Om Wikileaks och whistleblowers

Idag på lunchen höll jag en kortis om Wikileaks. Jag lägger ut texten inom kort, men här är filmen så länge. Min take var att försöka ge en bakgrund till wikileaks och sätta tjänsten i ett lite större sammanhang. ”Avslöjare” är ju inte precis något nytt. Slå ett slag för demokrati, öppenhet och transparens, alltså. Dessutom ville jag försöka förmedla det enda vettiga förhållningssättet till en värld full av små och stora wikileaks. Be honest and do good shit.

Förresten, inför presentationen satte jag ihop en samling frågor om Wikileaks via Planeto Quiz. Du ser den inbäddad här ute till höger. Jag tror jag kommer att göra det fler gånger, när jag ändå sätter mig ner och läser på inför en presentation. Ett roligt mervärde, och i skrivande stund är det över 100 pers som gjort quizzen och som förhoppningsvis håller med. Gör den du också. (disclaimer, jag är en del av Planeto – men det här hade jag sagt ändå;)

Nog om det, här är filmen. Jag ber om ursäkt för ljudet, kameran hamnade lite illa, insåg jag efteråt. Men det komenserar jag genom att jag lade lite extra tid på att klippa in mina slides, inkl övergångar. Visst är det lite snyggt?

Till sist, en parentes till. Helsingborg är en fascinerande stad. Det är bara inte klokt vad det samlas folk. Marknadsföreningen är redan legendarisk med konstant fullt (över 320) på frukostklubb i svinottan varje fredag – och nu verkar ungdomssektionen MiH Future gå samma väg. Vilken power!

4 thoughts on “Om Wikileaks och whistleblowers”

Leave a Reply