jardenberg kommenterar – 17 Oct, 2010 #jjk

 1. Facebook Disables All LOLapps Games and Apps
 2. – ”We’ve found out more about the suspension, and will be posting tomorrow (Sunday) morning on Inside Facebook, so be sure to check back.” – I will. Jisses. Från topp-12 till noll. En sådan här MAU-kurva måste vara alla facebookers värsta mardröm. Stay tuned.

  Själv ska jag ner och brunsch-möte med Martin och prata Planeto. Man hade kunna tänka sig en mer inspirerande fond till det mötet än den här nyheten… Men å andra sidan, vi har en mycket tydlig målsättning att vara the good guys on facebook. Anyway, det är en bit kvar till 12 miljoner MAU…

  Nu kör vi!

 3. News Corp. Tries Fox.com, Hulu As Pawn In Retrans Battle With Cablevision
 4. – Snacka om högt spel när elefanterna dansar. Tror de verkligen att publiken – i tider av alternativa lösningar – tänker acceptera att bli trampade på så här? Som om inte de skiter i att bolagens förhandlingar strandar, som om de bryr sig om vems fel det är, som om de tänker vända andra kinden till.

  Men visst, skynda skynda mot stupet bara. Hej då!

 5. Blondinbella – Isabella Löwengrip @ Spotlife Inspireras
 6. – Jag vill gärna höra från spinndoktorn hur mycket trafik det här gav. (Mer om Jerrys text längre ner)

 7. Free Technology for Teachers: Wolfram Alpha Word Widgets
 8. – Tveksamt om jag kommer att lägga in någon av de här på sajten, men de är fyndiga och de visar på the awesome geekyness hos gänget på WolframAlpha (om nu någon verkligen behövde överbevisas ytterligare)… Testa att leka lite med dem.

 9. Twitter / (a)Abraham Williams: Zuck is spending one hour …
 10. – Make mental note. Det här imponerar på mig.
  (Zuck är alltså Mark Zuckerberg, Facebook-grundaren;)

 11. Why Twitter Is Massively Undervalued Compared To Facebook
 12. – Jo, man kan så klart argumentera för att Twitter har en uppsida som mer ”rent” baserad på intressegrafen, men jag är skeptisk. Intresse utan interaktion och djupare kontakt – är inte det gammelmedia? Och har vi inte sett att det inte fungerar? Visst hävdar man i en av punkterna att ”twitter connects strangers”, men samtidigt är det inte det man menar är själva kärnan om man läser resten av argumentationen.

  Jag tror också på Twitter, men jag tror inte man ska vinna världen med argument från traditionella medier. Eller så läser jag bara slarvigt, jag tyckte texten var dålig och orkade inte riktigt engagera mig, även om diskussionen är grymt intressant

 13. (a)jocke’s (Joakim Jardenberg) conversations | Bettween
 14. – Hade en fantastiskt skön morgonkonversation med @claes och @stroemberg och slås igen av hur uselt twitter är. Hatkärlek i sin allra renaste form…

 15. Swearch brings style to the iPhone web app
 16. – Så rätt tänkt, men så fel utfört ;) Snyggt som tusan, men utterly meaningless – och i funktion klart sämre än att bara köra safari rakt av. Man har ju inte ens en back-knapp…. Nästan lika meningslöst som 95% av alla appar man tankar hem från app store…

 17. jQuery Mobile Alpha 1 Released | jQuery Mobile
 18. – jQuery är en fantastisk berättelse. Under de drygt fem år som projektet existerat har man fanimej gjort allt rätt. Att följa dess utveckling är som en mall för opensource ska hanteras – och hur nära nog alla mjukvaruutveckling kommer att ske framöver.

  Nu släpper man 1.4.3 (http://www.flickr.com/photos/jeresig/5082972188/;) av det stora ramverket, men det kommer självklart i skuggan av det jQuery mobile. Det här är så bra! Och om du inte är nördig nog för att förstå varför så får du helt enkelt bara tro mig. Webben på den lilla datorn i din ficka kommer att ta glädjeskutt…

 19. Skype Shop – Yamaha USB Microphone Speaker (PSG-01S)
 20. – Någon som har testat den här? Verkar den inte hur bra som helst – om den funkar lika bra som ett headset skulle jag kunna tänka mig den själv för alla långa skypemöten.

 21. Make High-Quality Bacon by Curing Your Own [DIY]
 22. – Bacon FTW!

 23. Benoit Mandelbrot and his legacy
 24. – TED hedrar Mandelbrot, och det känns så otroligt rätt.

 25. Why Facebook Groups Will Revolutionize Social Networking
 26. – Jag vet inte om jag vill kalla det revolution, men redan nu har de nya grupperna fått mig att hänga avsevärt mer på Facebook än tidigare. Och gamla Jaiku har ju nästan återuppstått.

 27. 10 lärdomar företagsbloggar kan dra från PR-fenomenet Blondinbella — Doktor Spinn
 28. – Många är de som fnyser och säger att de inte har något att lära av Blondinbella. Inget kunde vara mer fel, och det sätter Jerry fingret på här. Kudos!

  Notera dock, det här fråntar dig inte på något sätt ansvaret att bearbeta och anpassa det till din egen organisation, din verklighet, ditt budskap. OK?

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 17 Oct, 2010 #jjk”

 1. #8 Största feltänket är att göra en Webapp som BARA funkar på iPhone? WTF? På min N900 får jag bara en skylt som säger åt mig “open me on your iPhone”??
  Hallå? McFly?!?
  Hela idén med webapps är att dom är plattformsoberoende….
  *skakar huvudet i sorg*

  Reply
 2. #3: Rätt bra tryck, faktiskt. Postningen har fått 2600 besök på 24h. 600 är “mina”, resten Isabellas. Duktigt för att vara postad på en lördag eftermiddag. Överraskande är att genomsnittsbesökaren under dygnet besökte 3,27 sidor, så det är nyfikna läsare hon har. Många spanade in @JournalistLisah-fliken http://www.doktorspinn.se/journalistlisah/.

  Reply
 3. #3: Rätt bra tryck, faktiskt. Postningen har fått 2600 besök på 24h. 600 är “mina”, resten Isabellas. Duktigt för att vara postad på en lördag eftermiddag. Överraskande är att genomsnittsbesökaren under dygnet besökte 3,27 sidor, så det är nyfikna läsare hon har. Många spanade in @JournalistLisah-fliken http://www.doktorspinn.se/journalistlisah/.

  Reply

Leave a Reply