jardenberg kommenterar – 18 Apr, 2010

 1. Om de tre webbarna – frukostklubben med MiH | jardenberg unedited
 2. – Har du en stund över får du gärna kolla in den här och kommentera. Det är alltså en drygt tre timmar lång workshop som jag kört ett halvår, men som jag över en natt fick för mig att koka ner till 35 minuter presentation istället. Vore bra att få lite feedback till version 1.0 som jag tänkte fila ihop nästa vecka.

  (Och ja, 320 pers är alldeles för stor publik för en beta – men vulkanen tar ingen hänsyn till sådana detaljer ;)

 3. Longform.org
 4. – Charmerande. ”We post articles, past and present, that we think are too long and too interesting to be read on a web browser.” Väl integrerat med instapaper, som på sista tiden börjat vinna över mig från readitlater igen. Helt enkelt på grund av att den senare strular och det gör inte instapaper. Toleransen mot meck är väldigt låg numera. Poff, och jag byter tjänst.

 5. Aftonbladet och tillbakadragen artikel
 6. – Rick reder ut begreppen. Medhåll, det är för enkelt att skrika censur och urvattna begrepp. Men det kommer fan så nära, faktiskt. Statlig censur – alltså den renodlade och värsta formen – är det så klart inte. Men det finns en naturlig språkglidning också. Jag är kluven i det här fallet. Vi får se var det landar.

  Uppdatering: Artikeln ”Piraterna ny valbomb” är nu publicerad, inkl en förklaring från debattchefen Karin Magnusson. Bra där.

 7. Volcano in Iceland – a gallery on Flickr
 8. – Flickr goes Vulcano. Fantastiska bilder. Tipstack till http://www.google.com/profiles/willew

 9. 9 Ways to Do Good With 5 Minutes or $25
 10. – Bra tips från Mashable, för det händer ju att det är slut på låntagare på kiva. För där hänger vi väl redan, allihopa? http://www.kiva.org/lender/jardenberg

 11. Twitternytta 4:2010
 12. – Om du inte redan har koll på micco så måste du skaffa dig det. Bara en så briljant sak som hans twitternytta-poster är värda minst en fri lunch.

 13. En attack eller en SEO-present?
 14. – Om Google Bowling. Det är inte klokt vad mycket bus folk sysslar med.

 15. Tänk om…
 16. – Jerry, lika såld på allt det nya som jag sätter plötsligt ”hela grejen” i ett annat perspektiv. Och vi vet ju om det, vi vet hur det är. Och det är väl precis som Jerry säger: Det kan väl vara bra det med ;)

 17. Two weeks at Google » Bogle’s Blog
 18. – Det är inte bara serverarkitekturen som måste skala. Alla snabbt expanderande företag har växtverk, men det verkar som google klarar det bättre än många andra.

 19. StreamToMe for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
 20. – iPad som en del i ditt hemma-mediecenter. Men på sikt måste det så klart växa fram en rejält vedertagen standard för det här, man vill ju inte behöva köra en jäkla massa olika appar på macen för att streama. Elgato, tex, som har en massa produkter på det här området verkar driva på ganska bra. Men jag skulle vilja få lite bättre koll på utvecklingsläget. Någon som har lust att berätta lite? Är det DLNA och SSDP som gäller framöver? Eller blir det samma standards som på nätet, fast internt i huset istället?

 21. Time Traveler Caught in Museum Photo? | forgetomori
 22. – Söndagens ABSOLUT bästa läsning. Hittat via [http://gizmodo.com/5519660/time-traveler-captured-in-museum-photograph]

 23. Cultivated Play: Farmville | MediaCommons
 24. – MYCKET intressant text om Zynga. ”And we must learn to differentiate sociable applications from sociopathic applications: applications that use people’s sociability to control those people, and to satisfy their owners’ needs.”

  Jag vill gärna medverka till att bygga ett socialt spel (Hej Planeto), men det är en fin linje att balansera…

 25. YouTube – Amazing optical illusion of motion
 26. – Jag är så imponerad av de här low-fi, low-key filmerna. Amazing. Här är ett annat exempel, som kanske inte är så low-key… http://www.youtube.com/watch?v=zH6a1q0Bgq0

 27. Google’s unorthodox press release raises questions | Reuters
 28. – Google verkar sugna på att visa vägen när det gäller hur pressen ska informeras också. Helt i linje med deras webb only-policy i alla andra sammanhang.

  Men de ”frågetecken” man flaggar för här ger jag inte mycket för. Och det verkar inte reportern göra heller, egentligen.

 29. iPhone 4G: is this it? — Engadget
 30. – Jag har givetvis ingen som helst aning om det ligger någon sanning bakom det här. Men det ser ut som en stilmässig harmonisering mot både unibody och iPad. Men det roligaste är nästan om storyn bakom är sann: ”Apparently the phone was found on the floor of a San Jose bar inside of an iPhone 3G case. ” Någon är såååå dödens lammunge.

 31. It’s Time For An Open Database Of Places
 32. – Borde man inte bygga den här öppna databasen på en annan öppen databas: http://www.openstreetmap.org/

 33. Google Puts Its $50 Million To Work, Starts Using Aardvark For Help Support
 34. – Aardvark har jag puffat för ganska mycket tidigare, men det har varit tyst sedan de köptes av google. Nu börjar det dyka upp tecken på att man faktiskt tänker låta tjänsten komma till användning. Men man kanske kan hoppas på lite djupare integration än så här ;)

 35. The Pirate Bay och en borttagen debattartikel
 36. – Helt otroligt. Söndagen lär bli spännande. Svårt att tro att det plockats bort i ond tro, men fan vet. (Uppdatering, se #3 ovan)

 37. An Open Letter to Apple Regarding The Company’s Approach to Conversation with Its Peers and Its Community
 38. – Jag vill skriva en längre post om hemliga apple. Men oavsett, det här hoppas jag faller väl ut.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 18 Apr, 2010”

 1. Tack för de mycket vänliga orden, Jocke.

  Om det blir en jobba-hemma-vecka för dig, alltså istället för en ut-och-resa-dito, funkar onsdag och torsdag bäst. Alternativt på tisdag veckan därpå. ;-)

  Vi skulle ju bl.a. kunna snacka iPad. För på torsdag nästa vecka, alltså den 29:e, hoppas jag kunna flyga till NYC.

  Om @Eyjafjalla tillåter, vill säga.

  Reply

Leave a Reply