andra portaler ansluta mot den norska internetknutpunkten och har av tradition ”peerat” (kostnadsfritt utbytt trafik) med traditionella ISPer.”

 31. App-bolag i skräck för dubbel moms
 32. – Hallå alla entreprenörer där ute, det här är viktigt! Läs den här artikeln om Stardolls momsproblematik. Men se också skatteverkets kommentar: ”Det är olyckligt”. Jo, tacka fan för det. I synnerhet som Stardoll har sökt dispens i väntan på att frågan ska komma närmare sin lösning, men man anser inte att det finns skäl att bevilja det?

  Jag blir så förbannad på deras perspektiv här. En miljon i månad är mycket pengar för Stardoll, och ingenting för skatteverket. Om man nu håller med om att situationen är olycklig och att situationen behöver lösas i Bryssel – varför inte ge dispens så länge?

 33. En historisk commit | http.tv4.se
 34. – Det är bara att buga djupt och hålla med. Tänk om alla medieföretag hade sett det här, hade förstått vad det är som händer. Fyran har verkligen fått igång motorn och det är så vackert att se.