jardenberg kommenterar – 18 Jan, 2011 #jjk

 1. Whiskey Now Comes in a Can [Bad Ideas]
 2. – Jag är mitt i en flytt. jardenberg.se har jag redan fått över till glesys, mer om det senare och den här sajten är på god väg. Men det tar tid jag inte har, så det kan komma att bli lite sporadiska #jjk iaf fram till helgen. Sorry.

  Om det känns tungt, trösta dig med en burk whiskey. Jodå…

 3. Staffan Heimerson är en vansinnig man
 4. – Bara läs. OK?

 5. Goldman to Offer Facebook Shares Only to Non-U.S. Clients – WSJ.com
 6. – Sakta men säkert börjar konturerna framträda. En slags IPO utan att vara just det har ju fått amerikanska myndigheter med tillsyn över marknaden att gå fullständigt i taket. Frågan är om man kommer runt det med den här manövern.

 7. I Can Has Funding: Cheezburger Raises $30M For LOLcats, FAIL Blog And Other Memes
 8. – Ben Huh som jag mött ett par gånger förtjänar vartenda öre. Han är en fantastisk inspirationskälla och en strålande personlighet. Det han och hans kamrater gjort med det här nätverket är grymt.

  ”I want Cheezburger to be the ultimate leader and influencer in internet culture” – Fine by me ;)

 9. Eighth grader knocks Angry Birds out of the top free spot on the App Store | VentureBeat
 10. – Haha, en fjortonåring smackar in på topplistan. Och i artikeln får man skriva ”Nay has toyed with programming in the past.” Jag tycker det är underbart. Ungefär som när man redan 2000 pratade om mig som en internetveteran ;)

  Men alltså, det är ingen tvekan om att vi lever i en fantastisk tid. Ingen tvekan alls.

 11. Gästblogg: Att koka soppa och kalla det journalistik
 12. – Nomineringen av flashbacktråden till guldspaden har skapat de senaste årens bästa fundament för diskussion om journalistikens nya verklighet. Det kommer mera!

 13. API Måndag – sätt Örebro på kartan, Goo.gl API
 14. – Har hyllat Örebro en gång tidigare. Gör det gärna igen. Heja!

 15. haters i kommentarsfältet
 16. – “Och så tror jag att man till viss del får de kommentarer man förtjänar.” Yes. Gillar inte heller att prata om näthat, däremot tycker jag det finns en speciell sorts nätkärlek.

  Anyway. Jag brukar ofta jämföra kommentatorerna på sajter som dagensmedia och traditionella mediesajter med tonåringar. De har en röst, men de blir inte hörda. De är inbjudna till samtalet med armbågen. Då blir de skräniga. Stökiga. Och de “vuxna” drar sig längre undan och orkar inte.

  Då gäller det att bita ihop. Reclaim the conversation.

 17. Bokmärken från Daytona University – 2011-01-17
 18. – Snyggt med wordpress och cleant med nästan inga plugins. Daytona är bra, och jag tycker mig ana att TV4 är kompetenta webbeställare;)

  Men vad är det med de där snurrorna. Är det fört i bevis någonstans att de funkar?

 19. Att tänka på innan lansering | Entreprenör Jonas Lejon
 20. – Jonas lanserar sajter på löpande band, så mannen har koll ;) Dessutom uppdaterar han listan, och det gör det ju bara ännu bättre. En levande checklista.

 21. Vägledning för webbutveckling: Björn Hagström om e-tjänster | Pontus hörna
 22. – Bra fokus i Pontus hörna. Jag har följt honom ett tag och är djupt imponerad. Här ska alla intresserade av skärningen internet/offentlig verksamhet hänga. Och hör sen.

 23. Tabloism 2.0 – Emanuel Karlsten om internet och medier – Expressen.se
 24. – Fan, inte nog med att Uffe ställer in konserten, nu tar Stevo en paus igen. Hoppas vekligen att båda grabbarna kommer upp i sadeln igen. Man vill ju inte att idolerna ska gå bort före en själv, liksom…

 25. Extended personal edition efter Studio Ett om operatörerna
 26. ICANN | Structure
 27. – Gamle, gode vännen paf blir ordförande för hela den här strukturen. Det är fan inte dåligt. Men han har ju alltid rört sig i högre internet-salongerna. Och vilken klippa han är, sannerligen en av swedens finest. Way to go @patrikhson

 28. Försvarets materielverk – 359195-AI818392 Väskor teknisk chef (TC)
 29. – Det kan inte bara vara jag som blir frustrerad bortom räddning av att se det här (nåja, jag vet iaf att tipsaren också är det). Det här är alltså en söt liten väska för teknisk chef. Kika på bilaga2 så får du en idé om vad det är. Eller så fortsätter du vara lika undrande som jag. Den ska iaf beställas i 100 ex. Kan ni ens föreställa er vad prislappen kommer att bli? Kan ni ens föreställa er vad det här projektet har kostat fram tills nu? Är det verkligen så här vi vill ha det?

 30. Things Real People Don't Say About Advertising
 31. – Missa inte att läsa resten också. Det är helt magiskt. (tipstack till Bergenudd)

 32. 2011's 25 Geekiest 25th Anniversaries
 33. – En charmerande samling nördiga jubileum att fira i år. Vill du ha textversionen istället ;) så finns den här http://www.networkworld.com/community/blog/2011s-25-geekiest-25th-anniversaries

  (ha överseende med jobbiga annonser, pls)

  Skälet till att jag hittade hit: IETF är en av jubilarerna. Hatten av för alla skäggen!

 34. Ulf Lundell – Wikipedia, the free encyclopedia
 35. – Det låg en makalöst dålig bild på den här artikeln. Men en kort tweet senare så har @beta75 fixat biffen. Det här internet alltså. Magiskt!

 36. Memolane
 37. – De behöver skruva lite på formen (och få in fler källor), men det här är bland det mest imponerande jag sett i klassen. I synnerhet om man är lite nörd och kollar koden. Ingen flash, och den funkar nästan i paddan. Tjoho! Coolt också med kollaborativa memolanes. Kan ni se #SSWC i det här formatet tex?

 38. Loke & Frejas startsida på internet
 39. – Har du små barn? Vill du ha en bra startsida till dem? Då tycker jag du ska låna @jonkpirateboy enkla men snygga bygge. Uppdateras tydligen dessuom.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 18 Jan, 2011 #jjk”

Leave a Reply