Är du en grön prick?

seth-red-field-green-dotSeth Godin är något av en husgud. Hans korta, eleganta bloggposter sätter ofta fingret på något som jag borde ha sett – eller iaf formulerat – själv. Jag har ju tex ofta och högt pratat om enablers. Att vi behöver dem, och att vi bör vara en själv. Det kan gälla tekniska språng och förändrad attityd, det kan gälla att förstå Creative commons och remixkulturen, det kan gälla att bara orka vara generös och dela med sig.

Så kommer Seth med tre grafer, ett rött fält och en grön prick.

Every activity worth doing has a learning curve. Riding a bike, learning to read, using Facebook… the early days are rarely nothing but fun.

Tänk tillbaka på när du lärde dig cykla. Inte var det speciellt kul i början. Du kunde ju inte. Det gick långsammare än att gå. Du trillade och skrapade knäna. Du skämdes lite över stödhjulen. Men ändå. Du tog dig genom det. Och det gjorde mest för att du såg kompisarna redan susa fram på sina cyklar. Du fick en tydlig målbild. Och en tydlig motivation, för de som cyklade hann alltid före de som sprang – tex till kiosken på lördagen.

Visst blir det självklart. Vi behöver vara den gröna pricken, och vi behöver de som är våra gröna prickar. Jag vet vilka ni är, som hjälper mig genom den röda zonen. Tusen tack!

The bigger your red zone, the louder your green dot needs to be.

För att konkretisera, titta på det här klippet från Sweden Social Webcamp. @grafstrom och @kalexanderson är typiska gröna prickar. Jag tror alla på #sswc är gröna prickar.

Är du?

(dela gärna med er av konkreta förslag på vad du gör, hur, och om du har tankar på hur vi kan bli ännu grönare. I kommentar, på egen blog eller ståendes på en låda i ett gathörn. Call to action)

23 thoughts on “Är du en grön prick?”

  1. Dagligen läser jag, och bokmärker, många bra poster om marknadsföring i de digitala medierna. Ofta är det ganska komplexa beskrivningar som är tunga att ta till sig.

    Jag glömmer aldrig en rubrik som fanns i Cap&Design för många år sedan. Den har verkligen etsat sig fast och beskriver min känsla när jag läste Seth Godins – How big is your red zone?

    “Som ett glas vatten efter en helkväll med rökig whisky”

    Jag hoppas att jag, titt som tätt, är en grön prick. Låt vara för en ytterst begränsad skara men likväl. Min senaste “gröna aktivitet” var att introducera Twitter för min äldste son. Han är fortfarande kritisk och nöjd med sitt Facebook men är nu uppe i 10 tweets och har fått tre av sina vänner att regga sig. Idag börjar han på mediegymnasiet i Halmstad och jag hoppas på en viral peak om några månader. :)

    Reply

Leave a Reply