jardenberg kommenterar – 18 Oct, 2010 #jjk

 1. Sunday Edition #104 :: Snippet & Ink
 2. – Titta på allt du gör idag från en annan vinkel.
  Ställ allt på huvudet.
  Om inte annat, så bara för en dag.
  OK?

  Another Angle
  Click image to visit amazing Garett Ross

 3. The Facebook Money Machine
 4. – Hahaha, famous last words ”Third, organizing a presence on Facebook is not that complicated” – om traditionella medier och Facebook. Läs. Le.

 5. Humor Google
 6. – Google skulle aldrig designa en sådan ful och plottrig sida. That’s all I have to say.

 7. Experts Worry Toddlers Are Becoming iPhone Addicts
 8. – Men kom igen för fan. Alla som har sett mig i modern tid har sett Iris, 11 månader, kicka igång en iPhone. Det är underbart att se. I bjärt kontrast till den här artikeln. Åhhh, dessa experter.

 9. Premiär: Nördologi är möten med spännande människor
 10. – @pelles kör igång nytt projekt (nu när vi som byggde internet är avklarade;) och sätter spotlighten på nördarna. Yay. Den här bonuslänken delande han med sig av sedan också http://io9.com/5666054/this-dancing-japanese-robot-will-be-your-next-pop-overlord

  Och lite på tal om, det här #SSWCrunch öppnade igår igen http://sweetsundaywebcrunch.com/ – nästa söndag ska jag vara med, verkade det bli bestämt så där på en höft. Det blir skoj. Ska se om jag kan dra upp tempot en smula, och få @rockspindeln att säga lite mer ;)

 11. WSJ reports Facebook apps — including banned LOLapps games — transmitted private user data | VentureBeat
 12. – Jag har fortfarande inte hittat något klockrent besked om vad som hände med LOLapps, och på deras blogg finns ingen info alls http://lolapps.blogspot.com/

  På Facebook har man 1000 fans som man inte heller berättar något för. Och man har inte ens haft vett att claima sin url http://www.facebook.com/lolapps

  Fascineras över hur proffsiga Planeto är, på så många plan. Får vi bara rejäl snurr på spelandet så kommer det fanimej att bli world domination.

 13. The Quantified Self
 14. – Jag lär återkomma till den här texten…
  ”can we find a personality type that’s common to all of us who experiment on ourselves?”

 15. Ett annat slags mirakel.
 16. – Bilden med jesus i brödrosten får mig att tänka på en diskussion som just nu rasar på en mailinglista jag är med på. Två katoliker, en infödd och en konverterad, diskuterar nattvarden. Den konverterade har den bild som jag kan acceptera – att det handlar om symboler, att brödet och vinet symboliserar jesu lekamen och blod (alltså, ”jag kan acceptera” men egentligen inte alls förstå poängen…). Den andra katoliken hävdar att det ÄR jesus kropp och blod. På riktigt alltså, och att det måste man tro om man är katolik.

  Det kallas för ”förvandling” och det sker som ett mirakel, varje gång, genom prästens händer (om jag nu fattat det rätt ur dialogen på listan). Här finns en wikipedia-text http://sv.wikipedia.org/wiki/Transsubstantiationsl%C3%A4ran

  Vi snackar alltså om rituell kannibalism här. Jag citerar: ”tror definitivt på förvandling och känner när jag tar nattvården att jag får Jesus kropp och blod i mig”.

  Tydligen är det i mångt och mycket samma sak enligt den Lutherska läran, men jag inbillar mig ändå att de allra flesta går omkring och anser att nattvarden enbart är en symbol.

  Hur som helst. Jag är chockad. Inte av den andra bilden i den här bloggposten, utan av att tänkande människor på allvar går omkring och anser att de – på fucking riktigt alltså – äter jesus kropp och dricker hans blod. Jo. Chockad är jag.

