HTC Desire – första användbara mobilen med Android?

Det är ju ganska väldokumenterat vid det här laget att jag verkligen vill tycka om Android, men att det inte varit så enkelt. iPhone (alltid i min vänstra ficka) är fortfarande referenstelefonen, och den var överlägsen mot både Magic och Hero (som båda tillbringat minst ett halvår var i min högra ficka).

Men med Google Nexus One och HTC Desire, i stort samma telefon, på banan är det mycket jämnare. Hårdvaran har äntligen kommit i kapp mjukvaran, även om den fortfarande är inte är lika rapp som iPhone. Men först en film:

Det kommer mer sedan, men trycket var stort att jag skulle lämna några snabba kommentarer. Här är de, osorterat. Jag börjar med de goda, glider över mot missarna och jämför i förekommande fall med iPhone.

 • Den är rapp, äntligen svarar den ordentligt på användarens önskemål. Tidigare har det kunnat ta ett par minuter för mig att komma åt min adressbok (som visserligen innehåller ett par tusen kontakter, men ändå). Det mesta har varit plågsamt segt, men så känns det inte alls längre.
 • Multitouch är bra. Den är snabb när man pinchar, och responsen är nästan som jag blivit bortskämd med från iPhone.
 • Integrationen med ”molnet” är helt enkelt outstanding. Det är precis så här man vill att det ska fungera när man byter telefon. Bara att ange sitt konto vid uppstart och sedan finns hela mail, adressbok, kalender, docs etc på plats – givet förstås att du använder Googles tjänster. Integration med Facebook, Twitter och Flickr finns också, men är fortfarande lite rufft i kanterna.
 • Jag är ingen stor fan av Sense, jag tycker det är för fett och vräkigt, men för den som har annan smak är det säkert en våt dröm. Tidigare har Sense varit enbart en olägenhet som jag fimpat för att få liiite mer prestanda, men här känns det inte i vägen.
 • Både kameran och videokameran har bra specar, men än så länge är jag inte övertygad om kvaliteten. Jag tror det kommer att lösa sig med bättre mjukvara.
 • Att hantera den, rent handgripligen, är en helt annan sak än Hero – som mina händer hatade passionerat. Formfaktorn är trevlig, men fortfarande ogillar jag de fysiska knapparna. Let go, will you?
 • Skärmen är bra. Andra beskriver den som grym och överlägsen, men jag vet inte. Jag är nog lite omskakad av iPad fortfarande, för DÄR snackar vi om en grym skärm. Jag tycker inte Desire är vassare än iPhone, men inte så mycket sämre heller. Däremot renderar den text fulare. Jag skulle inte läsa böcker på Desire, vilket jag däremot regelmässigt gör på iPhone.
 • Det är svagt att det fortfarande inte finns något svenskt tangentbord. Det hävdades i ett samtal att det inte är något problem, press and hold funkar, och den kör ändå med en svensk ordlista. Du kan alltså skriva raksmorgas och det blir räksmörgås. Men på det svarade jag:  ”Jupp, men tumsättningen blir fel. Det är ffa en jäkla skillnad på att fara iväg till ett a när du vill ha ett å eller ä. Jag skriver så mycket på mina båda telefoner att jag behöver så uniformt tangentbord som möjligt.”
  Löser det tills vidare med Scandinavian Keybord och Swedish dictionary. Både finns i Market.
 • Jag har stora öron. Lurarna får knappt plats. Sladden är ett monster. Micen är dålig. Varför?
 • Annat onödigt: att den levereras i princip oladdad. Min senaste iPhone kom med 96% laddning och min iPad hade 98% kräm när jag vek upp den första gången. Det skickar en annan signal. Man vill ju sätta igång direkt, så klart.
 • Jag kan inte kicka igång den från viloläge med mindre än tryck på powerknappen i toppen. Det är säkert för att undvika ofrivillig tändning, men det är inte optimalt ur ett hanteringsperspektiv. Låter som en detalj men har redan hunnit bli något jag retar mig på.
 • Den verkar ÄTA batteri. Igår fick jag ladda två gånger för att kunna köra den från ca 15-22. Idag har jag knappt använt den alls och den är i stort sett urladdad. Jag misstänker att det har att göra med den envisas med att kicka igång en massa applikationer som jag inte använder. Multitasking är inte bara en bra sak… Advanced task cleaner är din vän.
 • Jag är fortfarande inte överens med att skriva på Androiden. Jag funderade på att lägga upp en film på det också, så ni kunde få jämföra med hur jag skriver på iPhone. Men det blev för pinsamt. Det ser ut som om jag försöker skriva med boxhandskar på mig. Trots kalibrering, återställning och kalibrering igen. Jag är kräsen, japp, men jag är fan inte dum i tummen. Något galet är det.

