jardenberg kommenterar – 19 Jan, 2011 #jjk

 1. Complex Conjugate
 2. – I kölvattnet av diskussionen om operatörerna och voice över internet så händer det mycket spännande. Jag har diskussioner med smartskallar som får mig att tänka precis så här. ”Shit just got real”…

  Med det rivstartar vi den här dagen. Eventuellt sänder jag live från SHIP kl 12.10 när vi ska prata wikileaks. Händer det så händer det på https://jardenberg.se/live. Det hänger på om jag hinner, presentationen är ett kort break i en intensiv arbetsdag.

  Vi ses och hörs.

 3. How Starbucks’ new Trenta compares to your stomach
 4. – Innan du förfasas över Starbucks, notera att 7-Elevens största Big Gulp är på 1,9 liter. Bukfylla, javisst.

 5. How much carbon…
 6. – ”How much CO2 is created by a banana?” – det är någon slags banan-invasion nu. Frågan är om den här posten ska få miljömupparna lika upprörda som vegetarianerna blev av pressbyråns reklam. Varför det skulle bli det? Ingen aning, jag fattar verkligen, verkligen, inte banangrejen.

 7. Guide to Competitive Backlink Analysis
 8. – Tungt, viktigt och genomarbetat. Är du intresserad av relevanswebben är du intresserad av det här.

 9. Roligast på länge: Gervais på Golden Globe
 10. – Jag kan ju inte hänvisa till det här (längre ner, i anslutning till banan i bröd) utan att ni får se själva händelsen. Jag tycker det är otroligt bra. Smack i krysset.

 11. iOS users download about 5 apps every month | asymco
 12. – Ni känner säkert till min syn på apps. Men oavsett, det är ett jävla tryck. Och det kommer inte att gå över i ett grisblink, ens om jag får rätt. Så att då neka @claes och http://yrk.es utbildningar för att utveckla appar (vilket de gör på ett helt, HELT, magnifikt sätt) samtidigt som man släpper igenom COBAL-utbildningar… Det gör faktiskt att jag vill gå ut och slå på något. Träden i Ramlösaparken får passa sig.

 13. Paul Cézanne målar Google
 14. – Håller med Nikke. Snyggaste doodlen på länge.

 15. Facebook to Double Advertising in 2011 to $4 Billion, EMarketer Estimates – Bloomberg
 16. – Hur var det nu Jan Helin sa? ”Show me the money, Facebook”. Och Zuck svarar: ”I WILL SHOW YOU THE MONEY!!!”

 17. Facebook’s Next Steps In Revealing User Contact Info
 18. – Haha, det här blev lite stökigt, men Facebook reagerade snabbare än jag hann kuratera storyn. Hej vad det svänger ;)

 19. iPhone User? 90% Chance You’re On The Latest OS. Android User? 0.4% Chance
 20. – Titta på det här, och om du inte är en Android-utvecklare, njut av just det. What a mess. Om du kombinerar det med olika skärmstorlekar och olika enheters olika förutsättningså så har du en komplett röra. Ouch!

  Frågan är hur det här ska lösas. Det är ju inte så enkelt som att tvinga ut uppdateringarna.

  (en not: 2.3 är inte riktigt schysst att jämföra med, men om du spanar in 2.2 så är det fortfarande inte en vacker bild)

 21. The Internet Makes it More Likely You Will Be Social, Not Less: Tech News and Analysis «
 22. – Från twitter i natt: ”@mathewi: wow — 2,300 people have clicked the “like” button on my post about how being online makes you more social, not less” (och nu är det uppe i 3318;) Lite meta, sådär.

  Men det är en härlig sammanfattning av en bra undersökning. Rubriken säger egentligen allt. För att sammanfatta ännu mer så du verkligen inte missar. Så här säger första stycket:

  ”Four out of five Internet users participate in some kind of group in the “real” world, compared with just 56 percent of those who don’t use the Internet regularly, according to a new study from the Pew Research Center’s Internet and American Life Project. Those figures rise to 82 percent for users of social networks, and to 85 percent for users of Twitter — in other words, being social online makes it more likely you will be social offline as well.”

  Jag vet en och annan svensk debattör som skulle må bra av att läsa på lite.

 23. Apple Reports First Quarter Results
 24. – Apple behöver bra siffror för att hålla emot marknadens oro över Stevos hälsoläge. Och än så länge ser det ju bra ut. Mest intressant: ”Apple’s chief operations executive Tim Cook revealed that the company had entered into long term component supply contracts worth $3.9 billion over the next two years. ” Man investerar alltså tungt i hårdvaran. Smart sett att utnyttja den stora kassan. Heja apple!

