Tio favorit-apps för iPhone – bäst just nu

Många verkade gilla min megapost med 67 iphone-apps, och har bett om en uppdaterad version. Jag har inte haft tiden, och har det inte nu heller. Men när Jimmy frågade efter tio favoriter blev det hanterbart ;) Så, i korthet, här är mina mest använda iPhone-apps (en mer genomarbetad lista kan du tex hitta hos TC). Ingen rangordning. Be mig inte om det, det var illa nog att plocka ut tio av nästan 100.

 1. Apples förinstallerade apps, såklart. Dels för att de inte går att avinstallera, så då försöker jag använda dem istället. Men också för att de faktiskt är ganska bra. Jag har tex inte sett anledning att ersätta Maps, Safari, Voice Memo, Messages eller Calculator med något av de tusentals alternativ som finns.
 2. Weather Pro har däremot fått ersätta inbyggda väderapplikationen. Trots att den är en köpeapp, och trots att jag vet att de flesta är helnöjda med yr.no. Jag gillar känslan i den, djupet på data, och att den är snabb när jag viker till liggande…
 3. Facebook, såklart. Deras safari-variant går inte av för hackor heller. Men för mer seriöst Facebookande är den här en underbar tidstjuv. Uppgraderingen var en hit.
 4. TripIt för när jag är på resande fot. Dopplr är mycket snyggare och mycket roligare. Men TripIt är ren nytta. Inför resor som inte handlar om att åka till Stockholm över dagen sätter jag ihop en itinerary här, enkelt och snabbt, och sedan har jag allt jag behöver på ett ställe. Offline dessutom.
 5. Brightkite. Genom att plocka av mig en bild, en anteckning, en plats och en tidpunkt ser den till att jag har alla krokar jag behöver för att i minnet rota fram de där minnesvärda stunderna. Försöker brusa så lite som möjligt här, bara sånt som jag vill ha kvar länge. Publicerar publikt, men det är väldigt personligt.
 6. Echofon måste vara världens sämsta namn på en av världens bästa apps. Hette Twitterfon fram till nyss, och det gick bättre att förstå. Anyway, jag har köpt proversionen bla för att få push notifications och det är grymt. For real!
 7. Spotify, såklart. Att den inte längre är beta är ju inget skäl att sluta använda den. Offline-spellistor är magnifikt.
 8. BeejiveIM för Googlechat, jabber etc. Bra app som också har push notifications. Har testat alla alternativen, den här visade sig vara mest sticky. Ganska dyr så det kan vara värt att se över sin egen kravspec.
 9. WordPress, eftersom är jag är hopplös på att korrläsa mina bloggposter. Jag ser alltid fel EFTER att jag publicerat – och då är jag ofta redan ute genom dörren. En lifesaver.
 10. Camerabag för de där gångerna när jag vill greja till en bild lite. Enkel nog för att det faktiskt ska bli gjort. Har säkert 25 apps för bildmanipulering/bearbetning, men den här är den enda som verkligen används och inte bara testas.
 11. Skype. Jag måste ha med en elva, och det är väl ok eftersom första punkten är utom tävlan. Att knalla omkring och laga mat i köket samtidigt som jag har skypemöte med andra sidan världen kan inte överskattas. Funkar fantastiskt bra.

Det var en alldeles för kort lista. Jag fick inte plats med Analytics, BBK, VNC, Summizer, Skånetrafik, TextTV, Eniro och Hitta, DuckDuckGo, Google, ReadItLater och Instapaper, Stanza, GPS MotionX, Arlas Kokbok, iStat, Mobile Photos, Meeter, Midomi, Podradio, TED, TV.nu, Web Tools, Unlike, Aardvark, AllaKartor.se eller SvD Quiz – alla apps som jag använder nästan dagligen. Och för att inte tala om det hundratalet ytterligare som jag använder någon gång i veckan.

Det är helt otroligt egentligen. iPhone, med sina apps, äger mitt liv och utan de 11 applikationerna  på listan skulle det vara avsevärt besvärligare att vara jag.  Och nu du: vilka apps klarar du dig inte utan?

24 thoughts on “Tio favorit-apps för iPhone – bäst just nu”

 1. Jag håller med och har tipsat om den minst en gång har tidigare. Problemet är att jag kan inte säga att jag använder den. Har tempursäng, och då funkar den nämligen inte. Ett litet problem som inrymmer ganska mycket poänger ;)

  Reply
 2. Byline, FTPOnTheGo, samt Navigon borde vara med på listan. Förstår om det inte går att pressa in på top 10/11 men de ligger relativt högt på min user-app-list förutom de du nämnt ovan.

  Reply
 3. Everynote klarar jag mig inte utan. Alltid synkade anteckningar mellan datorn och iPhonen. Stor möjlighet att kategorisera och tagga. Gör att jag allt oftare känner mig bekväm på möten med bara iPhonen.

  Reply
 4. Mindmeister är fin ;) Särskilt när du kan colllab med andra samtidigt.
  Perfekt för idéhantering och bättre än t.ex Mindjet.

  Groups är grym för att skapa smarta regler för grupphantering av kontakter.

  Airmouse, skippa en dyr fjärrkontroll och kör denna mot mediadatorn, grym!

  Analytics (analyticsapp.com) bra för Google Analytics.

  Logmein – dyr men värd varenda öre om man vill fjärrstyra datorer, servrar etc eller bara hjälpa föräldrarna när man sitter på bussen ut till landet ;)

  Homebudget – Vart går alla pengarna…lite lyxfällan i fickformat ;)

  Sketchbook – Sålde min första Iphonetavla för 3 kronor på Facebook!

  Reply
 5. Hej! I din långa lista använder du en app Numbers för din Beach 2009 satsning… Jag kan inte hitta den – vet du om den bytt namn eller något?

  Reply
 6. Dropbox och 100 push ups tror jag det heter.

  Dropbox är sanslöst bra. En mapp på internet som man kan accessa från alla andra datorer. Har man också alltid en uppdaterad version av t ex anteckningar och excel ark.

  100 push ups är riktigt bra program finns för sit ups också men då är det dubbla som gäller.

  Reply

Leave a Reply