jardenberg kommenterar – 2 Feb, 2011 #jjk

Inspirerande, eller hur?
 1. The Daily
 2. – Så släppte man då the daily, med vad som väl närmast får beskrivas som en gubbchock. http://www.flickr.com/photos/jocke66/5410333225/

  Återkommer när jag tagit hem och kollat. Om sex minuter.

  Nu dags att hinna sätta punkt för årets viktigaste skriv. Går det vägen kan jag snart berätta något som är större än The Daily. För mig ;)

 3. Ny laguppställning på Internetworld
 4. – Hejdå Ulrika, hoppas inte processmonstret hittar tillbaka till IW ;)

 5. Vilken funktion fyller Bloggportalen? | Motviktigt
 6. – Jag tycker det är underbart – på ett rakt igenom ärligt menat bra sätt – att se hur Gert Frost sakta men säkert upptäcker bit efter bit av allas vårt internet. Det är en resa som jag får följa genom hans ögon, som påminner mig om saker som jag diskat undan, ställt åt sidan, avskrivet. Tagit för givet.

  Som den här lilla bagatellen med bloggportalen. Visst är det fascinerande.

  Tack vännen, snart måste vi ses afk.

 7. AOL Master Plan ger en glimt av framtidens journalistik « Fyra nyanser av brunt
 8. – Inte bara Anton, utan många har rätt här. Det är klart att oerhört mycket av framtidens ”journalistik” kommer att handla om rå business. Det ligger i sakens natur, för det har den egentligen alltid gjort. Förutsättningarna har varierat över tiden, men mediehusen hade inte funnits utan affären. Easy as that.

  Det betyder dock att det blir allt viktigare att vi låter de andra vägarna till journalistik blomma och få goda förutsättningar. Vi måste tex börja igår att ännu mer bjuda in de som vi brukade kalla för läsare i produktionen. Vi behöver hitta ett gemensamt sätt att dra nytta av varandra, att föda varandra.

  Det betyder också att vi måste se om Public Service-benet. Det är länge sedan smarte Lundblad skrev https://jardenberg.se/swensenmodeller-eller-fran-google-news-till-google-journalism/ men det är bara ännu mer aktuellt idag. Vi behöver inte någon satans förhandsgranskning av PS-tjänster, vi behöver en PS som är mer Public, mer service och fullständigt bindgalna i sina satsningar framåt. Utveckla, inveckla, gör det som ingen annan har råd med – och låt oss alla få sköra frukterna.

  ”framåt framåt är allt jag kan och vill”

 9. Johanna Blakley: Social media and the end of gender | Video on TED.com
 10. – Får mig att tänka på Ted Valentins smakgraf… http://www.tedvalentin.com/2010/09/smakgrafen-interaktiv.html

 11. Official Google Blog: Microsoft’s Bing uses Google search results—and denies it
 12. – catfight. Fram med popcorn, så kryper vi upp i soffan…

 13. Journalisten.se | En märklig debatt
 14. – Undrar om HG visste precis hur rätt hon hade när hon satte den här rubriken. Det är verkligen som en innehållsdeklaration av hennes argumentation.

 15. The Times’s Dealings With Julian Assange – NYTimes.com
 16. – Pang. Smack. Rakt in i instapaper. Jag har ingen aning om innehållet än, men det här tänker jag läsa.

 17. Kommunchef kommenterar – 20 January, 2011
 18. – ”- Mats Edman sätter sin prägel på Dagens Samhälle, vilket ska bli spännande att följa. Jag har också försökt få till en dialog med honom om hur denna nya skulle kunna kombineras med ett aktivt deltagande på sociala kanaler. Tyvärr har han inte ens svarat, på tal om kommunikation…”

 19. älskade dumburk: Nu driver ni bara med oss
 20. – OMG!

 21. Sveriges Radio gör kaos med förortsbevakningen | Medievärlden
 22. – Hur kan man vara samhällsreporter och inte känna till Laserturken?

Leave a Reply