jardenberg kommenterar – 2009-09-22

 • Yahoo! instant log-ins take new OAuth • The Register
 • – Open Stack som koncept börjar komma på plats. En liten pusselbit efter den andra. About bloody time ;)

 • Nya böcker
 • – Doktor Spinn recenserar böcker och jag håller med om allt. Utom vad han tycker om ”PR and Marketing in a web 2.0 China” och ”Rubiner och (o)slipade diamanter”, två böcker som jag inte läst. Och mest håller jag med i vad han säger om ”Gratis?”:

  Sammantaget adderar boken till mer förvirring i frågan, den är en snårskog av kontextuella iakttagelser, rena myter, logiska felslut, fördomar, arrogans och förstås – välgrundade och kloka resonemang på sina håll.

 • Forumtrådar och artikelkommentarer – sociala webbens hittebarn
 • – En jättebra text av Stefan Ronge på ett problem som levt under radarn i femton år. Och jag håller med ”Hittabarnen förtjänar att komma in i värmen”.

 • Maya Baratz: Women in Tech: The Silicon Ceiling
 • – Glastaket försvinner. Och ersätts av ett kisel-tak. Hmm, det låter bättre på engelska. Anyway, viktiga frågor, javisst. Så vad görs? Och vad kan göras. Jag tror extremt lite på kvotering i sammanhangen, en duktig kille får inte nerprioriteras för att han är kille lika lite som en tjej får göra det.

  För egen del försöker jag stödja GeekGirlMeetup, hjälpa till så mycket jag kan när jag får frågor (men det är iof helt genusagnostiskt) och öht ha en startad hjärna. Och för egen del är jag fortfarande mer besvärad av hur vi här hemma ser på den svaga etniska spridningen som ett synbart mindre problem än genusfrågan.

 • Official Google Webmaster Central Blog: Google does not use the keywords meta tag in web ranking
 • – In a word, no! Så, då kan vi väl lägga ner den diskussionen helt och hållet nu, tack!

 • Read the Speech – OpenInternet.gov
 • – Jag har inte hunnit läsa in mig på hela talet, jag har inte hunnit sätta hela sajten i sitt sammanhang. Men so far känns det som det finns mycket godis här. Och en inledning som : ”The fact is that we face great challenges as a nation right now, including health care, education, energy, and public safety. While the Internet alone will not provide a complete solution to any of them, it can and must play a critical role in solving each one.” får mig givetvis att smälta.

 • Kan Aftonbladet göra en Spotify? · Mindpark
 • – Bosse Hedin kliver in i SvD:s bloggstafett om Betalning på nätet. Den ger bra trafiksiffror, och jag gillar SvD:s engagemang i frågan. Däremot är jag lite tveksam till hur bra det är att låta en länk på deras etta se ut som en vanlig SvD-länk, men i själva verket vara en redirect ut till en extern sajt. Bra för oss, men som läsare studsade jag till lite. Nu följer Charlotta Friborg från DN upp, missa inte. (Missa inte heller en tanke som jag kommer att återkomma till mer sedan: https://jardenberg.se/freemium-ar-inte-en-prenumeration/)

 • Scribd sued over copyright… by Jammie Thomas lawyers – Ars Technica
 • – Ska bli intressant att följa var det här tar vägen. Risken är uppenbar att vi är på väg in i ett nytt svep med stora rättsfall som försöker skjuta ner tjänster som Scribd.

 • Svenska medier måste våga mer | Brännpunkt | SvD
 • – Anna, du vet att jag gillar dig. Men det här kvalificerar knappt ens som snömos. Begriper inte hur du kunde skriva något så här urvattnat och meningslöst, du brukade ju vara spetsig. Och jag begriper inte hur SvD kunde ta in den, den har ju ingen verkshöjd alls. Debatt?

 • Söndagstipset: Sweet sunday web crunch @Blustret « The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation.
 • – Det här måste vi kolla in. Jag sitter inte så jag kan kolla in filmen just nu, men jag är säker på att det är jäkligt intressant.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-09-22”

Leave a Reply