Missa inte uppdateringen, nu video även med pågående samtal! Rulla neråt..

Det har redan kallats ”antenna-gate”, det pratas om masstämningar i USA, och det var väl ingen tvekan om att det faktiskt är ett alldeles äkta problem. Men man tror det ändå inte förrän man har den i handen själv, och ser det hända. Letar man efter det så är det enkelt och uppenbart. Gjorde en egen film som tydligt visar att iPhone 4 har ett problem med hur antennen är utformad

Alla vet hur mycket jag gillar Apple, och den nya iPhonen är verkligen inget undantag. Förbehållslös kärlek, den är HELT fantastisk. Snabb som en blixt och med en makalöst skön skärm. Men det här är en alldeles uppenbar tabbe, och det verkar som jag för första gången – i en rad av fem iPhone – måste använda ett case. Det svider, i synnerhet som den här är grymt skön att hålla i handen som den är.

Uppdatering: många frågar om jag har testat samma sak under pågående samtal och/eller om det kanska bara är indikationen som är trasig – och att mottagningen egentligen är ok. Och nu provade jag precis. Med samtal igång ser jag ingen tydlig minskning alls. Den kan skifta en enda ”pinne/bar” upp och ner, men det kan den göra även utan att jag byter handgrepp. Samtalskvaliteten påverkas inte heller.

Missa inte videon signerad Skrufve, och som visar på något helt annat.

Fascinerande. Jag återkommer när det gått ett par dagar till.

Uppdatering 2: Jag kunde så klart inte hålla mig. Här är filmen kompletterad med ett pågående samtal

Har du sett första testet tidigare kan du hoppa fram till mitten, ungefär. Det är alltså exakt samma plats och förutsättningar som vid första filmen. Lika fuktig i händerna, allt är identiskt med den första inspelningen. Enda skillnaden är att här pågår ett samtal och jag tappar i princip ingen mottagning alls när jag lyfter upp telefonen. Mitt resultat är alltså ett helt annat än Skruves. Blir knasig av sånt här…