Och så där kan, och ska jag fortsätta. Ska försöka återkomma mer till apparna sedan. Det kommer spontantester efterhand som jag utforskar.

För att försöka sammanfatta och ge något slags råd.

 1. Vill du bara ha den bästa mobiltelefonen som finns just nu så ska du fortfarande välja iPhone. Den är snabbare och enklare att hantera, den känns fortfarande mer mogen och polerad, den har bättre batteritid, bättre webbrowser och den har en app för vad helst du kan tänkas önska. Dessutom är den snyggare.
 2. Men har du starka åsikter om deras policy med inlåsningen, absolut måste ha multitasking nu, är en ännu större google-fan än vad jag är: då kan du tryggt köpa en HTC Desire.

Det känns faktiskt helt underbart att för första gången, ärligt, kunna rekommendera ett köp av en lur som bygger på Android. Det är nu det händer.

Bonustips, SMS Backup är en riktigt bra app för Android. Den skickar alla dina inkommande och utgående sms till valfritt google mail-konto. Femplus. Och det får mig osökt in på frågan: vilken är din favoritapp?

68 thoughts on “HTC Desire – första användbara mobilen med Android?”

 1. Desire är för mig den första Androidmobil det går att surfa med. Den laddar sidor snabbt och har grym upplösning. Dessutom fixar den flash vilket ibland ökar upplevelsen.

  Ett tips till alla som inte gillar att skriva på sin desire: Stäng av force feedback eller vibrationerna. För mig känns det väldigt mycket skönare då. Vet inte om det tar bort något minimalt lagg eller om nerverna i fingertopparna störs eller vad det är. Prova själva och känn efter!

  Hela kommentaren skriven med min egen desire.

  Reply
 2. Jag rekommenderar att slänga bort allt vad task managers heter. Har själv märkt att Android är en mycket bättre aktivitetshanterare än vad jag är och det brukar sluta med att det drar mer batteri med en manuell aktivitetshanterare igång än att låta Android sköta det.

  Enda gången jag skulle kunna tänka mig att använda en task-killer är om en applikation skulle hänga sig och gå helt berserk utan att systemet griper in. Tycker dock inte det händer särskilt ofta.

  Reply
 3. Min Desire är på väg hem. Jag har nyfiket iakttagit Android sedan långt innan G1 och väntat på en lur som känns mogen nog att äga själv. Legend och Desire är båda telefoner som verkar ha något som tilltalar även de med höga krav.

  Förhoppningsvis ger den iPhonen en match.

  Jag kommer hur som helst att stänga av Sense och TouchFLO då jag vill vara så nära vanilla Android jag kan med Desire.

  Reply
 4. Haha klockrent svar. Jag ville mest visa att det numera går skriva ganska långa utlägg med en Android. Att skriva lika långt med min Hero var utopi.

  Glömde favoritapp: Det får nog bli prisjaktappen som hjälper till att hålla ner kostnaderna i mitt prylbögeri.

  Ps. Vet inte om det är androids browser, disqus eller det mobila temat som ställer till det. Om man väljer att dela på tex Twitter med sin kommentar så overlayar jquerydialogen för det skicka-knappen så man bara ser en liten del av knappen till höger.