 25. A New Google Docs Interface
 26. – Via nördposten http://googlesystem.blogspot.com/2011/01/google-docs-to-add-preview-pane-music.html hittar jag till den här som jag missat, och därifrån till google demoslam. Jisses så läckra grejor. Höll på att förlora mig helt ;)

 27. iPads and Retina Displays: Doing the math
 28. – Haha, OMG. Minns ni debatten om skärmen på iPhone fyra verkligen kunde kallas för ”retina display”. Ändlösa uträkningar, eviga diskussioner, ett tjöt nästan utan slut. Och nu börjar det alltså igen. För en produkt som inte ens är släppt och där det finns minst sagt motstridiga rykten (engadget vs Gruber tex). Cool it, boys…

 29. Ricky banned from Golden Globes: “”For sure any movie he makes he can forget about getting nominated. He humiliated the organization last night and went too far with several celebrities” : entertainment
 30. – Den här debatten om att Gervais var lite väl tuff mot stjärnorna på på Golden Globe fick någon att länka till det här fina klippet: http://www.youtube.com/watch?v=cycXuYzmzNg

  Själv får det mig att tänka på banan i bröd.

 31. Om operatörer, tjuvkopplade nät och vår passion « Johan Lange’s view on…
 32. – Lange är en av många som fortsätter utveckla resonemangen om operatörerna och ”gratistelefonin”. Bra, den här debatten bör inte falla i glömska igen.

  Bra också av P3 Nyheter som gick ut på stan och fångade både unga, arga röster och förvirrade säljare: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4298623

 33. AppleInsider | Why high resolution screens matter for Apple’s iPad 2
 34. – Jag tror det var Henrik Ahlen som tipsade om den här (ledsen, jag har tappat bort) – men alldeles oavsett, det är en bra text. Den handlar om skärmupplösning och gui och är en intressant betraktelse över apples utveckling.

 35. Trafiken nu – Den kompletta trafikappen för iPhone
 36. – Jag har inga principiella invändningar mot att man tar publik information från en sajt, packar om det från till en iphoneapp och säljer det för sju spänn. Men jag tycker inte om bristen på rak rygg och öppenhet. Det hade varit så otroligt lätt att låta en av raderna handla om att källan för informationen är http://trafiken.nu. Det gör ju inte appbyggarnas nedlagda arbete mindre värt.

 37. Blogghoran
 38. – ”Du betalar. Jag skriver fint inlägg.” – fantastiskt bra. Jag är mindre kreativ, när jag får frågor om att blogga/länka mot betalning så frågar jag alltid hur mycket. När det kommer tillbaka med, typ, €50 så svarar jag: ”ni menar €50K förmodar jag, och det är minst en nolla för lite”. Sedan hör jag aldrig av dem igen.

 39. Ted Valentin: Lookup.to – Vem ser du upp till?
 40. – Alltså. Ted Valentin. Vilken kille. Det här är en makalöst smart lite tjänst, och som alltid – genomförd och presenterad med Teds alldeles unika stil. Internetkärlek, mannen! (och STORT TACK till alla som redan puffat för mig. Det värmer).

 41. How an Arab Autocrat Falls
 42. – Mina unga vänner i Tunisien säger att den här artikeln berättar storyn bäst. Jag tror dem, och jag får gåshud av sista stycket:

  ”Mohammad Bouazizi and the Tunisian nation, then, burned away the myth — so persistent in the corridors of Western power — that there is no third way between Islamist theocracies and sclerotic autocracies — as one WikiLeaks cable described the Ben Ali regime. Democracy remains that third way.”

15 thoughts on “jardenberg kommenterar – 19 Jan, 2011 #jjk”

 1. #10: Se att “update” ikonen blinkar. Klicka på den. Säga OK. Sannolikhet att min telefon är uppdaterad: 100% Maemo5/Linux ftw :)
  (Förresten, “update” knappen gör “apt-get update; apt-get upgrade” behind the scenes)

  Reply
 2. 90% kör iOs 4, men hur många kör 4.2? De flesta jag känner med iPhones har aldrig någonsin i sitt liv pluggat in den i datorn och installerat iTunes, dvs den är aldrig uppdaterad.
  Android får de flesta uppdateringarna OTA, vilket gör att t.o.m min fru får uppdateringar installerade lite då och då på sin HTC Desire.

  Reply
 3. Jocke, läs gärna mitt inlägg om bananen om du vill få klarhet. Det handlar dels om att jag som vegetarian känner mig förlöjligad av reklamen, dels om att Pressbyrån hintar om att de har ett vegetariskt alternativ till korv, vilket de inte har (till många hungriga vegetarianers stora förtret). Det är 2011 nu osv. (Per ville tydligen synas så då fick han det.)
  http://www.helalf.se/2011/01/18/som-vegetarian-uppskattar-jag-inte-att-bli-forlojligad-av-pressbyran/

  Reply
 4. #3 – OK, over the top, men är det inte dags att pensionera begreppet “miljömupp” nu? Det låter lite 90-tal, och hela samhället har väl isåfall blivit miljömuppigare sedan dess (det kan väl inte bara vara av ond0?) Om inte annat så får man väl re-claima ordet ;)

  Reply
 5. #18 @Jocke. Du har helt rätt. Vi har alltid angivit och krediterat trafiken.nu för datan i beskrivningen på iTunes/AppStore, men totalt missat det på siten. Men det är åtgärdat nu (strax), tack för din feedback! Tweeta oss om du vill testa appen.

  Reply

Leave a Reply