jardenberg kommenterar – 1 Jan, 2011 #jjk

 1. Snow Wars: Jabba Spotted Just 2,500 Miles Away
 2. – Årets första kommentar, i årets första #jjk, på årets första dag måste givetvis inledas med en bisarr snöfigur föreställande Jabba the Hutt. Eller hur?

 3. 5 Entertaining Angry Birds Videos on YouTube | Penn Olson
 4. – Visst minns vi 2010 som ”angry birds-året”?

 5. 2011 Staff Predictions
 6. – Jag önskar verkligen att jag orkade skriva sådana här listor själv, eller iaf förhålla mig till de som finns. Men det gör jag alltså inte, så det minsta jag kan göra är att länka till en av de bättre jag hittat. Mycket nöje, hoppas jag.

 7. Insurgents and incumbents
 8. – Hej mediebranschen. Låt mig översätta till er:
  insurgent = upprorsmakare
  incumbents = förvaltare

  Typ. Det kanske är värt att tänka på.

 9. Globalization
 10. – True!

 11. Best movie scene of the year
 12. – By proxy, liksom, en fint tip på hatten till ”Låt den rätte komma in”.

 13. ToDo-Today.se
 14. – Idag är det den 1/1 2011. Bara säger.

 15. How Facebook Users Clicked During The Average 20 Minute Period In 2010
 16. – Inte lika illustrativt som 1 minuts-filmen jag länkade till igår, men bra siffror. Det behövs ofta lite sifferexercis för att sätta en slags upplevelse av magnituden när man ska prata Facebook.

  Men jag är ändå mer förtjust i att bryta ner det till verksamheten i salen. Genom att tex tillsammans med deltagarna komma fram till den yngsta och äldsta facebookaren vi har i vår omgivning. Då hittar vi direkt också gröna prickar, som vi kan återvända till under resten av passet.

 17. Facebook Roundup: Places in Denmark, SEC, Lawsuits, Privacy and Media
 18. – Danmark får Places före oss? Hur kass är inte det. Hur förnedrande är inte det. Inte nog med att Norge envisas med att slå oss i vinterspelen, att Finland mopsar sig i finnkampen…

 19. CES 2011 Preview: Phones and Tablets | News & Opinion | PCMag.com
 20. – Se fram emot spännande rapporter från @deeped som kommer att vara där. Hoppas vi inte bara får läsa om en massa microsoft-stuff bara ;)

 21. Official Google Blog: Google blogging in 2010
 22. – Haha, det är väl ändå någon slags ironi att deras aprilskämt-post drog tio gånger så många läsare som deras post om företagets policy i Kina.

  Men det är ju så det är.

 23. New Year’s 2011 breaks non-recurring iPhone alarm clocks (update: auto-fixes) | 9 to 5 Mac New Year’s 2011 breaks non-recurring iPhone alarm clocks (update: auto-fixes) | Apple Intelligence
 24. – Inga icke-repeterande alarm i iPhone förrän den 3/1. Jag tror det är Steves gamla Zen-ådra som lyser igenom. Nu är en tid till vila, eftertanke och reflektion. Eller?

 25. Why Is This News – Live NYE Spotify US Launch Countdown Edition!
 26. – Skämmes ta mig fan, pinsamma jävla TC-puckon. Det är alla hårt arbetande tech-startups där ute som ger er något existensberättigande öht. Man kan så klart ha synpunkter på hur de skött sin usa-lansering, men ni, NI, ska väl inte komma och snacka om humble pie…

  Och hur Sarah Lacy, som gjort den sämsta live-intervju jag någonsin sett kan kosta på sig att sitta och ironisera på det här sättet är inte bara gåtfullt, det är rakt av korkat. Smörhjärna.

 27. Etsy is hiring! – Etsy – blip.tv
 28. – Den här rekryteringsfilmen för Etsy är gammal nu, men jag kan inte se att jag länkat till den tidigare. Den förtjänar en länk, hur som helst. Jag är så löjligt imponerad av det mesta Etsy gör. Det hoppas jag du också är.

 29. Attachment Tags | Web Design WordPress Function List
 30. – Ett annat sätt att se WordPress codex. Jag tycker det funkar bra.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 Jan, 2011 #jjk”

 1. Apropå länk nr 13 så har jag förståelse för att TC tar chansen och ironiserar över Spotifys urusla omvärldskommunikation. Här är ytterligare ett exempel: http://techcrunch.com/2010/10/08/three-things-you-can-count-on-death-taxes-spotifys-arrogance
  Själv tycker jag att det måste vara OK att ge alternativa perspektiv – särskilt när omvärlden haussar något och förlöjligar meningsmotståndare som vill mana till eftertänksamhet. Det gäller inte bara Spotify, utan t.ex. även Apple, Google osv. Att leverera istället för att bara snacka, och att inte vara så arrogant i kontakten med omvärlden borde vara lärdomar för många startups, inte minst Spotify – särskilt om man vill in på den amerikanska marknaden.

  Reply

Leave a Reply