  Reply
 5. Jag tror Desire saknar dubbelmic-systemet som finns i Nexusen. Där det sitter en mikrofon på mobilens “rygg” och spelar in bakgrundsbruset för att sedan kunna filtrera bort det.

  Reply
 6. Det är säkert här det är galet, men jag har redan hunnit upptäcka en hel del sådana anomialier med androiden – att man inte kan fälla ner tangentbordet, inte kan scrolla på sidan i bakgrunden, inte kommer ur textfältet. Men det löser sig säkert.

  Reply
 7. På gamla luren testade jag både eniro och zaps hitta – jag kör nu ”vem ringer” som fångar fler telefonsäljare från olistade nummer ;)

  Och det där med task manager, det är väl den lille ordningsmannen i mig. Men på min Hero märktes det definitivt skillnad är jag lät den vara i fred och när jag dödade processer som absolute inte behövdes.

  Reply
 8. Tack Jocke för “snabbisen” ;)
  Behöver ingen ny telefon just nu, och micro-USB får mig att avstå, annars hade det blitt en Desire direkt. Fattar inte varför dom gör det valet, lika smart som att inte köra 3,5mm hörlur på Magic (mfl).
  0. Swedish keyboard (ingen favvis, ett måste liksom)
  1. Seesmic (i antal ggr per dag jag använder)
  1. STHLM traveling (i vad man kan göra)
  + (bonussvar, kategorin senast installerade – Wifi Analyzer)

  Reply
 9. Micro-usb har vi väl bara att vänja oss vid, iof:
  ”The cellular phone carrier group, Open Mobile Terminal Platform (OMTP), have recently endorsed Micro-USB as the standard connector for data and power on mobile devices.”

  Tack för apptips. Just nu är jag mest sur över att jag inte hade koll på att den inte går att roota än. Måste ju få in wifi-tethering i den rackaren.

  Reply
 10. Bra genomgång och sammanfattning, Jocke! Har själv en desire sedan några dagar. Men ska nog avvakta med min egen recension lite. Är lite för mycket av ett barn i en godisbutik efter att ha bytt från min gamla Nokia e71 med s60 :-) . Men det första intrycket är klart gott. Håller med om de tokstora lurarna och den tveksamma batteritiden.

  Reply
  • Jag köpte min desire i julas (2010)
   Jag kommer troligtvis aldrig göra om det igen.
   Vill tillbaka till min Nokia E51.
   Smidigare på det mesta.

   Reply
 11. Är Volvo eller SAAB den bästa bilen? Tror inte det går att generellt säga om iPhone eller Desire är den bästa telefonen, det beror helt enkelt på vad man vill göra med den.

  För mig som inte är Macanvändare (som du vet föredrar jag min färgglada röda Dell) drar ju Apples tvång att använda iTunes ner intrycket. Hade jag varit Macfrälst hade jag redan ägt en iPhone dock!

  Likaså tänker jag ibland att det vore kul att slänga ihop nån liten app, och då faller ju iPhonen. Dels vänta på att få appen godkänd, om den nu ens blir det, och även om den blir det hela tiden veta att den dagen Apple med mer eller mindre bra skäl bestämmer sig för att appen ska bort så kan de just ta bort den. Ska vi vara ärliga kommer jag antagligen inte att skriva en enda Android-app, men det är en skön tanke iaf :)

  Sen tycker jag att det är ganska fånigt att köpa en teknisk pryl, och det första man gör är att man “knäcker/rootar/jailbreakar” den. Har man inte missat nånting då? Alla som har rootat/jailbreakat sin mobil, hallå, ni har köpt fel produkt!

  Slutligen, skulle jag rekommendera mina föräldrar att köpa Desire? Absolut inte. Skulle jag rekommendera dem att köpa en iPhone? Möjligen.

  Reply
 12. Notes av Yuli är mycket användbart. Basic men bra. På underhållningssidan är jag stort fan av Gmote, som skickar musik från dator till telefon över wifi. Gtasks är en favorit för att få saker gjort.

