• Lifehacker Mobile juicerHub

  – Smart ”hack” för att slippa annonser i gmail. Det är lite mind over matter i den här sortens lösningar.

 • snopes.com: Van Halen Brown M&Ms

  – En fantastisk story. Jag är inte helsåld på förklaringen;)

 • Face To Face Board Meetings

  – Fysiska möten är viktiga, ja. Men om det ska vara just styrelsemöte beror ju lite på hur man lägger upp arbetet. Jag är personligen ganska förtjust i att hålla den formella delen av ett styrelsemöte kort och rapp. Beredningen av frågorna, diskussionerna, faktakoll etc sker helst innan i min värld. Det värsta jag vet är att se ett underlag för första gången vid sittande bord och sedan förväntas fatta ett beslut på det.

 • How to Design an iPhone App in 48 Hours

  – 24hourbusinesscamp på steroider. Coolt.

 • The bandwidth-sync correlation that's worth thinking about

  – Seth är för skön. Inte nog att han rattar ihop en tankeväckande blobb, han ställer precis rätt fråga på slutet. Härlig läsning i kommentarerna.

 • Jag har anmält Gomorron Sverige till Granskningsnämnden

  – Jag skojade lite med Andreas på hans blogg, när han förvarnade om soffpratet, att jag borde varit med. Vi har ju haft en del diskussioner på temat. Andreas svarade att han föreslagit det för redaktionen men att de avböjt. Nu tyckte jag visserligen att både Andreas och Pelle var hyfsat balanserade. Men det är ju inte deras ansvar att vara det. Så jag stöttar Fredrik fullt ut här. SVT kan behöva fundera över saken.
  (btw, på tisdag nästa vecka sitter jag i soffan ändå. Men då handlar det om Makten och öppenheten)

 • The future of mobile phones is software, not hardware

  – Håller med om mycket. MEN upplevelserna med riktigt dålig hårdvara i HTC Magic (sök här för mer detaljer) och skillnaden mellan iPhone 3G och nya S har fått mig att inte ta hårdvaran för givet riktigt än. Skillnaderna mellan bra och dålig hårdvara i mobilerna är långt tydligare än mellan två vanliga datorer.

 • WordPress skapare Matt Mullenweg i intervju – ”Wordpress 2.9:s utformning avgörs just nu”

  – Som stort wp-fan är det här trevlig läsing. Noterbart är ju också,som alltid, hur bra det går för open source. Både projekten, produkterna och personerna. FTW.

 • The Smashing Book: Pre-Order Now And Save 20%

  – Smashing har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga sitt varumärke. Det är ett skönt ord att äga…

 • Nu sätter jag punkt för betaldebatten och börjar prata väsentligheter

  – Jag erkänner mig skyldig. Har sugits med i spiralen och trots att jag sett det hända och lovat bot och bättring (tex maa chris messinas reflektion på samma tema) så trillar jag dit igen och igen. Har en draft liggande på jardenberg.se med mina förslag framåt. Men, det måste erkännas, det är fan inte lätt att vara positiv.

 • 15:45: Satsar ni på e-papper, Gunnar Springfeldt?

  – Roligt blir det först i kommentarerna.

 • Innovation in video on the web

  – Jag har inte kollat in dem på något år eller så, men jag har fortfarande en amazing demo på näthinnan. Det är nog ett bra köp. Men komma disclaimern i slutet på den här bloggposten. Det har jag nog inte sett från Google tidigare. Känns lite gammalt och ocharmigt, även om jag såklart kan förstå att amerikansk lagstiftning ligger bakom.

 • A speedier, spiffier beta for Google Chrome

  – Snabbtest på en pc här hemma och det rör verkligen på sig. Men en riktigt gosig macversion hade inte gjort ont.

 • MediaFile » Blog Archive » Why I believe in the link economy | Blogs |

  – Jag uppskattar den utsträckta handen. Men det är fortfarande långt från glasklart vad AP ser framför sig. Om man bara är en bloggare som inte vill bygga business, är det fritt fram då? Och hur tycker Chris Aheam att vi ska definiera ”benefits both”. Jag ser massor med win/win-modeller som inte inkluderar att pengar byter händer, men hittills har AP förhållit sig kallsinniga.

  Anyway, den här tonen är ju avsevärt trevligare än det som hörts tidigare, och det är alldeles uppenbart att det kan finnas lite hopp här.

 • Sociala Medier möter behovspyramider

  – Åhhh Maslow fungerar fortfarande som en stark magnet, den enkla teorin har en dragningskraft som jag inte kan värja mig mot. I synnerhet sedan en diskussion i mässen på gamla Kviberg regemente ledde in oss på frågan vilket som egentligen är det översta steget i trappan. Jag hävdar fortfarande ”den rena estetiken”. Ska jag förklara mer?

 • Svenskutvecklad väderwidget för Android

  – Snyggt. Men varje gång jag ser sånt här blir jag ilsk på SMHI. Värdelöst att svenska tjänster ska behöva byggas på data från en norsk myndighet. Läs vad som står i ”programförklaringen” på yr.no och lär.