Kort om följa john-mentalitet i traditionella medier (Apples Ipad klarar inte sommarvärme)

Idag skriver DI om iPad:

Apple har inte börjat sälja Ipad i Sverige ännu, men di.se har testat ett exemplar som är inköpt i USA. Pekskärmsdatorn är på många sätt smidigare än traditionella bärbara datorer. Men den har en achilleshäl [suck]. Blir den för varm går den ned i viloläge.

di.se – Apples Ipad klarar inte sommarvärme.

Man konstaterar i texten att det står i de tekniska specifikationerna att den kan användas i temperaturer från noll till 35 grader. Snabbkoll visar att detsamma gäller tex netbooks från HP och Sony Vaio också, så vad är grejen?

Uppenbarligen hänger man upp sig på att den skyddar sig själv genom att varna och sedan gå i viloläge om den blir för varm, tex om att man kör den ute i solen. Det är ju ursmart? För egen del har jag aldrig upplevt det, min bara tuffar och går – men skulle den bli för varm vore jag tacksam för att den gick i vila istället för att ta skada.

Det som stör mig mest är att TV4 krokar på och med lätt överlägsen ton avslutar Nyheterna med det, att Medievärlden bara hänger på och att ingen liksom … tänker efter.

Ett avsevärt värre fall såg vi exempel på tidigare i veckan och den här gamla storyn lever fortfarande vidare i tradmedia. The hits keep coming…

1 thought on “Kort om följa john-mentalitet i traditionella medier (Apples Ipad klarar inte sommarvärme)”

Leave a Reply