jardenberg kommenterar – 12 Nov, 2010 #jjk

 1. ett sista möte « mymlan. the real.
 2. – Jag saknar ord

 3. Twitter’s Bid to Partner With Newsrooms, Expand in Washington – The Daily Beast
 4. – Om twitter och tradmedia. Kommentar från @kingasanden kanske?

 5. Modigare då? Tankar kring att vara bloggare
 6. – Bra, det här ska jag reflektera över för egen del. Men vad tycker du som hänger här – har mitt bloggande förändrats?

 7. JACK IS BACK: Twitter Inventor Jack Dorsey Is Working For Twitter Again
 8. – Det verkar inte vara helt mysigt i twitter-korridorerna just nu. Anyway – det här var ett schysst bildspel om hur det en gång startade.

 9. Google's Inevitable Ruin Begins | John C. Dvorak | PCMag.com
 10. – En rant, men den här passagen är bra: ”Nobody can ever leave things alone even though they are working just fine. Someone always has to try to fix things when they’re not broken. Once the process begins, it never ends, and it’s begun at Google.”

  Och ja, jag hatar också ny imagesearch. Jag går alltid direkt till flickr numera. Lätt begränsat urval, men bra sök och kvalitet nästan rakt igenom.

 11. Microsoft Pri0 | Seattle iPad developer gets a call from Steve Jobs | Seattle Times Newspaper
 12. – Haha, Stevo knows his PR-shit.

 13. Twitter Blog: Twitter + Ping = Discovering More Music
 14. – Jag tycker fortfarande Ping är dåligt, och att Apple borde hitta något sätt, vilket sätt som helst, att parta ihop med last.fm istället. Där finns ett fundament av musiklovers koncentrerade och där har densitet uppstått i ett kick. Nu uppstår nog med ännu en fet spamvarning. Ja, jag vet – filter failure and all – men ändå…

 15. Starbucks’ Check In Facebook App Pushes Bland Virtual Goods
 16. – Det här visar väl med all önskvärd tydlighet att LBS är svårt, och inte på något sätt ett självspelande piano. Det räcker liksom inte att bara addera plats och tro att magi ska hända av sig själv…

  Däremot är jag helt ÖVERTYGAD om att det kommer att bli grymt. Med tiden hittar vi formen, så det är bara att fortsätta experimentera. Små babysteps som ”Checka in på Österlen” (http://blogg.mamilldo.se/2010/checka-in-pa-osterlen/) gör mig fortfarande glad ända in i själen.

 17. Helping you find emergency information when you need it
 18. – Bra initiativ, det behövs lite manuell handpåläggning ibland. Men det lirar inte för mig, trots att sverige ska vara på redan. Jag får tex fortfarande självmordsguiden (sjalvmord.com) överst när jag googlar. Det är ju inte helt optimalt.
  Uppdatering: Pontus Löf har satt igång ett berömvärt arbete för att massera google till ett sundare resultat. Förhoppningen är att en sökning på ”Självmord” nu istället ska leda till www.sjalvmordsguide.se. Det stödjer jag så klart gärna och uppmuntrar dig att göra detsamma.

 19. Twitter / @Planeto: Most amazing update so far …
 20. – En helt makalös uppdatering till Planeto. Snälla vänner där ute, blogga nu om att alla kan spela planeto. Det är bara att kliva in och sätta igång: http://ht.ly/38q6a

  Dessutom, fantastiskt mycket annat godis. Kolla själv http://blog.planeto.com/beta-update/

 21. xkcd: Illness
 22. – Sjukdom i familjen. Gå med här http://www.facebook.com/TheXKCD och skänk en tanke. Det känns som det minsta vi kan göra.

 23. Case: The Story Of How Sweden’s Newest Bank ‘Marginalen Bank’ Was Created, Implemented and Launched
 24. – Jag gillar verkligen när Johan gläntar på dörren.

 25. Swedish Exports | Björn Borg
 26. – Tekniskt (UX) finns det en del att anmärka på här, men oj vilken bra idé det är, och så väl genomfört. Att klara av att balansera underklädesbilder på det här viset är det nog bara @kazarnowicz som fixar. Tummen upp för suveränt jobb (det är inget nytt, men allt måste väl inte vara nytt?)

  Och när det skulle göras film – då tog man såklart och använde de här bilderna: http://www.youtube.com/watch?v=jw0w0VOUjfs Micke har delat med sig av resultatet från den: ”CTR på upp till 3,45%” OMG!

 27. Oscar Swartz :: Texplorer: Datalagringen: Folkstorm mot detaljerna krävs
 28. – För längre analyser rekommenderas Oscar, sannolikt bäst i sverige på att förklara baksidan av #dld. Jag är helt övertygad om att han hade kunnat få ansvariga politiker att tänka annorlunda, om de bara tillåtit sig att lyssna.

  Det här är ju logiken som talar.

 29. Henrik-Alexandersson.se: Regeringen rullar ut övervakningsstaten
 30. – Jag vet inte ens var jag ska börja kommentera det här. Så jag överlåter det till HAX

  ”Detta är oseriöst och arrogant. Det är dessutom fegt att trumma igenom lagar som man konsekvent har duckat för att debattera i den nyss avslutade valrörelsen.”

  Här hittar du också bästa länklistan till både tradmedia och bloggosfären. Håll ett öga på #dld via hax, så får du koll.

 31. Anders Åkesson (c)
 32. – Bästa bildsättningen ever…
  (Briljant sajt för övrigt, jag kommer fortsätta tjata länkar tills ni ger er;)

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 12 Nov, 2010 #jjk”

Leave a Reply