Om de tre webbarna – frukostklubben med MiH

En presentation där Google, bloggosfären, Facebook och Twitter används för att väcka tankar om det som internet har kommit att bli. Det var i en intervju som Fredrik Wass gjorde med mig som jag började klura i de här banorna:

iPhonen etablerades som ett fönster till Kevin Kellys “one machine”. Det blev vardag för mig att konstant ha tillgång till hela internet, i min ficka. Och jag var inte ensam om det, vilket ledde till att jag känner mig som en superhjälte bland superhjätar, en reservdelsmänniska med enorma krafter. Google ger oss vårt kollektiva minne, bloggosfären vårt kollektiva samvete och realtidswebben vårt kollektiva medvetande. Kanske rent av att Facebook ger oss vårt kollektiva kollektiv.

Innan presentationen avnjöt publiken ”The new dork”, det bör du också göra ;)

Joakim Jardenberg om tre webbar @ Frukostklubben / MiH from Joakim Jardenberg on Vimeo.

Och här är presentationen, inkl den underbara filmen med Iris och iPhonen som avslutade. Tillsammans med frasen ”Iris är bara 11 månader och kan inte stå än. Men öppna fönstret kan hon redan…

Posten om vårt kollektiva minne, samvete och medvetande har legat till grund för en tung workshop på tre timmar som jag kört ett tiotal gånger med stor framgång. Nu kokade jag om delar av den till den här korta varianten på 35 minuter. Kill your darlings ;) Men det funkade utmärkt, enligt kommentarer efteråt.

Egentligen skulle Katarina Graffman kört den här morgonen, men kunde inte komma. Inställda flyg som bekant. Så jag snickrade om en presentation över natten och körde på frukostklubben. Enjoy.

9 thoughts on “Om de tre webbarna – frukostklubben med MiH”

  1. Tack för en trevlig föreläsning. Speciellt intressant tycker jag Superman jämförelsen är. Till och med jag kan veta mer än den smartaste professorn med nätets hjälp.

    Reply

Leave a Reply