  Reply
 13. Om du vill stänga av Sense får du nog vänta på att root kommer. Det går att göra, men brukar strula.
  Dock är sense mer än bara startskärmen (det man i regel ser, dvs appknapp, program och add) utan är inbakat i kontakter, kalender med mera. Det tar inte mer telefon än utan och gör det mesta mer användarvänligt och lägger till en hel del trevliga funktioner.

  Reply
 14. det är långt ifrån alla som rootar/suar sina androidlurar. Dom som gör det hör till en “vokal minoritet” på internet.

  Sen det där med program är en bra tanke. Min kusin fick nyligt för sig att utveckla iPhone apps och fick en bunt med NDA papper att skriva på och innehållet fick han inte ens prata om. Klart restriktivare än hur man gör på android där du inte ens är tvingad (men helt klart rekomenderas) att lägga det på android market.

  Reply
 15. Vad gäller hårdvaru/mjukvaru-knappar är det en klar smaksak. Jag skulle välja hårdvaruknapparna varje gång av den enkla anledningen att en kapacitiv skärm är långt från perfekt. Jag vill inte att min telefon ska bli användbar så fort det blir kallt och handskarna kommer på.

  Reply
 16. Håller med om att det är en smaksak, och jag hoppas det framgår att jag inte försöker presentera något empiri ;)

  Däremot undrar jag vad du egentligen kan göra med en Desire om du har handskarna på dig. Till och med svara och lägg på är ju mjukvaruknappar numera.

  De hårda knappar som finns funkar ju bara som en entrypoint till de mjuka knapparna. Utan dem är du toast (för jag antar att det optiska pekdonet inte heller gillar handskar?)

  Reply
 17. Jag körde min Hero med Sense avslaget för att försöka få ut lite mer kräm ur den, och det både fungera och gjorde lite skillnad i användbarhet. Däremot kan jag inte påstå att jag saknade något, även om du så klart har helt rätt i att det är mer än fluff. Det är väl typiskt en fråga om hur man använder sin lur. Jag är extremt aktiv på twitter och hyggligt aktiv på Facebook – men det gör jag i separata apps på grund av så stora volymer. Att försöka integrera det i tex telefonboken gör i nuvarande implementation mer skada än nytta (IMHO)

  Reply
 18. Jag har ingen desire själv, men den optiska sensorn borde väl fungera med (skinn-)handskar? Jag har haft nytta av hårdvaruknapparna under en sjukt kall vinter när jag gått runt med Eniro's kartprogram och letat frisör genom halva Linköping. Ganska många program är byggda för att kunna användas med dom kontrollerna, så länge man inte behöver skriva något.

  Reply
 19. Finns ett EU beslut på att alla mobiler ska använda Micro-USB. Jag skulle tror att nya iPhone kommer att ha det också. Batteriet: Är betydligt bättre än så. Du måste ladda och ladda ur ca 15 gånger förens det fungerar som det ska. Är något med de nya batterierna. Då kommer telefonen att ha 2-3 gånger bättre batteritid än du fick vid testet. HTC sense: Det går segare ja, men är ju guld att det är en sökbar databas , man bara skriver vem man vill ringa och så får man träffar direkt. Efter att man har börjat använda det kan man inte vara utan. Finns inte på iPhone vad jag vet. Där av också att adressboken går segare. Uppstart: Android tar längre att starta för det är lite som windows mycket ska kollas då det är byggt för många olika telefoner. iphone har tex inte SD kort osv.

  Reply
 20. Förklara gärna vilka knappsekvenser du använder för att på en Desire för att starta karttjänsten och använda den för att söka en frisör. Jag ser fram emot en step by step ;)

  Reply
 21. Jag kan erkänna att jag fuskade genom att skriva in “Frisör” i sökfältet medan jag satt i en varm buss. :P Jag antar att det var svårigheten du tänkte på?

  Reply
 22. Jag har ingen Sense-telefon tillgänglig, så jag vet inte riktigt hur den fungerar, men har för mig att du ska kunna scrolla ner till program-knappen eller att du ska kunna få upp program-listan genom att trycka på meny eller något liknande? Du kan väl scrolla igenom ikonerna på startskärmen på Sense, eller använder dom den till att byta aktuellt fönster?

