jardenberg kommenterar – 17 Aug, 2010

 1. Skrivet under #SSWC 2010 « Jan Viderén
 2. – SSWC är över för den här gången. @videren bjuder på en grym länklista, har han missat något så pinga honom bara. Själv blir det inte mer än videoinslaget nedan och ett konstaterade.
  Vi gjorde det igen. Med underbara @tomaswennstrom och @kristinheinonen på vid rodret blev det ännu en fantastisk helg. Första året var jag så överväldigad av känslan att det faktiskt gick att göra att jag nästan missade att njuta av innehållet och människorna. Mötet med ön och ”grejen” tog andan ur mig. I år var det annorlunda. I år kommer jag hem rikare, inte bara lyckligare.

  Stort tack till alla som var där och som fick det här att hända. Vi ses nästa år igen

  (btw, kommentarerna och min aktivitet är fortfarande inte up to speed. Vi har begravning på torsdag, så hela den här veckan haltar. Håll ut!)

 3. YouTube – Nyhetsmorgon om #sswc – extended, personal edition
 4. http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1746136
  Länken till inslaget i Nyhetsmorgon och snacket från soffan. Även om intervjun efteråt spretade iväg så är det imponerande att #sswc fick 12:44. Wow, liksom. Det är ju en evighet i nyhetsmorgon.

 5. Lessons Learned: Case Study: SlideShare goes freemium
 6. – Jag har lyssnat på Rashmi Sinha ett par gånger och det är en härlig smartskalle. Hon är ödmjuk och kaxig på samma gång. Intressant att läsa om slideshares resa mot freemium, och om den avgörande skillnaden numera mellan product launch och marketing launch…

 7. Strangest language feature – Stack Overflow
 8. – Det här är nog bland det nördigaste hittills, men jag kan bara inte motstå. Det är så bra, och som det stod här http://twitter.com/igrigorik/status/21366976772 – en makalös time sink.

 9. Greg’s Cable Map
 10. – Visst är det lite vackert? En karta över undervattenskablar. Jag bara gillart, liksom.

 11. HTML5: Still Rocking!
 12. – Google fortsätter att snicka på bästa sajten om HTML5. Och nu finns det till och med ett RSS-flöde att prenumerera på. Yay. Ibland kommer samtiden sent, även till Mountain View ;)

 13. Boka den 23-24 oktober, då är det WordCamp i Stockholm
 14. – Det här missar du inte, ok?

 15. What Will Facebook Be Announcing Wednesday? Location, Location, Location! | Kara Swisher | BoomTown | AllThingsD
 16. – Sjukt att lägga en pressträff kl 16.30 – det är ju kl halv två på natten här hemma. Men risken är ändå att jag sitter och laddar om någon sajt, för om det är location man kommer att berätta om så är det HUGE!

 17. It’s time for the baked-in Android UI to die – Computerworld Blogs
 18. – Skriver helt under på det här. OM ni Android-vänliga mobiltillverkare där ute tvunget måste stoppa in eget grejs i telefonerna – gör det som standalone-prylar. Baka inte in det i OS:et. Varför? Enkelt: ”Sony has promised to bring the Xperia X10 up to version 2.1 before New Year’s — it’s simply embarrassing and unacceptable for new hardware to be launching with such outdated software. ”

 19. Denna sida är nu licensierad under creative commons | Internet Sweden om domäner och annat
 20. – Titta här så bra. Det gör mig glad in i själen varje gång jag ser en sajt, en bild, en människa öppna upp för Creative commons. Eller egentligen inte alls för licensen som sådan utanför den attityd och inställning det innebär. Allting är arbetsmaterial, och mina verk är en del av framtidens verk. Tusen tack Peter!

 21. Utkiksbloggen: Konstig elitdebatt och pinsamma programledare.
 22. – Robert Rosén är en sköning. En av favoriterna, eftersom han (och några få till) trots en livstid i den gamla mediebranschen verkligen omfamnat förändringen. Det är så välgrundat när han kommer med kritik. Heja!

 23. New Google Buzz API features, including a garden hose
 24. – Google försöker smörja utvecklarna att bygga mer Buzz genom att ge fri fart och ingen ”kostnad” mot deras quota. Det borde ta dem en bit – men om engagemanget för Buzz från konsumenthåll fortsätter vara så här långt undrar jag om det räcker.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 17 Aug, 2010”

Leave a Reply