 17. Trollen härskar i nätets utmarker – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 18. – Bara några noteringar. Att dra termen troll till ”elittroll” som ägnar sig åt DDOS-attacker är helt galet i min bok. Troll är beskrivs korrekt i inledningen av artikeln, sedan går det bara utför. Lite läsning http://jardenberg.se/se-upp-for-superskurkar/

  Sedan undrar jag om det verkligen är artikelförfattaren som bär sig åt som ett sådant ärkesvin i kommentarsfältet. Lite scary i så fall.

  Till sist blir jag fascinerad av kultursidornas ofta väldigt märkliga bevakning av internetnetrelaterade frågor. Men det är kanske bara jag.

 19. Mitt självförtroende har fått sig en knäck
 20. – Livet är inte alltid rättvist. Inte ens för Lotten.

 21. 20 things I have noticed « I wanted to write books, really…
 22. – Mikael får gärna vakna tidigt, och vara uttråkad, fler gånger. Enligt uppgift var det nämligen så det här inlägget kom till…

 23. OFUS
 24. – Kalla fakta gör sitt jobb och granskar vården, den här gången omständigheterna runt Anna Lindhs död. För mig, som redan under min militära karriär, fick höra från kaxiga läkare att ”om patienten bara andas när de kommer in så lagar vi dem” har det varit ett mysterium att man inte lyckades rädda henne. Lite som när Ronnie Pettersson dog av ett par benbrott. Givetvis hårt draget, men nog fan måste det vara värt att diskutera och kika lite närmare på.

  Men på både twitter, facebook och i kommentarerna hos fyran http://www.tv4.se/1.1505065/2010/02/12/vad_tycker_du är det ett himla gafflande. Klart att man ska granska. Klart att inte sjukvården som helhet får vara untouchable med hänvisning till sekretessen. Jag tycker att den här texten försöker balansera det på ett bra sätt. Har den fel?

 25. Bokbloggarnas litteraturpris! — Breakfast Book Club
 26. – Bokboggarna ska såklart också dela ut ett pris. Häng på här.
  (men allvarlig: [email protected] – var det den smartaste mailadressen?;)

 27. Allt fler läser bloggar « internetstatistik.se
 28. – Var tredje svensk i ålden 15-24 läser en blogg en genomsnittlig dag. Och då har man knappast lyckats räkna de som läser en blogg utan att veta att det är en blogg de läser. Det här är stora tal.

 29. Nu har kulturbråken flyttat till Facebook – DN.se
 30. – Enligt uppgift på twitter i morse har DN kultur också påstått i dag att ”Facebook äger dina bilder”. Men det verkar inte som det överlevt ut på nätet. Tur det.

 31. Essetter: Nytt märke för kulturell allmänning
 32. – Bra, det här pushar vi för. Läs på om PDM, och sätt tryck på dina lokala kulturarvsförvaltare http://wiki.creativecommons.org/PDM_FAQ

 33. Veckan som gick – Vecka 41 « Same Same But Different
 34. – Nästan lite otäckt tidigt. Ska jag behöva oroa mig för konkurrens över frukosten? Veckobrevet ska ju komma mitt i natten…

 35. Xbox – Med döden som insats | Arhammar bokstavligen
 36. – ”Någon som vill köpa en livsfarlig Xbox 360 konsol med tillhörande två elektriker som kan komma vecka 47, samt en läkartid på sofiahemmet i vecka 48 för vibrationssyndrom och andra besvär?
  Kan också bytas mot en kortlek.”

  Anders är för skön!

 37. My 9 Favorite Startup Lessons From Startup School: Tech News «
 38. – Söndagens kommentarer innehöll bara en tweet från Startup School, här är istället en grymt fyllig post. En favorit kommer redan i första stycket: ”Our overnight success took 1.000 days” – från underbara AirBnB (ofta omnämnda här).

  Men hela posten är kanon, läs och njut. Och kanske, som jag, bli lite avundsjuk på att geografin gör så stor skillnad…

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 18 Oct, 2010 #jjk”

Leave a Reply