jardenberg kommenterar – 11 Aug, 2010

 1. När livet tar slut. | jardenberg unedited
 2. – Morgonkomentarerna kom inte alls igår, är inte riktigt sig lika idag och lär vara lite upp och ner de närmaste dagarna. That’s life.

   

  Magic Forrest - BY: sameli

   

 3. Det finns annan frukt än apelsiner – om politiker, medborgardialog och twittokrati « Cloudberry
 4. – Joakim Lind har skrivit en bra kommentar här (mer om listan längre ner) men jag blir lite frustrerad. Det är lite som att man inte skulle kunna testa vinterdäck utan att titta på olycksstatistiken.

  Det är väl självklart att helheten och slutresultat är det som räknas på sista raden – men på vägen dit måste vi ibland få lov att bryta loss subset. Vända på de, vrida på dem, diskutera dem utifrån just de unika förutsättningarna som det subset rör sig i.

  Nu vet jag att Joakim är en smartskalle på riktigt, men från många andra som skriker ”helhet” misstänker jag att det finns en grund i okunskap om själva ämnet?

  Jag har tex inga problem att ha synpunkter på hur hemskt det är med alla olyckor i trafiken – men jag skulle inte vilja ge mig på att lista bästa vinterdäcken. Jag saknar den kompetensen helt enkelt…

 5. With New Auto-Import Itinerary Feature For Gmail, TripIt Just Got Easier To Use
 6. – Jag är ju en stor fan av TripIt http://www.tripit.com/people/jardenberg och skulle ha avsevärt många fler mil där om det vore enklare att lägga till resorna. Nu verkar det hända. Yay! Tyvärr släpar tolkningen av svenska resehandling efter lite – men om vi hjälps åt att meddela dem så händer det saker.

  BTW, missa inte hur enkelt det är att synka TripIt och Dopplr, gammal post fortfarande aktuell https://jardenberg.se/b/synka-dina-resor-tripit-dopplr-och-din-kalender/

 7. iPhone Users Have Twice as Much Sex as Android Users (Plus! Sexiest Cameras)
 8. – Du har väl inte missat att iPhoners får ligga mer än Androiderna?

 9. Zynga Pulls FarmVille Off MSN Games
 10. – Det här kan vara en diss av en av de största portalerna för leasurespel, men det kan också vara en hiss av den enorma kraften som finns i Facebook. Det är sådant tryck där att ”nothing else matters”…

 11. Why Google Became A Carrier-Humping, Net Neutrality Surrender Monkey (UPDATED) | Epicenter | Wired.com
 12. – Inte bara den bästa rubriken utan också en av de bästa texterna i den här sorgliga historien.

 13. Mitt svar i sin helhet till Tobias Brandel på Svenska Dagbladet — Blog of Ronnestam
 14. – SvD fick till en riktig debatt, som så ofta med listor http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/politiker-sagas-av-natexperter_5111605.svd. Kolla in länkarna i botten av artikeln för att se hur det togs emot. Mycket handlade, som vanligt, om att man inte kan göra listor… Länkar till Ronnestams text som gav mycket annat kött på benen. Min egen lista finns här på sajten.

  Och jo, jag tycker man kan göra listor. Men sedan får man ta dem för precis det de är. En ögonblicksbild baserad på någon urvalsram. I det här fallet var vi sju personer som tyckte till och en åttonde som samlade ihop. Att sedan någon tycker att hela listan faller för att Martina Lind (som jag högaktar!) saknades i panelen är svårt att bemöta. Jag tror att den tesen snarare har sitt ursprung i att att avsändaren saknades på listan ;)

 15. Guardians säljchef om potentialen i öppna plattformar | Medievärlden
 16. – Lyssna. Det finns pengar att tjäna. Och det här är bara en liten början.

 17. F.B.I. Challenges Wikipedia Over Use of Its Seal – NYTimes.com
 18. – Någon som hört mer? Den här storyn borde ju FBI få äta upp.

 19. Journalisten.se | Nilssons Taube-bild spökar igen
 20. – Totalt och fullständigt haveri för upphovsrätten. Igen.

Leave a Reply