  Reply
 23. Hittade så småningom. Trycker ”Meny” och använder ögat för att scrolla till ”All programs” och rullar till rätt program och sedan musklick för att öppna programmet. Det går alltså, mea culpa.

  That said – det känns som en svår och pillig övning redan utan handskar. Frågan är hur stor den praktiska nyttan är egentligen. På goda grunder är ju en touch-mobil optimerad för touch, allt annat blir mindre bra.

  Reply
 24. Jag håller med om att det inte är optimalt, men i kalla Sverige är jag glad över möjligheten.

  Reply
 25. På desiren kan man använda sig av appen HelixLauncher för att slippa sense riktigt smidigt, man kan iof använda vilken home replacement som helst. Men HelixLauncher e den jag gillar bäst.

  Reply
 26. Precis som en optisk mus så klarar det optiska styrdonet att användas på alla möjliga ytor. Hmm en app som gör att du kan svara genom att trycka på styrdonet borde inte vara så krångligt att skriva.

  Det är väl lite det jag gillar med android att man inte bara kan skriva program utan även widgets eller bakgrunds funktionalitet.

  Reply
 27. Varför ska det ens behöva finnas appar som, “Advanced Task Cleaner”, “App Killer” osv… Det är för mig den absolut största missen med Android.

  De borde tänka om när det gäller multitasking och hitta ett sätt som inte drar batterier lika snabbt och/eller ett enklare sätt att se och stänga av bakgrundsprocesser.

  Reply
 28. Man behöver ingen task killer. Vet inte varfr folk har fått för sig det. Android sköter det bra själv.

  Reply
 29. Uppenbarligen sköter inte Android tillräckligt bra. Min arbetskamrat brevid mig kör HTC Hero och han måste gå in flera gånger om dagen för att rensa bland apparna då hans telefon blir för långsam.

  Att det finns så pass många appar som gör detta är väl ett tecken i sig självt också.

  Reply
 30. Pingback: Mattias Pettersson
 31. “Alla som har rootat/jailbreakat sin mobil, hallå, ni har köpt fel produkt!”

  Hallå, Anders!

  Uppskattar om du med hela handen kan peka på en mobil som är perfekt “out of the box”. Givetvis menar jag att den ska vara perfekt enligt mina preferenser, inte enligt dina.

  Jag kan hålla med om att rootningen inte ska behövas, men med en rootning på plats ger det användaren ytterligare frihet. Varför ska man då inte ta tillfället i akt på eget initiativ, istället för att vänta på att någon leverantör bestämmer det åt dig? Det är samma sak som att den första appen jag lägger till är Handsent SMS istället för den inbyggda meddelandehanteraren, jag tycker om att kunna göra det samt att det ger ett funktionellt mervärde. Skillnaden är att det är lite mer avancerat och bökigt att roota den, sett till att ladda ner en app från Market, men det är hur som helst en förändring av användandet som jag är ute efter.

  Jag väljer Android framför “iPhone” för att det ger mig mer frihet, rootning förhöjer den känslan ytterligare. Det säger jag till dig, inte dina föräldrar.

  Favoritapps:
  – Handsent SMS
  – WaveSecure
  – Spotify
  – Aldiko
  – Layer
  – Sketch Online (!)

  Reply
 32. “Skärmen är bra. Andra beskriver den som grym och överlägsen, men jag vet inte. Jag är nog lite omskakad av iPad fortfarande, för DÄR snackar vi om en grym skärm. “

  Bra recension, känns lite fel att jämföra mobiltelefoner med iPad iofs ;)

  Reply
 33. Jag håller med dig till fullo. Möjligen saknar jag en prisjämförelse. Jag köpte min HTC Magic för att den kostade 4000 mot Iphones 8000-nånting och har haft det i bakhuvudet hela tiden. Man får självklart mindre telefon för halva priset.

