jardenberg kommenterar – 19 Apr, 2010

 1. XAuth
 2. – Det kommer mer noteringar om det här längre ner – men det är ett bra initiativ så häng på. Är du vanlig användare, se till att det är “enabled” (om du inte orkar läsa på;). Är du utvecklare, sätt dig in i specen.

 3. Facebook | f8
 4. – Räkna med en spännande facebook-vecka. Det här är nog ett bra ställe att hänga med från distans. Glöm inte att ändra i feeden så att du ser fans postings också, det är där det smarriga skvallret kommer ;)

 5. Narratives Over Numbers
 6. – Fred Wilson är grym. ’nuff said.

 7. YouTube – TEDxNYED – Dan Meyer – 03/06/10
 8. – Jag vet inte hur intresserad du är av skolan – men du borde vara det. Den har problem, och det är allas vårt problem. Jag gillar verkligen den här presentationen som bryter ner en liten del av problemet och tycker till om en lösning.

  Att sedan hela skolväsendet behöver rivas ner och byggas om från grunden är en helt annan sak, hej @RichardGatarski

 9. Får 3 kr i timmen i lön av Microsoft | Nyheter | Aftonbladet
 10. – Haha, det enda som saknas är en artikel som jämför med läget i googleplex ;)

  Uppdatering: Det var alltså inte så att jag bagatelliserade eller försökte göra mig lustig över de hemskheter som förkommer i alla sweatshops världen över. Mitt perspektiv handlade om PR-katastrofen för Microsoft. Många av oss pumpas ju dagligen med bilder från dignande matbord, swimmingpooler och lekstugor som inte fattas något – från Google och Facebook. Det var en sådan artikel jag såg framför mig, bredvid den här om hur det är att ”jobba hos Microsoft”. För att fullborda katastrofen så att säga.

 11. Användbara egenskaper « inUseful
 12. – Bra tips från Jon. Kolla in PDF:en (som inte är speciellt tillgänglig;) och fundera en stund över din egen sajt…

 13. The New San Francisco Suburbs, a Plane Ride Away – WSJ.com
 14. – Intressant utveckling när alla andra pratar om hur absolut nödvändigt det är att vara på plats i dalen. Men det är så klart olika faser. När du ska bygga upp något ställs vissa krav på fysisk närvaro. Min förhoppning är fortfarande att allt fler av mina klienter ska känna sig bekväma med att vi sitter på olika platser. Skype, mail, etherpad (allt mer ersatt av nya docs), screensharing av olika slag – det funkar grymt bra. Ev ska jag hålla en utbildning på Berghs imorgon, här hemifrån arbetsrummet (tack för det Eyjafjallajökull).

  Men det borde också på sikt innebära ett uppsving för regioner som NV-skåne, med en fantastisk livskvalitet och extremt goda kommunikationer. Så, jag är alltså ledig för distansuppdrag i San Francisco. Bara maila mig på [email protected] ;)

 15. How I took my web-app to market in 3 days thanks to common services in the cloud | Tawheed Kader (TK)
 16. – Visst är det underbara tider vi lever i. I samma anda som Perko hackar ihop sin surdegskarta utan en enda rad kod (http://strm.se/2010/02/03/sa-har-gjorde-jag-surdegskartan-8hbc/) får vi här ett annat lysande exempel. Lite mer avancerat, men ändå, jämför med hur det här hade byggts för fem år sedan.

 17. Getting Started – Making AJAX Applications Crawlable – Google Code
 18. – Nördvarning! Det här är potentiellt väldigt viktigt om du kör en ajax-fet sajt. Men jag blir inte riktigt klok på om det är ett förslag, work in progress eller i full sving. Gänget på Hacker News verkar lika förvirrade. Någon där ute som har koll?

 19. Stranded and need a place to stay? – The Airbnb Blog
 20. – Smarta Airbnb. (Sök här på sajten om du vill veta mer om varför jag gillar dem)

  Mindre smart – hotellen som höjde priserna mångdubbelt för att krama ut så mycket så mycket ur redan plågade flygbolag. Fy fan för den sortens bristande solidaritet. Måtte ni få det surt tillbaka när läget stabiliseras, och måtte det finnas goda hotellägare som fått bra karma i processen.

  Affärer ska göras schysst, det är det nya svarta.

