jardenberg kommenterar – 1 Jul, 2010

 1. Uppmaning: blogga om PSI-lagen!
 2. – Slår ett slag till för PSI-direktivet som blir lag IDAG. Det här är grymt viktigt för oss alla, och något som vi är många som jobbat hårt för i flera år. Vi måste skapa tryck, visa att det är skarpt läge nu. Låna gärna texten som Jonas Lejon satt ihop grunden till. Kolla de bloggar som redan skrivit egna öppna brev, ligg på. Gör något även om det bara är en copy ‘n paste. Här kan du läsa på https://jardenberg.se/b/idag-firar-vi-psi-direktivet-oppet-brev-till-generaldirektorer-och-andra-myndighetschefer/

 3. Intern policy för bildsamlingar på nätet « K-blogg – Riksantikvarieämbetets blogg
 4. – Yes, en framtåriktad policy. Alla tummar upp!

  ”Scanning genererar inte ny upphovsrätt” är bara ett av många tydliga ställningstagande. Tjoho!
  Och det här borde ingå i regelverk för ALLA myndigheter: ”tar emot nytt material från externa fotografer och samlare bara om det kan överlåtas med fri förfoganderätt i icke-exklusiva avtal utan förbehåll. Samma villkor bör gälla vid arvoderad uppdrags fotografering.”

  Saknar bara någon passus om att man generellt inte ska göra skillnad på kommersiellt och icke-kommersiellt vidareutnyttjande. Det där är en can of worms med så många gråzoner att det kan hindra utvecklingen, till och med mer än respekt för fyrahundra år av förvaltningstraditioner

  Tipstack och hatten av för bland annat @carlstr

 5. Baristanet Carries Forward New York Times “Local” in New Jersey (Baristanet)
 6. – Mycket intressant. Efter att tidigare försökt göra det själv söker nu NYT samarbeten ute på bygden istället. Hittat via http://www.buzzmachine.com/2010/06/30/hyper-times/ och jag håller med Jarvis – det här är vägen framåt. En kommentar säger mycket: ”Liz and Debbie and staff: this is PROOF you are great! Throwing $money at a site didn’t help the NY Times succeed.”

  Och så kan jag inte låta bli att fundera lite på siffrorna här. Ett spridningsområde med 150.000 pers – det låter välbekant…

 7. Standing up for the First Amendment with 1 for All
 8. http://1forall.us/

 9. Official Google Blog: Extra! Extra! Google News redesigned to be more customizable and shareable
 10. – ”News for you” – what took you so long. Det lär dock dröja innan vi ser det på svenska…

 11. Microsoft Kills Kin
 12. – Ouch! Efter sex veckor?

 13. YouTube – Old Spice | Questions
 14. – Det här är en vrålsnygg tvåa. Jag fasar reda för vad trean ska bjuda på. Men allvarligt talat, är det verkligen inga digitala trick i den här heller?

 15. E-handel och Social Media
 16. – Bra presentation av Björn Alberts, men också intressant att läsa om hans vedermödor med att få den i hyggligt skick på Slideshare. Jag ger allt oftare upp, måste erkännas. Och utöver stöket som Björn beskriver så kan man inte på något sätt kombinera voiceover med video i en och samma presentation. Varför inte det, liksom?

 17. Jennifer om Xperia X10 mini pro | Prylkoll.se | Nya prylar varje dag!
 18. – Martin Walfisz, min vän och vapendragare i projektet att skapa världens bästa och största spel, är en kräsen mobilanvändare. Eller snarare konservativ kanske, och väldigt tydlig med sina krav. Hans största sorg har varit att Palm inte förstått sin egen storhet på länge. Men när han testade den här så högg det till direkt. Tangentbordet gjorde grejen. Han verkar hooked. Så jag säger välkommen till samtiden, mon frere!

 19. Google Webmaster Tools
 20. – För ett par av er kanske Googles utmärkta verktyg är okända. Den här länken är för er. Oavsett om du tror att du har nytta av det eller inte, det här är grundkurs 1A

 21. Lite sommartorka blir det nog « Port Freedom
 22. – Via @doktorspinn hittar jag den här (trasiga pingbacks?) trevliga texten: ”Två örnar med koll på en massa inom media, pr och annat som får världen att snurra är Jerry Silfwer och Joakim Jardenberg. Om någon läsare till äventyrs missat dem (inte lätt) är det läge att börja följa nu – ingen sommarledighet annonserad hos någon av dem.”

  Minns första gången jag mötte Jerry live. Jag var på annat besök hos Springtime och vi sprang ihop ute i receptionen/över kaffet. ”Jag läser din blogg” sa Jerry och räckte fram handen. ”Jag läser din också” svarade jag och vi skakade hand. Sedan sa vi nog inte så mycket mer. Det är ett par år sedan nu, tror jag.

 23. Storsuccé för Bildkollen
 24. – Jag tycker fortfarande som jag gjorde den 15/6. Vore kul om någon tyckte tillbaka. https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-15-jun-2010/

 25. Looks like Techcrunch owes AListApart some dosh for that design | Adland.tv
 26. – Man kan tycka det är en detalj, men jag blir ilsk på sånt här. Allt som hade behövts var lite cred.

 27. 2nd month Flattr-stats « maloki
 28. – flattr är verkligen en bubblr och det är spännande att följa om det ska lyfta eller inte. Den här sortens poster gör säkert sitt till, och jag har lovat Maloki att jag ska publicera min siffror också. Så klart. Mitt enda problem är att det jag ser i min Dashboard är motstridigt. Antal flattrs stämmer dåligt i de olika rapporterna så jag måste gå till djupet med det innan jag vågar publicera. Rätt ska ju vara rätt, liksom.

 29. Magnus Betnér och god offentlighetsstruktur | Staffan Malmgrens blogg
 30. – En grymt bra genomgång av effekter och konsekvenser av dagens och morgondagens tillgång till offentliga handlingar. Det här vill du läsa.

 31. Viktig information från Myndigheten för Internetsäkerhet från år 2025 — Åsiktstorped
 32. – Micke har gjort en sorglustig men välskriven försvenskning av http://blogoscoped.com/archive/2010-06-24-n15.html. Läs och fundera på om det är så här vill ha det.

 33. Notes from a Sustainopreneur | on Sustainability Entrepreneurship: Getting the #WorkWhereYouWant Vocabulary Straight – “Woffice”, anyone?
 34. – Kul ordlista. ”Voffice – Veranda Office (Added June 30 – inspired by @jocke – source)”

 35. Rösta fram loggan för SSWC 2010 | Sweden Social Web Camp
 36. – Sista dagen att rösta idag (torsdag). Jag är svårt kluven mellan Jennys och @pelles förslag. Det senare är ju en ripoff, men gjord med finess och många bottnar. Det lutar hur som helst åt att Jenny vinner.
  (men egentligen, innerst inne, så skulle jag vilja ha kvar originalet)

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 Jul, 2010”

 1. Skillnaderna i pengarna tror jag dels beror på de där osynliga € 0.00*. Om du förstår. Dvs allt under €0.01 som finns med på många av klicken, vilket gör att det diffar, men de kan inte redovisa under 0.01. :)
  Jag har förövrigt undrat samma sak, men jag publicerade ändå. :)

  Reply

Leave a Reply