  När det gäller skärmprecision så finns det ett rätt bra test här:

  http://www.dailyandroid.se/2010/03/25/a-new-tou

  Som Androidlurarna hittills förlorar (om än inte lika mycket som Blackberry).

  Men jag älskar molnintegrationen och att Android inte skriver “It appears as if you've connected your phone to a computer”, utan “You have connected a computer to your phone”…. Småsaker, men jag gillar att Android klipper banden till datorer och synkning och väljer att stå helt på egna ben.

  Multitask också, det är skönt att kunna lyssna på Spotify och göra annat samtidigt.

  Reply
 34. Konstig recension med irrelevanta jämförelser tycker jag. Ändå intressant att få en recension från en iPhoneförespråkare.

  Det är väl prestandan när telefonen är igång som är det viktigaste? Du får det nästan att låta som att hela telefonen är grymt mycket segare än iPhone baserad på uppstartstid? Mer relevant är väl t.ex. hur snabbt mobilen kan ladda olika webbsidor? Kolla ex. följande test:  Jag vill inte lägga några värderingar till vad de kommer fram till så jag undviker att kommentera länken.

  Mina bästa (android) appar:
  – Hancent SMS
  – SMS Backup
  – Prisjakt (med Barcode scanner)
  – TeleKatalog

  Reply
 35. Vore kul om du jämförde lite saker man gör ofta än att starta upp en mobil :-)
  * Vilken mobil renderar aftonbladet snabbast
  * Vrid skärmen, vem flippar bilden snabbast
  * Kolla film på youtube med high quality, vilken visar bäst bild utan att lagga

  Osv, du kommer nog på mer saker eftersom du sitter på båda mobilerna.

  Reply
 36. En alldeles utmärkt sådan film finns redan:

  – kolla på den så länge.

  Framöver hinner jag säker göra mer djuplodande tester.

  Men det är lite intressant. Jämförelsen med startuptiden verkar reta en del. Otippat. Dels är det en klassiker (http://www.youtube.com/results?search_query=mob…), dels är det så att jag flyger minst 3-4 dagar i veckan och får alltid höra från medresenärer att de retar sig på telefoner som startar långsamt. Och ja, de flesta stänger faktiskt av sina telefoner när SAS uppmanar dem att göra det – nu när man inte tillåter flight safe-mode längre.

  Reply
 37. hmm kanske har micro-usb för att alla telefontillverkare gått ihop och valt att gå över till samma kontakt. Kanske är OPTIMALT istället för SUBOPTIMALT???
  Vet inte??? Eller jo, kunskap innan kretik???

  Reply
 38. Nu tror jag du missuppfattade mig. Jag har valt en Android-telefon just för att jag bla kan installera Handsent SMS och Layer (som Apple väl fortfarande inte har godkänt?).

  Jag menar att en telefon eller annan hårdvaruprodukt inte ska behöva “rootas” utan den bör ge mig den flexibilitenen out-of-the-box.

  Reply
 39. Ohh herregud.. Du har inte ens lärt dig tillräckligt mycket om sense eller android för att kunna starta ett program?? Du vet att du har en snabb knapp till alla program direkt till vänster om “phone” eller??

  Reply
 40. Jag gillade din recension av iPad och då uppfattade jag dig som saklig. I den här recensionen av Desire håller du dig verkligen inte till fakta. Visst Appstore klår market med hästlängder men det är det enda. Istället går du på detaljer. Ska du gå in på detaljer så skriv en längre recension. Klart besviken på det här. Om nästa recension av en icke apple produkt är lika genomlysande så lovar jag att jag ska sluta läsa din blogg, klart trist.

  Reply
 41. Lika lite som paddan var en heltäckande recension så är denna det. Jag är tydlig med att jag plockar upp de saker som jag upplever som första intrycket, efter knappt ett dygn.

  Jag förstår verkligen inte vad det är så många är så upprörda över. Jag konstaterar ju att det är en grym telefon, men att den för mig, har en del mindre väl fungerande egenskaper.

  Hur kan det bli så kontroversiellt?

