jardenberg kommenterar – 2009-08-07

 • Podcast #64 – Blog – Stack Overflow

  – Fick en pekare via mail (tack Jonas), med fokus på “If a site like Stack Overflow, which does almost a million pageviews a day, can’t make enough to cover even one person at half time using Google AdSense, how does anyone make a living with AdSense? Does it even work?”

  Och visst finns det problem med adSense. MFA-sajter (made for adsense) är de som gör mest väsen av sig när det gäller intäkter av adsense. Och jag vet att det går att göra sig en hacka på sånt…

  Men jag hävdar ändå att det finns stålars att tjäna, i synnerhet som det är enkla pengar. Och inga krav, säljer du bättre själv så är det bara att ta över.

  I det här specifika fallet kan jag tänka mig att det dels är en svårtflirtad publik, och dels tunt i annonsörsledet.

 • Will You Pay For News Online? Rupert Murdoch Says You Will

  – Läste någonstans att murdoch fått över 7000 tidningsartiklar på den här storyn och en rejäl bloggbävibg på det. Men jag har inte riktigt orkat engagerar mig. Håller med Per Åke som jag länkade till igår. Enough nu liksom.

  Men en rubrik som jag såg i ett delvis annat sammanhang släpper inte greppet. “We should monetize our audience, not our content”. Den frasen innehåller så mycket. Det måste skrivas.

 • Bingolotto som det kan vara om ett par år

  – Nja. Om “ett par år” har vi förhoppningsvis glömt och begravt både SMS och MMS. Sörjd och saknad av ingen.

 • Pubsubhubbub – RSS i realtid

  – Perko viker ut texten runt Pubsubhubbub på ett bra sätt. En spännade utveckling och en bra guide. Perfekt.

 • Coca-Cola vs. Pepsi, Revised Edition – Brand New

  – Gediget arbete med att vidareutveckla det logomeme som har farit runt på nätet ett tag. Vad tycker du om logotyper – är du en pepsi- eller cola-typ. Eller ska man säga coke-typ, och göra det helt snurrigt;)

  (BTW, jag gillar google-modellen. Håll en linje, men våga lattja. Deras doodles är briljanta)

 • Denial of Service Attack

  – Tungt. Då är det förmodligen samma attack som får Facebook att bete sig. Följ upp imorgon (idag?)

 • Nästan som en bastuklubb

  – Och då måste jag erkänna motsatsen. Trots mängder med försök har jag aldrig lyckats handla något på Abercrombie & Fitch. Men jag fattar att det funkar, jag tycker det är både briljant och fascinerande. Men vissa saker är jag nog, trots allt, för gammal för.

 • Digitala Affärer » Startskottet har gått för den öppna sektorn

  – Vi är många som peppar på det här området nu. Det kommer att bli ett fantastiskt år, nu ska vi flytta berg ;)

 • Why It's Good that Scoble Un-followed Me

  – Ahh jag är så kluven. Scoble har ju aldrig låtsas som han interagerat med hundratusentals twittrare. Det som händer nu är ju att han byter från ett sätt att använda Twitter till ett annat. Han missar en del serendipity, men vinner en del överblick. I det här verktyget. Det är ju egentligen varken mer eller mindre märkligt än så.

 • PubSubHubbub support for Reader shared items

  – Allting rör sig mot realtid. Så även Reader. Gränser suddas ut och den är en fantastisk utvecklig, där vi hela tiden behöver rita om Seths graf som jag tipsade om tidigare.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2009-08-07”

Leave a Reply