jardenberg kommenterar – 14 Mar, 2011 #jjk

Några vänner ägnar sig åt #4sqbattle i veckan. Sugen på att röra på dig lite extra, klicka på bilden och läs reglerna. Det är nog inte försent att vara med i matchen.
 1. Tänk om! – Därför behöver vi en kunskapsrevolution i Sverige NU! — Blog of Ronnestam
  – Ronnestam släpper ut lite frustration. Sist vi pratade om det här över en kopp kaffe lekte vi med begrepp som ”Sverige 2.0” och ”Upgrade Sweden” ;)

  Det är många initiativ på gång just nu, överallt. Det är gott. Vi får se vilka bollar som går in, så att säga. Vilka kulor som trillar ner i vilka håll. Diskussionen är iaf hög och bred och det är gott så. Samtidigt fortsätter vi få skit under naglarna och GÖRA en massa saker. Det är ännu godare.

  Och nu far jag iväg. Det kommer att bli ännu en vecka av stokastiska uppdateringar. Det är helt crazy, men i allt väsentligt på ett väldigt bra sätt egentligen. Killkram!

 2. Social Is Too Important For Google To Screw Up With A Big Launch Circus
  – Helgens märkligaste soppa. Nuff said.

 3. Kreativa nätverk!
  – Viktigt perspektiv: det behöver inte vara fasta nätverk. Människor finns överallt, runtomkring oss. Se på dem, lär av dem, fråga dem – var helst och när helst du stöter på dem.

  Konkret exempel: de flesta som har en medelålders/äldre tonåring hemma har säkert upptäckt att de gjort en resa från Lunarstorm till bilddagboken och vidare till Facebook. Har du frågat varför? Har du suttit ner och LYSSNAT på vilka mekanismer som drev dem från den ena tjänsten till den andra. Har du funderat på vad du kan lära av det.

  Eller se på dig själv för den delen. När du bytte Altavista mot Google, där en gång på stenåldern. Vad drev dig? Hur gjorde du upptäckten, vad var första fixen, vad var drogen som fått dig att fortsätta googla 10 år senare?

  Nätverk är människor. Människor är inspiration och lärdom. Gå ut och lär.

 4. iPad2 piskar Xoom. Hårt!
  – Det här måste svida något fruktansvärt för Motorola. Oavsett vad man anser om sådana här test, så läses de, och de sätter sig i bakhuvudet på folk. iPad2 krossar konkurrensen innan den ens kommit i närheten av den första versionen. Nice ;)

 5. Deb Roy: The birth of a word | Video on TED.com
  – Tillämpad forskning när det är som bäst. Två års video från det egna hemmet, för att visa hur gaga blir till water. Vi får tex se wordscapes som får mig att bli alldeles knäsvag. För mig som lattjar med mitt eget liv för att utforska transparens och öppenhet är det här en våt dröm – i synnerhet adderat fantastiska visualiseringar. (Tack till Hultberg för tipset)

 6. Veckan som gick – vecka 10 « Same Same But Different
  – Måndagslänkar till söndagssammanfattning. Känns lite som de fyra redaktörerna tävlar om att producera matigaste veckosammanfattningen. Game on ;)

 7. AppleInsider | JP Morgan: Apple’s iPad 2 could cause ‘bubble burst’ for rival tablets
  – Den här har ett par dagar på nacken, men är du intresserad av paddan och inte har läst den, så… Det måste vara väldigt tufft att simma i Apples kölvatten.

 8. Instapaper 3.0 is here!
  – Marco är så imponerande. Och det känns som han fortsätter träffa rätt när han nu gör en massiv uppgradering. Har du hunnit testköra?

Leave a Reply