jardenberg kommenterar – 31 Dec, 2010 #jjk

 1. Good bye movie for all my friends at TV4 – Morris Motorcycles Racing Team 2011 – Art of Speed
 2. – Underbara @morpac – going out in style.

  Så får vi inleda nyårsafton och avsluta 2010.

  När vi hörs nästa gång är det 2011. Det känns lite andäktigt och förpliktigande. Vill du får du gärna kommentera årets #jjk här nedan, och tycka till om riktning för 2011.

  Och om inte annat, ett riktigt riktigt gott nytt år till dig. Imorgon är en annan dag!

 3. xkcd: Audiophiles
 4. – Missa inte tooltip.

 5. Årskrönika 2010
 6. – Seth brukar ju prata om ”what did you ship”, och det här är väl en lista så god som någon. Bra jobbat av gänget som jag kanske skäller på lite för ofta och hissar lite för sällan.

  Kanske ett nyårslöfte att bli snällare? Nja, tveksamt. Men jag kanske ska återuppväcka den här taggen https://jardenberg.se/tag/cred/

  Så får det bli!

 7. Bloggplats H12 tillbaka i Almedalen 2011
 8. – Yes, pepp inför sommarens höjdpunkt börjar tidigt ;)

 9. RunKeeper Pro free until the end of January
 10. – Puffade jag för den här igår eller?

 11. Smiley Badge Spy Camera
 12. – Haha, vilken grym idé att sätta en liten kamera just i en smiley-badge. Specifikationen stinker verkligen, men annars vore det en kul pryl. Ska fundera lite på vad man skulle kunna göra av det här inför 2011…

 13. Sociala medier » De tio mest populära svenska medierna på Twitter
 14. – Och jag slår dem allihopa ;)

  Å andra sidan slår @mymlan mig, vilket vi roat oss med att ha järnkoll på de senaste dagarna. Grattis, internetprinsessan. Säger som Arnold: I’ll be back!

 15. Twitterdeklaration
 16. – Kunde varit min policy. Förutom att jag är dålig på att tacka för RT, för #ff etc. Jag vet inte, det känns lite brusigt. Klart som fan att jag är tacksam, liksom, och ser hellre andra sätt att bjuda tillbaka.

 17. Bisonblog byter adress
 18. – Många använder mellandagarna till bloggpyssel. Det skulle jag också göra, men annat jobb har kommit i vägen. Nåja.

  Följ med Fredrik till nya adressen. Missa inte. OK?

 19. 18% av Internetanvändarna köpt nyheter på webben
 20. – Det finns en stor lucka i den här undersökningen (jag har iaf inte kunnat hitta svaret) och det handlar om vems plånbok man betalat med.

  Eller, ja, som en snabb runda på nätet ger vid handen finns det ganska gott om andra luckor också. Till exempel att det är svårt att hitta stöd för siffrorna när man tittar på det från andra hållet. Alltså, om nu så många betalar så mycket – var tar pengarna vägen?

  Anyway, sådär kan man ju hålla på. Just nu är vi ju mitt uppe i ett ivirgt experimenterande så snart sitter vi med riktigt hårda fakta istället.

 21. Facebook Fakes Become Misdemeanors Starting 2011
 22. – Även om det här lagförslaget är ganska klunkigt så är jag i stort för den här modellen. Vi ska ha riktiga lagar, som länkar ihop traditionella brott i den fysiska världen med den digitala. Identitetsstöld är förbjudet, på goda grunder. Då ska det vara förbjudet online också. På precis samma grunder.

  Det jag inte vill ska hända är att man separatlagstiftar. Eller, ännu värre, att man inte ens lagstiftar brottet och brottslingen utan istället skjuter på budbäraren.

  Stora frågor, återkommande tema under 2011. Också.

 23. Twins’ Facebook Fight Rages On – NYTimes.com
 24. – Kommer någon någonsin kunna ta de här tvillingarna på något som helst allvar? Undrar hur deras lite större masterplan, förutom den här rättsaken alltså, ser ut.

 25. Google could compete head-on with Verizon, AT&T – Dec. 30, 2010
 26. – Spännande tankar i genomarbetat reportage. Och som TC konstaterar, det handlar inte om någon mesig MVNO-lösning. Oh no.
  ”Instead, Google may simply try to buy up chunks of spectrum from others. Or build out their white space initiative, the so-called “WiFi on steroids“. Or maybe they’ll dream up some other new technology to try to end carrier dominance. This is the company behind self-driving cars, after all.”

 27. Amazon enables Kindle e-book lending
 28. – Men jäklar vilken samling begränsningar. Det känns som eboken under överskådlig tid kommer ha en nersida här. Och det är verkligen trist, att låna ut en bok är inte bara en generös gest och en stark social knut – det bidrar också till upptäckande och ökad kunskap.

  Det borde givetvis kunna fungera som det gör med en fysisk bok. Antingen behåller jag den själv efter läsning, eller så skänker jag den vidare till någon annan (och blir alltså av med den själv). Om man nu måste krångla lite alltså.

 29. Öppen data, den sociala webben och molntjänster – det pratade vi om 2010 « inUseful
 30. – En fin samling, som jag är stolt att vara en del av.

 31. Nya medier-bloggen
 32. – Min kommenar: ”@andersmi Nu får du fan sluta hatta runt på det här viset. Skaffa dig ett eget digitalt hem så vi vet var vi har dig.”

  Det här är en röst som behövs, som är viktig, och som behöver kontinuitet.

 33. Angry people in local newspapers (the blog)
 34. – Ännu bättre http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/

 35. Top Scientific Breakthroughs of 2010
 36. – En av favoriterna: ”Self-Replicating Life With Synthetic DNA Created”.

 37. Test: D-Link Boxee Box – kul mediaspelare!
 38. – Fan, blir ju sugen. Känns nyttigare än Apple TV – eller har jag fel @claes?

 39. Botten upp!
 40. – Här hemma har vi en Underberg-fetisch som heter duga ;)

  http://www.flickr.com/photos/jocke66/4443737702/

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 31 Dec, 2010 #jjk”

Leave a Reply