 21. Joho the Blog » Volcano 1, Internet 0.01
 22. – ”This was not the Internet’s fault. It was moving bits faster than Icelandic volcanoes move ash. But the services built on the Net were tested by a non-lethal international crisis and crapped out.” Så sent som i morse försökte jag få klarhet via sas.se. Kolla själv http://www.sas.se/sv/Misc/Ovriga_sidor/Information-vulkan-/

  (För arkivet har jag sparat en kopia här också: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4533959152/)

 23. The Dogs of War: Apple vs. Google vs. Microsoft – Apple – Gizmodo
 24. – Det som nästan är mest fascinerande med den här krigskartan är de slagfält som inte finns med. Notera tex hur ohotat Facebook är i den sociala sfären och hur dominant Youtube (som förvisso är google, men ändå) är på videosidan. Medan de här tre river ögonen ur varandra öppnas en del öppningar för andra. Se de luckorna, agera där.

 25. Twitter’s “Public Interest Graph”
 26. – ”In short, Twitter knows who you are connected to, and what you (and they) are interested in.”

 27. XAuth: The Open Web Fires a Shot Against Facebook Connect
 28. – Ja, vi behöver fler stadards som inte är så exklusivt beroende av enskilda aktörer. XAuth kanske är en nyttig komponent till hela open stack, men det finns andra som är minst lika viktiga. Så kan vi se till att leva upp till det här nu: http://www.web-strategist.com/blog/2009/02/12/understanding-open-stack-the-connective-tissue-of-the-social-web/

 29. Incredible Images of Iceland Volcano from Just a Few Kilometers Away
 30. – Fantastisk bild. Vilken power.

 31. FT.com / Technology – Facebook to target ads based on users’ trail
 32. – Även om rubriken är allvarligt missvisande – It was bound to happen. Och så länge det finns en opt-out är jag positiv till allt som kan höja kvaliteten på annonserna

 33. Norway’s Stranded Prime Minister Uses iPad To Govern From U.S.
 34. – Ja, vad mer än en iPad kan det behövas för att styra ett land som Norge. För sverige, däremot, behövs det nog minst två.

 35. Veckan som gick – vecka 15 « Same Same But Different
 36. – Fylligt och matigt. Ibland sitter jag på fredagen och tycker att ”det har ju inte hänt något i medievärlden den här veckan”. Så kommer söndagen med veckobrevet och jag påminns om hur fel jag har. Alla de här sakerna passerar ju revy för mig, en del kommenterar jag till och med – men ytterst lite pallar pasta-testet.

  Är det inte lite illavarslande?

 37. Surftips – Seniorer: iPad – Lustbetonat surfande för alla!
 38. – Jag blir helt lycklig av att se Virginias fascination. Precis som filmerna med 11-månaders barnrumpor, hundar, katter visar de på precis vad iPad är. Och vad den inte är. It’s not a computer.

 39. Skämt att ta på Benérskt allvar – Kultur & Nöjen – Trelleborgs Allehanda – Nyheter dygnet runt
 40. – Felstavning i rubriken, ”nätdagbok”, urlen till hanssajt olänkad och ett resonemang som faller sönder långt innan finalens ”Jag hävdar att vi är bättre än du tror” ;)

  Lär mer hos Benér själv http://www.magnusbetner.com/2010/04/mer-om-lokalpress/

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 19 Apr, 2010”

 1. Klickar på Facebook-länken ovan med FF 3.6.3 igång och får följande felmeddelande hos FB:

  “You are using an incompatible web browser.

  Sorry, we're not cool enough to support your browser. Please keep it real with one of the following browsers:

  * Mozilla Firefox
  * Safari
  * Microsoft Internet Explorer”

  Första gången FB är så ur fas för mig.

  Reply
 2. Tack för vulkanlänken.

  Jag har flugit helikopter över den aktiva vulkanen på Montserrat. Vulkaner är bland det mest imponerande som moder jord hittat på. När jorden, havet och luften vibrerar då jävlar är det kraft inblandat.

  Reply
 3. 3. Fred Wilson är grym, men Chris Dixon (cdixon.org) är minst lika grym.

  5. Frågan är väl hur situationen är i fabrikerna som bygger Nexus One? Skillnad på outsourcad tillverkning och in-house programmerare.

  Reply
 4. Egentligen: att slänga en spaghetti på kaklet. Om den fastnar är den färdig. Men i överförd betydelse har det kommit att betyda saker som blir sticky. Sådant som fastnar, som betyder något, som gör skillnad.

  Reply

Leave a Reply