jardenberg kommenterar – 2009-09-21

 1. Government sites receive more traffic from Social Nets than News and Media
 2. – Och min take på de här extremt intressanta siffrorna: kan de dessutom säga något om demokratiaspekten? Jag vet, det riskerar att bli extremt förenklat bara utifrån de här siffrorna men som princip. Det finns en oro att minskade resurser för journalistik ska leda till problem med demokratin. Men de här skulle kunna indikera att de sociala sajter är bättre demokratienablers än de traditionella. Om inte annat så visar de att man 1. Kan länka och 2. Vet var de offentliga sajterna finns. Två punkter som där traditionella nyhetssajter har lite att bevisa.

 3. Med skallen full av tankar
 4. – Bläddra bland mina gamla kommentarer tills du hittar filmen om 3D-skrivaren som skriver ut en klocka, med komplett och fungerande urverk. Kombinerat med de mjuka tankarna från TEDxStockholm om vad det innebär ekonomiskt och praktiskt slår det Knut även på min hjärna. Och jag tror inte vi behöver prata om ett trettioårs-perspektiv. What Leo wants, Leo Getz – eller hur var det nu?

 5. I konsekvensens namn?
 6. – Japp. En mycket giltig poäng. Var är monique wadstedt när man behöver henne ;)

 7. Interview with Daniel Ek of Spotify
 8. – Torstensson samlar ihop. Stort tack för det, för det här är intressant stuff.

 9. Brian Tracy + ett Globen fyllt av säljare
 10. – Simon konstaterar att det inte är så enkelt att sälja ett säljevent.

 11. Dags för er att göra en insats
 12. – (Inser att jag skulle önska att pluggen ssom gör den här kommentarslistan onte vända på den kronologiska ordningen) Hade den här kommentaren kommit efter den som följer så hade jag skrivit: “… och här är ett annat bra exempel på hur vi kan be om betalning. Ännu mer by proxy, men likafullt.”

 13. A Blogger Makes a Pitch for Supporting Print
 14. – Det är inte fult att förklara hur du kan betala om du vill stödja det jag gör. I det här fallet tycker jag det är hur schysst som helst, och dessutom underbyggt med ett resonemang. För egen del testar jag ju contenture, kolla ute till höger. Signar du upp där hjälper du dessutom till att testa en ny tjänst, så jag hoppas du vill berätta för mig hur du tycker det funkar.

 15. Edit Post ‹ jardenberg unedited — WordPress
 16. http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article536743/quotDags-att-gora-slut-pa-dolt-dubbelspelquot.html

 17. JFK lär dig inlänkningstrategier – Disruptive – En blogg om entreprenörskap, riskkapital och webb 2.0
 18. – När Christian skriver så här: ”Joakim Jardenberg som med en dåres frenesi tror att mediavärlden skall ändras och vill hjälpa den på traven.” så måste jag ju bevisa att hans teser om länkar faktiskt håller ;)

 19. 5 Classic Cocktails Every Man Should Know | The Art of Manliness
 20. – Jag föredrar en Bradford (blandad på Ten). Men jag är också beredd att hålla med Olle Wästberg, på sommaren är det GT som gäller. Och den ska vara gjord på Bombay Sapphire. Punkt

 21. stuck at the worst party ever
 22. – För oss gamlingar, som faktiskt häckat på usenet, är det här hur kul som helst. Eller hur Claes?

 23. Sahlin gör som hon vill – men vad vill hon?
 24. – Paul Ronge och jag har ju våra duster, men här sluter jag upp vid hans sida. Men det handlar alltså om problemet att i the public eye bli dömd för det du uttalar dig om. För mig är det glasklart att dethär inte handlar om pauls uppfattning om Mona, utan hans uppfattning om PR-aspekten av det inträffande. Precis som att mina kommentarer om 750000 pedofiler inte har med barnpornografi att göra, utan att det handlade om mediernas källkritik (eller totala brist på den). Olika saker, olika diskussioner. Men det är inte lätt att lyckas med det.

 25. Digg.com har en av de bästa sökfunktionerna på nätet
 26. – Bra sök, helst knalt bättre än Google är en hygienfaktor på komplexa sajter. Men det är inte så lätt. I spåren av att sesam försvann har SvD.se gjort ett gediget arbete, och här är ett annat förslag på bra sök. Men det känns fortfarande tamt. Var är den stora aha-upplevelsen? Vem revolutionerar sök?

 27. The post iPhone world
 28. – Robert Scoble har nog tagit ett par djupa andetag av lustgasen. Det han tänker sig här låter ju som att lägga, typ, tcp/ip ovanpå tcp/ip. Eftersom man måste kunna skicka en sorts kommando till iv-maskinen och en annan till micron så vinner man nog väldigt lite på att addera ett extra lager. Snarare tvärtom, han för tex in en jävligt svårhanterlig adressrymd i bilden synd på en post som började med en så bra fråga.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-09-21”

Leave a Reply