  Reply
 42. Bedrövlig recension – klart besviken på den här bloggen nu!

  Verkar som att du försöker få ihop så många negativa punkter som möjligt till varje pris. Är man minsta kritiskt granskande till vad du skriver så blir det hela riktigt löjligt.

  Reply
 43. Ja vad kan det vara? Kanske det faktum att du tar dig själv väldigt seriöst men ändå så jämför du HTC Desires skärm med iPads skärm? Till vilken nytta då, mer än att dina åsikter ser oerhört pinsamma ut?

  Reply
 44. Ni som inte har testat, Locale är riktigt bra om man vill ha tillståndsbaserade inställningar på telefonen. Rätt ringsignal & bakgrund när man är på jobbet etc :)

  Reply
 45. Nä, det här går ju inte att lita på. Man kan väl inte säga att “skärmen är inte så mycket sämre än på iPhone” och sen prata om iPad. Skillnaden är ju enorm och märker man inte det så vet jag inte hur mycket mer objektivt det andra är heller.

  Sen blev det lite fånigt med tangentbordstävlingen. Jag kör scandinavian Keyboard. Mulittouch fungerar helt perfekt och det gör et ju på en iPhone också. Enda är väl att ju större skärm, desto bättre känns tangentbordet. Eftersom iPad har större skärm så vinner iPhone ;)

  Min nya absoluta favoritapp (till min Nexus One) är Gesture Search från Google.

  Reply
 46. Det är ju dessutom som att jämföra en Skoda med en Audi. Billigaste Iphonen kostar 6700, billigaste Desire 4700, 42% dyrare!!

  Är väl rätt självklart att Apples komponenter är av högre kvalitet?

  För mig, som jobbar på ett företag där man inte får köpa mobiler för mer än 5000 kr, är HTC ett mycket bra alternativ.

  Reply
 47. Mycket bra recension som fokuserar på essentiella delar! Stort plus till ödmjukheten i o m att du ofta nämner att det “dina åsiker”. Ned med iphones sekretess och konsumentfängelse. Min subjektiva åsikt är att desire är bättre. Testade den idag och snart ligger min iphone på blocket.

  Reply
 48. Jag håller just nu på och jämför iPhone 3GS och HTC Desire, och såg Mr. Jardenbergs film. Ett stort tack! Vill ha mera! Som en liten bonus (och för att visa att det inte är så lätt att göra info-filmer) skickar jag en länk till en annan jämförelse mellan 3GS och Desire:

  Vilken störtskön dialekt! Vänta tills han ska jämföra facebook applikationen (3:13)… HAHA Helt underbart! Med detta vill jag bara ha sagt: Jocke! Du totaläger! Keep up the good work!

  Reply
 49. Detta kanske är fel ställe att fråga på, men jag hoppas ändå på ett svar. :) Om man nu som jag, står i valet och kvalet för en htc desire eller iphone 4, och inte har särskilt stor koll på någon av dem – vad gör man då? Jag har läst mig blind på alla olika forum om detta men blir snarare mer förvirrad än klok. Jag har blivit rätt så anti mot iphones eftersom alla har dem och jag gillar inte att följa strömmen vart den än bär. Visst, det kanske är dumdristigt eftersom iphone måhända är den bästa på marknaden.. men sån är jag! Skulle det vara idiotiskt att skaffa en desire istället för en iphone? Jag är mest bekymrad över att batteritiden sägs vara dålig hos desiren…. Tack på förhand! :)

  Reply
 50. Kanske är det första gången man ser en korrekt jämförelse, och inte några fanboy-åsikter. Jag är personligen på “Androidlagets” sida, men jag måste ändå acceptera att iPhone har vissa fördelar som inte Androidlurarna har, även om den här artikeln är två år gammal. Har precis skaffat en HTC Gratia och det där med engelskt tangentbord är fruktansvärt störande, samt hastigheten. Gratian är specifikationsmässigt jämförbar med iPhone 3GS, men i verkligheten mycket långsammare. Dock är det Android som gäller för min del, inget annat.

  Reply

Leave a Reply