Var med och skapa #webcoast unconference quiz


Det drar ihop sig till fantastiska #webcoast i Göteborg, och förväntningarna är skyhöga. Flera hundra smartskallar samlas för att utbyta erfarenheter, mingla och bli ännu klokare. Men precis hur smarta är vi egentligen? Och vem är smartast?
Med hjälp av en Planeto quiz tänkte jag att vi skulle ta reda på det. Vi sätter ihop ett speciellt question set, alltså en samling frågor på ett speciellt tema (se exempel och värm upp). Alla i hela världen kan vara med och svara på frågorna och försöka briljera, men bara de som är på plats i helgen har chansen att vinna priserna. Det blir hur spännande som helst.

Men givetvis måste vi sätta ihop frågorna i samma anda som eventet – alltså skapar vi frågorna tillsammans, vi gör en ”unquiz” ;)

Frågorna bör handla om samma tema som #webcoast – alltså kärleken till webben – men får gärna vara personliga. Kanske något du är speciellt fokuserad på och har skrivit mycket om, eller något som är extra aktuellt just nu. Tänk bara på att det måste vara faktabaserat (tex är frågan om mac eller pc är bäst inte så lyckad;)

Så här:

  1. Varje deltagare mailar in en fråga med fyra svarsalternativ till [email protected]. Glöm inte markera vilket som är rätt…
    Skicka frågan senast fredag kl 13:37
  2. På fredag kväll öppnas tävlingen och vi publicerar länk till frågorna Webcoast.se
  3. De tre bäst placerade deltagarna på #webcoast får sina belöningar när vi avslutar tävlingen på söndag lunch. Du behöver ett facebook-konto (inloggad på planeto) för att kunna vara med och tävla om priset.


För att vi lättare ska kunna hitta varandra på leaderboarden har jag skapat ett guild för oss webcoastare. Hojta på mig så lägger jag till dig. (För att jag ska kunna göra det måste vi vara vänner på facebook och du måste ha loggat in på Planeto. Det kommer att bli enklare när vi är beta)

Men oavsett det – maila in en fråga till mig!

Disclaimer: Jag är en av ägarna i Planeto, men det här är inte planeto-sponsrat. Vi använder bara plattformen för att göra en kul grej. Och den ordning som presenteras på leaderboard när vi avslutar tävlingen kan inte överklagas, varken till mig eller till resten av gänget på Planeto ;)

1 thought on “Var med och skapa #webcoast unconference quiz”

Leave a Reply