jardenberg kommenterar – 17 Apr, 2010

 1. Dagens pollenprognos – Naturhistoriska riksmuseet
 2. – Det saknas en riktigt bra sajt för oss pollenallergiker. För just nu är det, relativt otippat, alldeles för jävligt. Jag är helt under isen av min allergi (och där är också en förklaring till de lite mer stokastiska kommentarerna de senaste dagarna).

  Vem bygger en sajt som håller måttet, som låter oss rapportera egna lägen, som verkligen tar pollenallergi på allvar? Och nej, jag hinner inte själv ;)

  Uppdatering: En något bättre sajt iaf (tack för tips Peter) www.vardguiden.se/Tjanster/Pollenprognoser/Malmo/

 3. Four Current Trends That Will Change Marketing Forever
 4. – +1. Bara så. Det finns fler trender, men de här fyra är klockrena. Måste jag plocka ut en favorit så får det bli data. Det går inte en dag utan att jag blir förbannad över något underutnyttjat dataset.

 5. Lost in Volcanisation
 6. – Och själv har jag som vanligt en intensiv resvecka nästa vecka. Det känns som det kommer att ta massor med energi. Blir mest sugen på att ställa in allt och ta en homework-vecka i väntan på att läget ska stabiliseras.

 7. Total panik hos Sverigedemokraterna
 8. – Nikke fortsätter rapportera och analysera. Jag fortsätter lyssna.

 9. Grou.ps And Grouply Welcome Ning Refugees
 10. – Ning har bestämt sig för att ta betalt över hela linjen. Nu dansar alla kring guldkalven. Ett smärre kaos väntar runt hörnet.

 11. The top 10 DIY iPad projects
 12. – Många galna ideer and more to come. För egen del har jag alltid kört mina prylar nakna och skulle aldrig få för mig att packa in min iPhone i något skal. Men med paddan är det lite annorlunda. Den behöver grepphjälp, och jag kör med Apples eget case. Det är genialt på så sätt att det ger en bra vinkel för att skriva på tangentbordet i liggande läge men fungerar också som ett ställ för att placera den upprätt på ett soffbord för att luta sig tillbaka och kolla på video.

 13. Sprout Now Lets You Simultaneously Build Rich Ads In Both HTML5 And Flash
 14. – Jag pratade lite med en klassisk ”banner-producent” igår, och det finns massor med oro för att behöva överge det inarbetade flash-formatet. Skräcken inför html5, som upplevs som oändligt mer komplicerat att bygga för, är stor. Men det kommer så klart att komma abstraktionsverktyg. Om de bara gör den underliggande koden bra nog så är det fine by me.

  Två önskningar bara –
  1. att man får ett bra format, en container, för att paketera html5-stuff så att vi inte får en mardröm på trafic-sidan, och
  2. att man defaultar till html5 så snart som möjligt i annonsleveransen. Alltså, istället för att först kolla om det finns flash, så kollar man först om mottagaren klarar HTML5. Förvalet ska vara den nya tekniken, fallback är gamla flash.

 15. So You Need A Typeface « Inspiration Lab
 16. – Jag tror vi får utse det här till årets flödesschema. Det är bara april, jag vet, men snacka om nytta och elegans i ett och samma paket. Helt amazing.

 17. HTML5 presentation
 18. – Det är ju SÅ JÄVLA SNYGGT! Seriöst, om du är webbutvecklare och inte lägger allt annat åt sidan NU och sätter dig in i HTML5 så kommer jag personligen att piska dig till månen och tillbaka igen.

 19. I’m a fan « Julia Skott – pangbrud och skjutjärnsjournalist.
 20. – Haha, nördfest. Externt monterat fläkt, vilken grej ;)

 21. Google Apps highlights – 4/16/2010
 22. – Jag är lycklig som ett barn över att fått nya gmail-gränsnittet för iPad även om Apps-användare, med googles tjänster under egen domän. Det är verkligen skitsurt att vi alltid ska komma i andra hand annars. Du vet, som betalande kund…

 23. A Comparison of Dedicated Servers By Company |
 24. – Antalet dedikerade servrar visualiserade. Rulla ner. Och fortsätt rulla… Gizmondo kommenterar http://gizmodo.com/5517041/googles-insane-number-of-servers-visualized

 25. Watch Air Traffic – LIVE! – We said cash, not ash!
 26. – Det är ju rena spökstaden…

 27. Grattis till mig.
 28. – Grattis, mannen. Det är nu det roliga börjar. Faktiskt!

 29. Utan handbok ingen expert
 30. – Jag skulle vilja länka till både Urbans post och till Martins försäljning av Anton – men eftersom Fredrik redan gör det så får han länken istället.

 31. Steve Jobs Says Apple Made a Mistake in Rejecting Pulitzer Winner’s App – Media Decoder Blog – NYTimes.com
 32. – On a sidenote. Han har lärt oss hur presentationer ska göras, och nu lär han oss hur mail ska hanteras. Det ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan vi har en book som heter ”Mail like Steve Jobs”. Med sina korta och kärnfulla svar skapar han uppmärksamhet som är värd miljarder i PR. Och han bygger en bild av företaget som är helt enastående. What a guy.

 33. Cat iPad Video | Geekosystem
 34. – Det här blir bra komplement till Iris plays with iPhone. Hunden not so much, men katten är ju stencool. ”Kom igen katten, det svänger ju” ;)

 35. What You’ve Been Looking for: Search « Gowalla
 36. – Sök i Gowalla. HUR kunde det ta så lång tid?

 37. Dell’s 7-inch and 10-inch Streak tablets leaked! — Engadget
 38. – Det ska bli väldigt intressant och känna på den här. iPod-kopiorna misslyckades ju total, och lika illa var det med Iphone. De kopior som finns idag suger ju fortfarande getpung. Jag tror det blir same same igen, man fattar helt enkelt inte vad det är som gör att apples produkter lirar som de gör.

 39. Foursquare Cops – A Comedy Web Series by HubSpot
 40. – Kanske inte så långt från verkligheten ;) Men du missade väl inte: http://bit.ly/cgG9Ck

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 17 Apr, 2010”

 1. Låter som en tråkig idé om du ställer in nästa veckas planer. TEDxSSE4m kommer bli grymt. Men jag förstår din frustration inför allt resande, håller verkligen tummarna för att askan försvinner…

  Reply
 2. html5 är redan något som kikas på av alla passionerade webbutvecklare numera, jag hoppas åtminstone det. Om inte annat får de som inte börjat ännu en piska ett ducka för, bra där!

  Reply

Leave a Reply