jardenberg kommenterar – 20 Jan, 2011 #jjk

 1. Gabriela Herman
 2. – Fantastiska, helt underbara bilder av oss bloggare. Vilken är du?

  Det får bli starten på dagen. Styrelsemöte i Planeto och lite andra Malmö-möten. Skåne FTW ;)

 3. The Oxford Circus Twitter Frenzy That Never Happened (by @baekdal) #media
 4. – @stroemberg kommenterar med att ”realtid är svårt att verifiera”. Själv väljer jag att se Baekdals avslutning: ”What they fail to tell you, is that people themselves are even better at correcting the mistake. If you go to Twitter Search right now, and search for “Oxford Circus”, you will find that people are in a frenzy to correct the misinformation.”

  SMACK

 5. Find Labs with search-as-you-type
 6. – Vore förbannat trevligt om de kunde ta en eftermiddag och göra något åt sök i gmail istället. FFS!

 7. Spotify Signs U.S. Deal With Sony | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 8. – Jag vet inte om man kan prata om babysteps när det handlar om Sony, men jo. Det får nog bli så ändå. Babysteps. Kör på nu!

 9. Apple’s blow-out quarter: The bloggers called it, the Street blew it – Apple 2.0 – Fortune Tech
 10. – Hehe, det går bra för analytikerna. Intressant, faktiskt, på alldeles riktigt – i synnerhet om det sätts i ett lite längre perspektiv. One hit-wonders måste sorteras bort, men jag tror det kommer att finnas ett par LYSANDE amatör-stjärnor kvar.

 11. Leaked: New ATT text messaging plans in preparation for Verizon iPhone | Gear Live
 12. – SMS fortsätter att vara en selling point. Hur länge till?

 13. Google Voice now lets you port your own phone number (update: option disappears) — Engadget
 14. – Också väldigt relaterat till operatörsdiskussionen som pågår just nu. I avtalsvilkoren kanske det ska stå: ”Fri surf (undantaget fildelning, IP-telefoni, Google och Facebook”. (se #8 också;)
  Uppdatering: jag hade med den här länken två gånger, förlåt. I den som jag nu rensat bort kommenterade jag så här: ”Snart, snart, hoppas jag kunna ta diskussionen om operatörerna till nästa nivå.”

 15. A Better Mobile Experience for More People
 16. – ”The 14 mobile operators listed below are offering free data access when using the new Facebook mobile app during the first 90 days after they launch.” Om den kluvna verklighet som operatörerna rör sig i. För frågan blir så klart om de känner sig lika positiva till den här marknadsföringsinsatsen när Facebook kickar igång sin egen Viber-klon. (du vet, de flesta har ju lagt in sina telefonnummer i Facebook. Du kan till och med logga in med mail ELLER telefonnummer. Kul det kommer bli den dagen telia/tre/telenor ska försöka förklara att vi inte får använda Facebook i deras nät ;)

 17. LukeW | Mobile First
 18. – Japp, den är från November 3, 2009. Men jag tänker fortsätta tjata.

 19. Telekombolagen avslöjar att allt de sa var ljug « Netopia
 20. – När den här människan skriver ”Dags att sätta samhällsintresse före särintresse. Demokratiska institutioner, inte kommersiella aktörer, ska bestämma reglerna på nätet.” då vänder det sig i magen på mig. På riktigt. På alldeles jävla riktigt.

  Far åt helvete!

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 20 Jan, 2011 #jjk”

 1. #11 Det där, min gode Jardenberg, är Strömbäcks doktorsavhandling i ämnet “Felslut”. Det låter som att han är på väg mot en punkt som är sund – och så brakar det rätt åt helvete, fullständig totalkrasch. Det var väl cracket som kickade in.

  Reply
 2. Hej – varför håller du inte med om att demokratiska institutioner ska bestämma reglerna? Tycker du att det är bättre att kommersiella aktörer gör det efter eget skön? Eller är det bara att det är fel person som framför synpunkten? – Per Strömbäck, Netopia

  Reply
  • Är det antingen eller? Eller snarare både och – din syn verkar vara väldigt svartvit: kommersiella aktörer = onda, demokratiska organisationer = goda. Då blir den intressanta frågan: har inte den bilden de senaste åren verkligen naggats i kanten? Det är demokratiska institutioner som gett FRA, IPRED, ACTA etc. Självklart så har kommersiella aktörer varit med i ipredfallet – men knappast i de andra som många gånger är bra mycket värre utifrån ett integritets- och frihetsperspektiv. Så problemet bygger helt enkelt på att det inte finns någon som bör bestämma reglerna helt själva.

   Observera att jag undvek att använda k-ordet…

   Reply
  • Per, om du har det minsta koll på mig och den här bloggen så vet du hur jag brinner för demokrati och för ett öppet internet. Det som är motbjudande är att du, som representant för den mest militanta, skrupellösa lobby som går att tänka sig sätter dig på en hög häst i en öppenhetsfråga. Netopia är ju inget annat än en illa maskerad trojansk häst, finansierad av den upphovsrättsmaffia som inget hellre vill än att stänga ner vårt fria internet.

   Reply

Leave a Reply